ÇEVRE - 21 Mayıs 2020 Perşembe 11:12

Gebze Belediyesi Ovacık Mahallesi’nin sokaklarını yeniledi

A
A
A
Gebze Belediyesi Ovacık Mahallesi’nin sokaklarını yeniledi

Gebze’nin Ovacık Mahallesi’nin sokakları, yapılan doğalgaz altyapı çalışmalarının ardından parke taşlarla donatılarak yenilendi.

Gebze’nin Ovacık Mahallesi’nin sokakları, yapılan doğalgaz altyapı çalışmalarının ardından parke taşlarla donatılarak yenilendi.


Doğalgaz altyapı imalat çalışmalarının tamamlandığı Gebze’nin kırsal yerleşim yerlerinden Ovacık Mahallesi’nin sokakları yenilendi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün talimatları doğrultusunda çalışmalarına başlayan Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Ovacık Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarının tamamlandığı sokakları baştan aşağı parke taşlarla donattı. ^


Geçtiğimiz günlerde Gebze’nin kırsal mahallelerini ziyaret eden Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Ovacık’ta tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan yardımcısı Sedat Çelik ve Ovacık Mahallesi Muhtarı Ziya Güler ile birlikte mahallede incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, vatandaşlarla da sohbet etti. Ovacık sakinleri ve Mahalle Muhtarı Ziya Güler, çalışmalarından ve hizmetlerinden ötürü Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Büyükşehir Bodrum’un yollarını güvenli hale getiriyor Muğla Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan yollarda çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Bodrum’da turizm sezonunda sıkça kullanılan ve kanalizasyon çalışmalarının ardından yenilenen yollarda çizgi çalışması başlattı. Ekipler, trafik güvenliğinin sağlanması ve sürücülerin yollarda gece ve gündüz, konforlu seyahat etmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bodrum’da yeni yapılan yollar öncelikli olmak üzere, yol çizgi çalışmaları kapsamında Torba, Gündoğan, Gölköy, Türkbükü, Yalıkavak güzergâhlarında çalışmalar devam ediyor. Bu bölgelerdeki çalışmaların tamamlanmasının ardından Gürece, Akyarlar ve Turgutreis güzergâhlarında işaretleme çalışmaları sürecek. 17 Bin 333 noktada çalışma yapıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılının ilk dört ayında 282 noktada yaya geçidi, önce yaya uygulaması, kasis, ofset tarama, otopark çizimi ve durak işaretleme çalışması ile 352 km. yol çizgi çalışması gerçekleştirdi. Ekipler 2014 yılından bugüne kadar ise 17 bin 333 noktada yaya geçidi, önce yaya, kasis, ofset tarama, otopark, durak vb. yatay işaretleme çalışması ile 9 bin 613 km yol çizgi çalışması yaptı. Bodrum’da 20 kilometrelik güzergâhta çalışma yapılıyor Bodrum’da ve İl genelinde devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Atilla Özkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde güvenli ve düzenli trafik uygulaması için yatay - dikey işaretleme yapıyor ve trafik güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda sorumluluğumuzda bulunan 4 bin 520 km’lik alanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bodrum’da başlattığımız yaklaşık 20 km’lik güzergahta da çalışmalarız devam ediyor. Kullandığımız boyalar doğa ve çevreye zarar vermeyen çevre dostu malzemeler. Vatandaşlarımızın daha güvenli yollarda seyahat etmeleri için projelerimiz devam edecek” dedi.
İzmir Karşıyaka, play-off maçlarına odaklandı TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki play-off birinci turunda 2 Mayıs Perşembe günü Anadolu Üniversitesini konuk edecek Karşıyaka, rakibini hatasız geçerek üst lig meşalesini yakmak istiyor. TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Karşıyaka, normal sezonu 55 puanla üçüncü sırada bitirerek play-off oynamaya hak kazandı. Bu turda 6. olan Anadolu Üniversite ile tek maç üzerinden karşılaşacak olan yeşil-kırmızılılar rakibini İzmir’de konuk edecek. Kaf-Kaf, 2 Mayıs Perşembe günü oynanacak play-off mücadelesindeki ilk maçı hatasız geçerek üst lig meşalesini yakmak istiyor. Karşıyaka, rakibiyle normal sezonda oynadığı maçlarda dış sahada 3-2 mağlup olurken, evinde ise rakibini 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu zorlu müsabakaya yeşil-kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterirken karşılaşmanın biletlerinin ise büyük oranda bittiği öğrenildi. Son iç saha maçı olan Hacettepe 1945 maçı gibi bu müsabakanın da kapalı gişe oynanması bekleniyor. Kaf-Kaf’ta sakatlar can sıkıyor Bu sezon birçok kez sakatlık sorunu yaşayan Karşıyaka, play-off maçlarına da 4 oyuncusundan eksik bir şekilde çıkmaya hazırlanıyor. Sezonun sonuna doğru çapraz bağlarını koparan golcü Yasin Ozan ve Erdem Gökçe sezonu kapatırken, orta saha Sefa Küpeli de Hacettepe 1945 maçında sakatlanarak bu kervana eklenmişti. Takımda sakatlığı devam eden fakat iyileşmesi beklenen Ferdi Burgaz’ın ağrılarının devam ettiği, play-off maçında Anadolu Üniversitesi’nin geçilmesi durumunda ise ilerleyen turlarda iyileşip formasına kavuşması bekleniyor. Erkan Sözeri ve öğrencileri eksiklere rağmen play-off maçlarını kazanıp TFF 2. Lig hedefine yürümek istiyor.