YEREL HABERLER - 10 Nisan 2012 Salı 19:24

MİA TOPLANTILARI BAŞLIYOR

A
A
A
MİA TOPLANTILARI BAŞLIYOR

Kocaeli`de Eski Gölcük Yolu ile Yeni Gölcük Yolu arasında kalan bölgede kurulması planlanan kısa adı MİA olan Merkezi İş Alanı Planı ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı`nın koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan toplantılara İmar Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak katılacak. MİA projesiyle alakalı ilgili kesimlerle toplantılar düzenlenecek. Toplantılar da ilgili kesimlerle müzakereler yapılacak, konu tüm yönleri ile görüşmeye açılacak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulacak. Süreç içerisinde tüm tarafların dinleneceği, uygulama planlarının bu toplantıların sonuçlanmasının ardından İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı`nca hazırlanacağı kaydedildi.
Yaklaşık 15 - 20 yıl içerisinde hayata geçmesi planlanan proje ile ilgili ilk olarak Küçük Sanayi Sitesi Esnafı ile 13 Nisan Cuma günü 14.30`da Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Salonu`nda, ardından bölgedeki tesis sahipleri ile 18 Nisan Çarşamba 10.00`da Leyla Atakan Kültür Merkezi`nde ve 19 Nisan Perşembe 10.00`da Antikkapı Restoran`ta Meslek Odaları ve STK`lar ile toplantı düzenlenecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursaspor’a özel ’Cendere’ hazırlanıyor: Kırdar’dan şampiyonluk mesajı Müzisyen Gökhan Kırdar, Bursaspor’un Güzide Gebzespor ile karşılaşması öncesinde Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda sahne alarak unutulmaz bir atmosfer oluşturdu. Yeşil-beyazlı taraftarların büyük ilgi gösterdiği performansta, Kırdar’ın yıllardır geniş kitleler tarafından sevilen eseri Cendere, bu kez Bursaspor tribünlerinin atkı şovlarıyla birleşerek adeta marş havasına büründü. Müzisyen Gökhan Kırdar, Bursaspor - Güzide Gebzespor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Kırdar, Bursaspor taraftarını heyecanlandıran bir projeyi de ilk kez duyurdu. Deneyimli sanatçı, ’Cendere’nin Bursaspor’a özel yeni bir versiyonu üzerinde çalıştıklarını belirterek, eserin Bursa’nın kültürel dokusunu yansıtacak enstrümanlar ve yerel ezgilerle yeniden düzenleneceğini söyledi. "Bursa’nın ruhunu taşıyan bir eser olacak" Kırdar, projenin sadece bir uyarlama olmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Cendere’nin Bursaspor’a özel farklı bir versiyonunu hazırlıyoruz. Bursa’ya özgü tınılar, yerel enstrümanlar ve tribün ruhunu yansıtan detaylar olacak. Taraftarların enerjisini hissettiren özel bir çalışma hazırlamak istiyoruz. Umarım şampiyonluk kutlamalarına yetiştirebiliriz." Bu açıklama, özellikle son dönemde takımlarına büyük destek veren Bursaspor taraftarları arasında büyük heyecan oluşturdu. Tribünlerin yeni marşı olabilir Daha önce tribünlerde sıkça çalınan ve taraftarla bütünleşen Cendere’nin Bursa’ya özel versiyonunun, tamamlanması halinde Bursaspor tribünlerinin yeni marşlarından biri olması bekleniyor. Projenin şampiyonluk hedefiyle ilerleyen yeşil-beyazlı camiaya ayrı bir motivasyon katması da hedefleniyor. Hazırlıkların devam ettiğini belirten Kırdar’ın çalışmasının önümüzdeki dönemde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.
Bursa Bursaspor’dan şampiyonluk yarışında kritik galibiyet Bursaspor, Gebzespor karşısında ikinci yarıda bulduğu gollerle şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alırken, müsabakayı 41 bin 870 taraftar izledi. TFF 2. Lig Kırmızı Grup 29. hafta karşılaşmasında Bursaspor, sahasında Güzide Gebzespor’u 2-0 mağlup ederek kritik bir galibiyet aldı. Atatürk Spor Kompleksi Matlı Stadyumu’nda oynanan mücadelede yeşil-beyazlı ekip, ikinci yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Bursaspor’un bu hafta oynadığı karşılaşmayı 41 bin 870 taraftarın tribünden takip etti. İlk yarıda gol sesi çıkmadı Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında Bursaspor önemli fırsatlar yakalasa da golü bulamadı. Batuhan Yayıkçı’nın kafa vuruşunda topun çizgiden çıkarılması ve Salih Kavrazlı’nın kaçırdığı net pozisyon ilk yarının öne çıkan anları oldu. Konuk ekip Güzide Gebzespor ise savunma ağırlıklı bir oyun sergileyerek ilk yarıyı golsüz eşitlikle tamamladı. Galibiyet 2. yarıda geldi İkinci yarıya daha istekli başlayan Bursaspor, aradığı golü 70. dakikada buldu. Sol kanattan yapılan ortada oluşan karambolde İlhan Depe topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. Bu golden sadece 5 dakika sonra fark ikiye çıktı. Hızlı gelişen atakta İlhan Depe’nin yerden ortasında Baran Başyiğit şık bir vuruşla skoru 2-0’a taşıdı. Kalan dakikalarda oyunun kontrolünü elinde tutan Bursaspor, rakibine net fırsat vermedi ve mücadeleyi 2-0 kazanarak sahadan 3 puanla ayrıldı. Yeşil-beyazlılar bu sonuçla zirvede puanını 67’ye yükseltti.