YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 12:24

İZMİT`TEKİ OKULLARDA HAYAT OLACAK

A
A
A
İZMİT`TEKİ OKULLARDA HAYAT OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen `Okullar Hayat Olsun` projesi kapsamında, İzmit`te uygulama protokolü imzalandı.
İzmit Kaymakamlığı`nda yapılan törene İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İzmit Orman İşletme Müdürü Fahri Sönmezoğlu, İzmit Orman İşletme Şefi İlker Özoğlu, İzmit Milli Eğitim Şube Müdürü Habib İlaslan katıldı.
Proje ile okullar sadece bilginin öğretildiği mekanlar değil, aynı zamanda kültür, sanat ve spor gibi sosyal faaliyetlerin yapıldığı yerler olarak kullanılacak diyen İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan "Okullar Hayat Olsun`` projesi okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanlarında mahalle sakinlerine açılması için uygulamaya konulan bir projedir. Bu proje ile İzmit`te Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren tüm okulların eğitim-öğretim saatleri dışında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknoloji sınıflarının, çok amaçlı salonlarının ve okul bahçelerinin velilerin ve çevrenin hizmetine açılması; okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer ``hayat boyu öğrenme merkezi``, eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanıyor. Pilot okullarda başlayacak bu uygulama önümüzdeki süreçte tüm okullarda uygulanacak`` dedi.
İzmit Kaymakamlığı koordinatörlüğünde İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmit Orman İşletme Müdürlüğü tarafından imzalanan uygulama protokolüne göre proje 7 İlköğretim Okulu ve 8 lise olmak üzere 15 pilot okulda uygulanacak. Bu okullar şunlar: 23 Nisan İlköğretim Okulu, Emek Dayanışması İlköğretim Okulu, Kılıçaslan İlköğretim Okulu, Fatma Eser İlköğretim Okulu,28 Haziran İlköğretim Okulu, Leyla Atakan İlköğretim Okulu, Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu, Mimar Sinan Lisesi, Yahya Kaptan Lisesi, Gazi Lisesi, Atılım Anadolu Lisesi, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İzmit Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir