ÇEVRE - 24 Haziran 2018 Pazar 10:27

Başiskele Yuvacık’a futbol sahası

A
A
A
Başiskele Yuvacık’a futbol sahası

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele Yuvacık’ta futbol sahası inşa edecek.

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başiskele Yuvacık’ta futbol sahası inşa edecek.


Vatandaşları spora teşvik etmek için çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki spor alanlarının sayısını çoğaltıyor. Bu kapsamda yeni bir spor alanı da Başiskele Yuvacık Mahallesi’nde inşa edilecek. Etrafında yeşil alanları ve otoparkıyla modern bir tesis olacak olan Yuvacık Futbol sahası 40 bin metrekare alan üzerine kurulacak.


Çevresinde toplam 23 bin 300 metrekare yeşil alan bulunacak tesis, 68x105 metre ölçülerinde futbol sahasına sahip olacak. Tesiste 234 metrekarelik idari yapı, futbol sahasının etrafında da bin 750 metrekare kırmızı renkli koşu parkuru yer alacak. Sahada ayrıca 15’er kişilik iki yedek kulübesi bulunacak.


Sahada maçların izlenebilmesi için 700 kişilik seyirci tribünü oluşturulacak. Tesiste 4’ü otobüs olma üzere 87 araçlık otopark yapılacak. Futbol sahasının çevresine 400 metre çit örülecek. Çalışmada 4 bin 500 metrekare de baskı beton uygulaması yapılacak.


Büyükşehir Belediyesi futbol sahasının yapımı için ihale düzenleyecek. Büyükşehir ihale salonunda gerçekleştirilecek oturum 25 Haziran Pazartesi günü saat 09.30’da yapılacak. Futbol sahası çalışmaları 180 günde tamamlanacak.


Öte yandan Park Bahçe ve Yeşil Alan Dairesi Başkanlığı tarafından İzmit’te bulunan 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nin etrafı, bin metre uzunluğunda taş duvarla çevreleniyor. Toplam bin metre uzunluğuna sahip olan taş duvar yapımı, 1,5 metre yükseklikte inşa ediliyor. Yapımına devam edilen taş duvar işinin şuana kadar 500 metresi tamamlandı.


Büyükşehir ekipleri Kocaeli genelindeki birçok mezarlıkta çalışma gerçekleştiriyor. Mezarlıkların iç ve dış temizlik bakımları yapılıyor. Ayrıca mezarlık içindeki yaya yolları ve dış duvarların onarımı gerektiğinde sürekli olarak yapılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.