ASAYİŞ - 02 Mayıs 2012 Çarşamba 15:27

İNŞAAT MALZEMESİ ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI

A
A
A
İNŞAAT MALZEMESİ ÇALAN HIRSIZLAR YAKALANDI

Kocaeli`de, bir işyerinden inşaat malzemeleri çaldığı iddia edilen şahıslar yakalandı.
İzmit Başiskele`de inşaat malzemesi deposu bulunan E.C, bir otomobilin depo önünden hızla uzaklaştığını fark etti. Olay üzerine aracın plakasını not eden şahıs durumu polise bildirdi. İhbar edilen plaka ile mobese sisteminden plakayı taratan polis, zanlıların otoban Gültepe Rampası istikametine gittiğini tespit etti. Bunun üzerine 34 UP 7084 plakalı otomobilin peşine takılan polis ile zanlılar arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık yarım saat süren kovalamacanın ardından zanlıları Tüysüzler Mahallesinde
kıstıran polis, şahısları yakaladı. Şahıslar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlıların depodan 100 adet inşaat tahtası, 25 iskele kanadı çaldığı iddia edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Kalecik köyünde devlet-vatandaş buluşması Erzincan’ın Tercan İlçe Kaymakamı Neslihan Kısa Duman, ilçe genelinde yürüttüğü köy ziyaretleri programı kapsamında Kalecik köyüne giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Köy girişinde muhtar ve köy sakinleri tarafından karşılanan Kaymakam Duman, köyün genel durumu, ihtiyaçları ve devam eden çalışmalarla ilgili kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdi. Ziyarette vatandaşlarla yakından ilgilenen Kaymakam Duman, köylülerin taleplerini tek tek dinleyerek çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Özellikle altyapı, yol durumu, içme suyu, tarımsal destekler ve sosyal yardım konularında vatandaşların aktardığı bilgiler not alınarak ilgili birimlere iletilmek üzere kayıt altına alındı. Kaymakam Duman, devletin sahada, vatandaşın yanında olduğunu vurgulayarak köylerin yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Program kapsamında Tercan-Kalecik Köyü İlkokulu da ziyaret edildi. Okul idaresi ve öğretmenlerle görüşen Kaymakam Duman, eğitim faaliyetleri, okulun fiziki durumu ve öğrencilerin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Duman, çocuklara eğitim hayatlarında başarılar diledi. Eğitimin her şart altında desteklenmesi gerektiğini belirten Kaymakam Duman, ilçe genelinde eğitim kalitesini artırmak için yürütülen çalışmaların devam edeceğini söyledi. Öğretmenlerin taleplerini dinleyen ve okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Duman, eğitim camiasının fedakârca çalışmalarının önemine dikkat çekerek, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için gösterdiğiniz gayret ve özveri takdire şayandır." ifadelerini kullandı.
Bayburt Elektrik dağıtım hizmetleri değerlendirildi Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, kentte enerji altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaları yerinde görmek ve kurum personeliyle bir araya gelmek amacıyla Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Bayburt İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti. Kurum binasına gelişinde İl Koordinatörü Bünyamin Yıldırım ve personel tarafından karşılanan Vali Eldivan, çalışanlarla tek tek selamlaşarak bir süre sohbet etti. Ziyaret sırasında enerji hizmetlerinin şehir yaşamındaki kritik önemine vurgu yapan Vali Eldivan, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte elektrik hatlarının bakımının, olası arızaların önlenmesinin ve kesintisiz enerji arzının daha da hassas bir konu haline geldiğini ifade etti. Enerji dağıtımında gösterilen çabanın vatandaşların günlük yaşantısına doğrudan yansıdığına dikkat çeken Vali Eldivan, sahada görev yapan teknik personelin her koşulda hizmet vermek için büyük fedakârlıkla çalıştığını belirtti. Vali Eldivan, Aras Edaş’ın Bayburt genelinde yürüttüğü yatırımlar, bakım-onarım çalışmaları, altyapı iyileştirme projeleri ve il genelindeki enerji talebine yönelik çözümler hakkında İl Koordinatörü Bünyamin Yıldırım’dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, kurum olarak şehirde elektrik hatlarının modernizasyonu, kesintilerin en aza indirilmesi ve vatandaş memnuniyetinin artırılmasına yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı. Personelin sorularını dinleyen ve önerilerini değerlendiren Vali Eldivan, enerji sektöründeki koordinasyonun ve kurumlar arası iş birliğinin önemine değinerek, kamu hizmetlerinde verimliliğin artırılması için her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ve karşılıklı iyi dileklerin sunulmasıyla sona erdi.