SPOR - 16 Eylül 2018 Pazar 14:36

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 2’inci ayak yarışları nefes kesti

A
A
A
Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 2’inci ayak yarışları nefes kesti

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde devam eden Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 2’inci ayak yarışları, 2’inci gününde de nefes kesti.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde devam eden Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 2’inci ayak yarışları, 2’inci gününde de nefes kesti.


Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Kartepe Motosiklet Spor Kulübü’nün işbirliğinde düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nın 2’inci ayak yarışları Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan Maşukiye Yarış Parkuru’nda başladı. Türkiye’nin birçok yerinden 147 sporcunun katılımında gerçekleşen yarışta ilk gün antrenman turlarının tamamlanmasının ardından yarışmanın 2’inci gününde 126 dereceye girebilmek için gaza bastı. 94 sporcu Enduro Motor klasmanında yarışırken, 32 sporcu ise ATV Motor klasmanında yarıştı.



Sporcular 90 kilometrelik parkurda kıyasıya yarıştı


Oldukça zorlu geçen yarışmada sporcular Enduro ve ATV araçları kategorisinde 30 kilometrelik parkurda 3 tur atarak 90 kilometreyi tamamlıyor. Vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gösterilen yarışlarda, sporcular kendileri için hazırlanan zorlu parkurlarda engelleri aşmaya çalışıyor.



“Yarışmanın 2’inci gününde 126 sporcu start aldı”


Yarışmalar hakkında bilgi veren Kartepe Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Kolay “Kartepe Belediyesi’nin muhteşem desteğiyle birlikte Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun organizasyonuyla bitlikte. Şampiyonanın 2’inci ayak yarışında 126 sporcu start aldı. Bunların 94 tanesi Enduro, geri kalan kısmı ise ATV sporcularından oluşuyor. 30 kilometrelik bir etap var. 900 metresi ekstrem. Burada sporcu yorgunken kendini seyirciye, sporun kendisinin nasıl olduğunu gösterdiği bir alandır. Onun dışında ara etap dediğimiz, Kartepe’nin eşsiz doğasındaki, eşsiz güzelliğiyle beraber hazırlanan 8 kilometrelik bir etap var. Sporcu 22 kilometreden sonra 8 kilometreyi yapıp tekrardan buraya geliyor ve toplamda 3 atıyor. 90 kilometreyi tamamlamış oluyor ” dedi.



“Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporcular var”


Yarışlarda Avrupa çapında önemli başarılar elde etmiş sporcuların yanında, gençlerin de ön plana çıktığına dikkat çeken Kolay,“ Buradaki her sporcu, milli sayılan sporcularımızdır. Bunun ilk yarışmanın ilk on beşinde olan sporcuların tümü Avrupa şampiyonlarında derece elde etmiş, defalarca Türkiye Şampiyonluğunu yaşamış sürücülerdir. Bunların arasında en önemlisi şu anda yarışın liderliğini taşıyan hep genç sporcuların olmasıdır. Yani 16, 17 yaş arasındaki sporcular, Enduro Genç dediğimiz klasmandaki sporcular yarışın liderliğini göğüslemiş götürüyorlar” diye konuştu.



Ödüller günün sonunda takdim edilecek


Organizasyon kapsamında dereceye giren sporculara ödülleri, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in katılımında düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.