ASAYİŞ - 18 Ağustos 2017 Cuma 10:32

Kocaeli merkezli fuhuş operasyonu: 7 kişi adliyeye sevk edildi

A
A
A
Kocaeli merkezli fuhuş operasyonu: 7 kişi adliyeye sevk edildi

Kocaeli merkezli gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi, Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

Kocaeli merkezli gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 7 kişi, Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.


Gelir seviyesi düşük olan ülkelerden temizlik işlerinde çalıştırılmak vaadi ile Türkiye’ye getirilen kadınların Kocaeli’de fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaşan İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Yapılan çalışma ile temizlik işlerinde çalıştırma vaadiyle kandırıp Türkiye’ye getirilen yabancı kadınların pasaportlarına el koyan şüphelilerin, kadınları 4 bin dolar dolar borçlandırdıkları ve borcu ödemeleri için fuhşa zorladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin Çayırova ve Darıca’da kiraladıkları evlerde barındırdıkları kadınları, bulundukları evlerde, Kandıra, Kayseri ve Nevşehir’e götürerek fuhuş yaptırdıkları tespit edildi.


Yaklaşık 2 ay sürdürülen teknik ve fiziki takip çalışmaları sonrasında Kocaeli’nin Çayırova, Darıca ve Kandıra ilçeleri ile İstanbul, Kayseri ve Nevşehir illerinde toplam 9 adreste yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında "İnsan Ticareti ve Fuhuş, Belgede Sahtecilik" suçlarından 7 ayrı aranma kaydı bulunan E.S., C.Z., S.Ç., M.M., A.B., M.E.Y. ve O.B. isimli 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde barındırılan Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan uyruklu toplam 5 yabancı uyruklu kadın ise emniyet ekipleri tarafından yakalanarak sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi.


Operasyon kapsamında şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet kurusıkı tabanca, şüphelilere ait cep telefonu ve sim kartlar, fuhuş çetelelerinin tutulduğu çok sayıda defter ve ajanda ile yurt dışına yapılmış para havalesi dekontları ele geçirildi. Gözaltına alınan 7 kişi, emniyette işlemleri tamamlanmasının ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ağır hasarlı binanın altında bulunan ve tarihi olduğu düşünülen devasa sütun merak uyandırdı Depremin vurduğu Hatay’da 2 katlı ağır hasarlı binanın altında bulunan ve tarihi olduğu düşünülen 2 buçuk metre uzunluğundaki sütun vatandaşlarda merak uyandırdı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’ın yüzlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor. Depremle birlikte binaların altında gizlenen tarihi eserler ve yapılar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Antakya ilçesi Sofular Mahallesi’nde 2 katlı ağır hasarlı binanın altında bulunan 2 buçuk metre uzunluğunda, 70 santimetre çapındaki devasa sütun vatandaşların dikkatini çekti. Vatandaşlar tarafından yapılan araştırmalarda 2 bin yıllık bir yapı olduğu düşünülen sütun için resmi kurumlara gerekli başvurular yapıldı. Merak uyandıran sütunun geçmişinin ortaya çıkmasını isteyen bölge halkı, devasa yapının koruma altına alınmasını talep ediyor. “Depremden sonra mahallemizde dikkatimizi çeken tarihi bir sütun oldu” Ağır hasarlı bina altında bulunan sütunun araştırılmasını istediklerini dile getiren Yahya Kırkıcı, “Depremden sonra mahallemizde dikkatimizi çeken tarihi bir sütun oldu. Bu sütunu biz çocukluğumuzdan beri biliyoruz. Hatta; babalarımız ve dedelerimiz de biliyor. Bina da ağır hasarlı olduğu için bu sütunun araştırılmasını istiyoruz. Gerekirse koruma altına alınmasını talep ettik yetkililerden. Hatay Müze Müdürlüğü’ne de bildirdik. Boyutu; 2 buçuk metrelik bir taş, çapı da tahminimce 70 santimetre gelir. Gayet büyük duruyor” dedi. “Biz çocukluğumuzdan beri bu taşın üzerinde oyun oynuyorduk” Çocukluğundan beridir taşın üzerinde oyun oynadıklarını dile getiren Kırkıcı, “Biz çocukluğumuzdan beri bu taşın üzerinde oyun oynuyorduk. Şimdi bina da ağır hasarlı olduğundan sütun koruma altına alınsın dedik. Birkaç arkeolog arkadaşa da gösterdik. Baktıklarında mazisinin bayağı eski olduğunu söylediler. Tahminimce 2 bin yıllık varmış, ben çok anlamıyorum. Umarım yetkililer araştırırlar ve önlem alırlar. Bu taşın bulunduğu yapının altında kuyu da var. Mahallemizde tarihi eserler var, bu eserlerin üzerine binalar yapıldı derken hepsi kayboldu” ifadelerini kullandı.