EĞİTİM - 06 Eylül 2019 Cuma 10:53

Konservatuar sınavı öncesi adaylar ve yakınları bilgilendirildi

A
A
A
Konservatuar sınavı öncesi adaylar ve yakınları bilgilendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yetenek sınavı öncesi, velilere ve sınava girecek olan öğrenciler Leyla Atakan Kültür Merkezi ve Süleyman Demirel Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yetenek sınavı öncesi, velilere ve sınava girecek olan öğrenciler Leyla Atakan Kültür Merkezi ve Süleyman Demirel Kültür Merkezinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı yetenek sınavı, 7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yetenek sınavı öncesinde öğrenci velileriyle ve sınava girecek öğrencilere bilgilendirme toplantıları yapıldı. Leyla Atakan Kültür Merkezi ve Süleyman Demirel Kültür Merkezi(SDKM)’nde yapılan bilgilendirme toplantılarında, konservatuar eğitmenleri tarafından sınav içeriği ve şekli, konservatuarın yapısı, eğitimler konusunda aydınlatıcı bilgilendirmeler yapıldı. Eğitmenlerin yanı sıra psikolog tarafından da sınav stresi ile başa çıkma yolları hususunda bilgi verildi. Bilgilendirme toplantısında katılımcılara kısa bir müzik dinletisi sunan eğitmenler, sınav içeriğiyle ilgili bilgilendirme yaparak soruları cevaplandırdı.


Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Batı Müziği, Çocuk Resim ve Bale Bölümleri’nden eğitmenler tarafından Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve yapılacak yetenek sınavıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Psikolog tarafından sanatın bireysel ve toplumsal faydaları ve sınav stresi ile başa çıkma yolları konusunda sınava gireceklere bilgi sunuldu. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği eğitmeni Enver Mete Aslan, Batı Müziği Bölümü Eğitmeni Sencer Özbay, Engin Şen ve Engin Yaşar; Türk Halk Müziği Bölümü Eğitmeni Yavuz Aşık, Çocuk Resim Bölümü Eğitmeni Berrin Bul, Bale Bölümü Eğitmeni İlyas Akbulut tarafından bilgilendirme yapılırken veli ve öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”