YEREL HABERLER - 17 Nisan 2012 Salı 13:34

İZMİT BELEDİYESİ ŞEHİT ÜMİT BALKAN İLKÖОRETİM OKULUNA SATRANÇ SINIFI YAPTIRDI

A
A
A
İZMİT BELEDİYESİ ŞEHİT ÜMİT BALKAN İLKÖОRETİM OKULUNA SATRANÇ SINIFI YAPTIRDI

İzmit Belediyesi tarafından Erenler Mahallesi`ndeki Şehit Ümit Balkan İlköğretim Okulu`na satranç sınıfı yapıldı.
Satranç sınıfının açılışı için düzenlenen törene İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Okul Müdürü Serkan Yazar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Şehit Ümit Balkan İlköğretim Okulu Müdürü Serkan Yazar, satranç sınıfının oluşturulmasındaki katkılarından dolayı Başkan Doğan`a teşekkür etti. İzmit Kaymakamı Sabit Kaya da yaptığı konuşmada, Başkan Doğan`ın belediyenin asli hizmetleri dışında eğitim kurumlarına da her zaman destek olduğunu belirterek, ``Başkan Doğan ve ekibi, okullar için canla başla çalışıyor. Bundan sonra da aynı şevk ve aşkla çalışacaklarına inancımız sonsuzdur. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır`` dedi.
Başkan Doğan, geleceği en iyi şekilde inşa etme çabası içinde olduklarını belirterek, ``Çocuklarımızın her yönden gelecek için dört dörtlük olmaları için ne gerekiyorsa yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Bu gün yapılan güzel işler gelecek için önemli yatırımlardır. Kocaeli de örnek bir sınıf açtık. Diğer okul yetkilileri de burayı mutlaka gezmeliler. Çocuklarımızın geleceği için değerli bir iş yapılmıştır. Belediye olarak satranç okulları açıyoruz. Satrancı bütün çocuklarımız mutlaka öğrenmeli. Ülke geleceği bakımından satrancın önemi çok büyüktür`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından okulda düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren Taha Temizel, Furkan Yılmaz ve Ömer Göllü isimli öğrencilere Kaymakam Kaya, Başkan Doğan ve Milli Eğitim Müdürü Çuhadar tarafından ödül verildi. Satranç sınıfının açılmasının ardından Kaya, Doğan ve Çuhadar, öğrencilerle satranç oynadılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir