- 25 Eylül 2017 Pazartesi 12:49

Başkan Üzülmez, engellileri yalnız bırakmadı

A
A
A
Başkan Üzülmez, engellileri yalnız bırakmadı

Kartepe Belediyesi’nin özel çocuk ve gençlerin sosyal hayata adaptasyonuna katkı sağlamak amacıyla her ay düzenlediği etkinlik, önceki gün Ataevler Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kartepe Belediyesi’nin özel çocuk ve gençlerin sosyal hayata adaptasyonuna katkı sağlamak amacıyla her ay düzenlediği etkinlik, önceki gün Ataevler Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


Düzenlenen etkinliğe Suadiye Cemal Doğan, Köseköy Gençlik Eğitim, Akmeşe Türk Anneler Rehabilitasyon Merkezleri ile Kocaeli Bakım ve Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi katıldı. Sevgi ve samimiyet ortamında gerçekleşen etkinlikte öğrencileri yalnız bırakmayan Başkan Üzülmez, Eylül ayında doğan öğrenciler ile birlikte pasta keserek, mutluluklarına ortak oldu.


Mutlu günlerinde engelli çocuk ve gençleri yalnız bırakmayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’u engelli olduğu gerçeği düşünüldüğünde engellilerimize sahip çıkmalıyız. Son yıllarda Türkiye’de önemli değişiklikler oldu. Engelli kardeşlerimizin sağlık hizmetleri tamamıyla devlet sigortası ve güvencesi altına alındı. Yerel yönetimler olarak ve devletin verdiği yetkililerle hizmet kervanını sizlerle birlikte yapıyoruz. İhtiyaç duyulan her an daima sizlerin hizmetindeyiz. Gelen talepler ciddiyetle değerlendirilmektedir. Evde Bakım hizmetleri yanında ihtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek götürüyoruz. Kartepemiz sınırları içerisinde engellilerimizin bütün sorunlarını çözmek için büyük gayret içerisindeyiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.