YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 11:57

BAŞİSKELELİ ÇOCUKLAR 15 TORBA ÇÖP TOPLADI

A
A
A
BAŞİSKELELİ ÇOCUKLAR 15 TORBA ÇÖP TOPLADI

Başiskele Kent Konseyi’nin Başiskele Belediyesi ile ortaklaşa yaptığı ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan hibe almaya hak kazandığı “Önce Temizle Dedi, Sonra Meyve Verdi Toprak” projesi kapsamında, ilçede belirlenmiş atıl bölgelerin çöplerinin temizlenmesi eylemi ile temizlik hareketi başlatıldı.
Proje koordinatörü Öznur Altıntaş tarafından “Önce Temizle Dedi, Sonra Meyve Verdi Toprak” projesi hakkında çocuklara bilgi aktarıldı. Proje kapsamında Bahçecik Bölgesinde İsmail Hakkı Tonguç İ.Ö.O, Karşıyaka bölgesinde Barbaros İ.Ö.O. ile, Yuvacık bölgesinde Levent Kırca- Oya Başar İ.Ö.O. öğrencilerinin katılımları olmak üzere toplam 100 çocuk, proje ekibi eşliğinde temizlik hareketini hayata geçirdi. Bu projeyle çocuklar 15 torba çöp toplarken hem de oldukça eğlendi.
Bu projeye katılan çocuklar bir sonraki aşama da meyve ağaçları dikilecek. Bu meyvelerin oluşumunda destekleyici misyon üstlenecek. Böylece proje kapsamında ihtiyaç sahibi eşi olmayan ya da eşi engelli, mahkum olan kadınların evlerine ekonomik anlamda kazanç sağlayacak. Temizlik hareketi sonunda Başiskele Kent Konseyi Başkanı Fahri Uslu çocuklara projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken aynı zamanda çocukların bundan sonra hayata geçmesini istediği tüm projeler için Öznur Altıntaş’a gidip başvurabileceklerini söyledi. Program sonunda öğrencilere hatıra olarak birer projeyle ilgili 2012 takvimi ve kartviziti dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”