GENEL - 05 Haziran 2020 Cuma 12:38

Kartepe Belediyesi, korona virüsle mücadelesini sürdürüyor

A
A
A
Kartepe Belediyesi, korona virüsle mücadelesini sürdürüyor

Korona virüsle mücadelede vatandaşları yalnız bırakmayan Kartepe Belediyesi, pandemi sürecinde 325 bin maske dağıttı.

Korona virüsle mücadelede vatandaşları yalnız bırakmayan Kartepe Belediyesi, pandemi sürecinde 325 bin maske dağıttı.


Kartepe’de korona virüsle mücadele Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde devam ediyor. 1 Haziran itibariyle başlayan normalleşme sürecinde belediye ekipleri gereken tedbirleri alarak çalışmalarına devam ediyor. Kartepe Belediyesi bünyesinde kurulduğundan bu yana örnek projelere imza atan Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri, korona virüs sürecinde mesai mefhumu gözetmeden 65 yaş üstü vatandaşlar dahil olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm vatandaşların istek ve taleplerine cevap verdi. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması olduğu günlerde de vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Verilen izinlerle kısa süreli olarak sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırılan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların ihtiyaçlarına Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri tarafından anında cevap veriliyor.


Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın yakından takip ettiği maske seferberliğinde Kartepe genelinde nüfusun iki katı maske dağıtıldı. Maske üretiminde önemli bir sorumluluk alan Kartepe Belediyesi, günde 6 bin maske üretim kapasitesiyle çalışarak, bugüne kadar yaklaşık 325 bin maske dağıttı. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 bin adet hijyen paketi, Kartepe Belediyesi Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri tarafından Kartepe’de yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza dağıtıldı. Belediye marifetiyle üretilen maskeler, kamu kurumları, taksi durakları, Emniyet güvenlik noktaları ve pazar yerleri gibi genel ortak kullanım alanlarında vatandaşlara dağıtılırken, haftalık 10 binden fazla maske de mahalle sakinlerine dağıtılmak üzere 32 mahalle muhtarına ulaştırıldı.


Kartepe genelinde görev yapan sağlıkçılara 2 bin 892 paket ara öğün, ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 bin 188 gıda kolisi, 8 bin 936 öğün sıcak yemek, 3 bin 935 adet ekmek dağıtımını yapıldı Evde Bakım Hizmeti ekipleri tarafından ilçe sınırlarında bulunan kimsesiz, felçli ya da 65 yaş üzeri hasta ve yaşlılara bin 499 enjeksiyon, tansiyon, şeker ölçümü, pansuman ve serum takılması gibi ayakta tedavi doktor gerektirmeyen sağlık hizmeti verilirken, günlük olarak ilaç, alış-veriş, fatura ödeme, maaş çekimleri gibi ihtiyaçlardan bin 154 istek ve talep karşılandı.


İlçede virüsle mücadelenin süreceğini ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, “Covid-19 salgını sürecinde bakanlıklarımız tarafından gönderilen genelgeler eksiksiz bir şekilde Kartepe genelinde uygulandı. Bu süreçte ekiplerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olarak örnek bir çalışma sergilediler. 1 Haziran itibariyle normalleşme süreci ile birlikte genelgeler uygulanırken, hizmetlerimize de hızlanarak ve ivme kazanarak devam edeceğiz. Her zaman milletimizin hizmetkarıyız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 11 sanık beraat etti Ordu’nun Ünye ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar davasında 11 sanık beraat etti. Aile, bu süreçte kızlarının psikolojik destek aldığını belirerek, mahkemenin kararına tepki gösterdi. 2022 yılında o dönem 12 yaşında olan S.A. adlı kız çocuğuna cinsel istismar iddiası üzerine 11 şüpheli gözaltına alındı. 2 yıl süren mahkeme sonucunda sanıkların tümü beraat etti. “Karar bizi bir kez daha yıktı” Duruma tepki gösteren aile, olayın mahkemeye taşınması ile başlayan süreçte kızlarının psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Hastaneden alınan raporlar doğrultusunda kızlarının cinsel istismara uğramasına ve bu raporların mahkemeye sunulmasına rağmen beraat kararının kendilerini adeta yıktığını ifade eden baba İsmet A., “Sanıkların da vermiş olduğu beyanatlara rağmen mahkeme ‘yeterli delil yok’ diyerek, 2-3 mahkeme sonucunda tahliye kararı vermesi bizleri derinden üzdü. Hastanenin vermiş olduğu rapor ve sanıkların ‘Biz onun yaşının küçük olduğunu bilmiyorduk’ ifadelerine rağmen beraat kararı çıkması bizleri bir kez daha yıkmıştır. Kızımla 2-3 yıl öncesinden tanışan ve kızımı korkutan, daha sonra başkaları ile tanıştıran kişi askeriyeye dahil oldu. Olay mahkemeye taşınınca da kendi telefonunu parçalayıp, delilleri yok edip, mahkemeye sunması bile olayın doğruluğunu ispatlamasına rağmen mahkemenin berat vermesi bizleri yıktı” dedi. “Adalet tecelli etmedi” Kızlarını bu olayın etkisinden kurtarmak için çok çaba sarf ettiklerini kaydeden anne Fatma A. ise, “Psikiyatri tedavisi alan kızım zaman zaman intihar etmeye bile yeltendi. Onun tedavisi için ağır ilaçlar kullanıyor. Onu bu durumdan kurtarmak için çok çaba sarf ediyoruz. Ancak mahkemenin kararı ve onların dışarıda gezmesi, başka çocuklar mağdur olmasın istiyoruz ama adalet tecelli etmedi” diye konuştu “Arkadaş kurbanı oldum” Cinsel istismara uğrayan S.A. (15), arkadaş kurbanı olduğunu söyleyerek, “Benim gibi tuzağa düşmesinler istiyorum. Beni korkuttular. Kimse ailesinden korkmasın, asıl tehdit eden kişilerden korkun. Emniyete veya ailelerinize anlatın ki üzerinizdeki baskıdan kurtulun ve bir an önce bu arkadaş çevresinden uzaklaşın. Ben zaten yıkılmıştım, mahkemenin kararı yaşama sevincime bir darbe daha vurdu” şeklinde konuştu.
Isparta Isparta merkezli 7 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı Isparta merkezli 7 ilde dolandırıcalara yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. 21 ilde 41 dolandırıcılık olayında şüphelilerin toplam 11 milyon 69 bin 33 lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olarak Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Şanlıurfa’da bir iş yerine yapılan operasyonda 3 milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler de yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. 21 ilde vatandaşların toplam 11 milyon 69 bin 33 lirası dolandırılmış Şüphelilerin Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam 1 milyon 523 bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam 3 milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam 773 bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam 533 bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam 300 bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam 1 milyon 972 bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam 748 bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 bin 280 lira, Adıyaman’da 70 bin lira, Balıkesir’de 221 bin 425 lira, Eskişehir’de 320 bin lira, Gaziantep’te 360 bin lira, Giresun’da 237 bin 566 lira, Kocaeli’de 103 bin 400 lira, Konya’da 131 bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 bin 670 lira, Manisa’da 101 bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 bin lira, Van’da 54 bin 700 lira haksız kaçan elde ettiği, Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda toplam 11 milyon 69 bin 33 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartı ile 2 şüpheli ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Isparta 21 ilde yapılan 41 dolandırıcılık olayında ,11 Milyon 69 Bin ele geçirildi Isparta merkezli 21 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 11 Milyon 69 Bin 033 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 şüpheli şahıstan 13’ü tutuklandı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olmak üzere Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da bir işyerine yapılan operasyonda 3 Milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. isimli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca, dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun ise farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. -21 ilde toplam zarar 11 Milyon 69 Bin 033 lira Şüpheli şahısların, Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam zararın 1 Milyon 523 Bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam zararın 3 Milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam zararın 773 Bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam zararın 533 Bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam zararın 300 Bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam zararın 1 Milyon 972 Bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam zararın 748 Bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 Bin 280 lira, Adıyaman’da 70 Bin 000 lira, Balıkesir’de 221 Bin 425 lira, Eskişehir’de 320 Bin lira, Gaziantep’te 360 Bin lira, Giresun’da 237 Bin 566 lira, Kocaeli’ de 103 Bin 400 lira, Konya’da 131 Bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 Bin 670 lira, Manisa’da 101 Bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 Bin lira, Van’da 54 Bin 700 lira olduğu Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda 11 Milyon 69 Bin 033 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Öte yandan, operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı, 5 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.