- 23 Kasım 2017 Perşembe 17:14

Başkan Üzülmez, diş hekimlerini ziyaret etti

A
A
A
Başkan Üzülmez,  diş hekimlerini ziyaret etti

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Diş Hekimliği Günü münasebetiyle Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Diş Hekimliği Günü münasebetiyle Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret etti.


1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü “Diş Hekimliği Günü”, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise “Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanması münasebetiyle Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, beraberinde AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman ile birlikte Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettiler. Ziyarette merkezde yapılan çalışmalar hakkında yeni atanan Başhekimi Dt.Kerem M. Özkahraman tarafından bilgi verildi.


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Pansuman yani lokal çözümler değil uzun vadeli yatırımların yapılması önemlidir. Kartepemizde hastane olayını da çözersek, yokluğunu hissettiren hiçbir şey kalmamış olacaktır. Fizibilite çalışmasında birlikte hareket etmek gerekiyor. Kartepe’nin nüfusu hızla artmaktadır. Turizm ve ticaretten dolayı yaşanan hızlı gelişim göstermektedir. İlçemize en az 100-150 yataklı hastane gerekmektedir. Acil hizmetin verilmesi çok önemlidir. Yer konusunda bir sıkıntı yoktur” dedi.


Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Özkahraman ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gününün hatırlanması ve iyi dilekler için başkanımıza teşekkür ederim. Kartepe halkımıza en iyi koşullarda, kaliteli hizmet verebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Değerli başkanımızın destekleri de bizler için çok önemli. Kartepe önemli ve büyük sağlık yatırımları ile sağlık turizmi noktasında çok hızlı gelişmeye açık bir bölge. Önümüzde ki yılarda bununla ilgili önemli adımlar atılacağına ve Kartepe’nin sağlık üssü olabileceğine yürekten inanıyorum” açıklamasında bulundu.


Merkezde hep birlikte toplu fotoğraf çekimimin ardından günün anısına pasta kesildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.