MAGAZİN - 17 Ağustos 2022 Çarşamba 21:12

Depremde anne ve babasını kaybeden ünlü oyuncudan duygulandıran paylaşım

A
A
A
Depremde anne ve babasını kaybeden ünlü oyuncudan duygulandıran paylaşım

17 Ağustos 1999 depreminde anne ve babasını kaybeden ünlü oyuncu Ece Dizdar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duygulandırdı.

17 Ağustos 1999 depreminde anne ve babasını kaybeden ünlü oyuncu Ece Dizdar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duygulandırdı.


"Asrın felaketi" olarak adlandırılan ve merkez üssü Gölcük olan 17 Ağustos 1999 depreminde henüz 17 yaşındayken anne ve babasını kaybeden ünlü oyuncu Ece Dizdar, depremin yıl dönümünde sosyal medya hesabından duygu dolu bir paylaşım yaptı. Depremin ardından ünlü oyuncu Hatice Aslan tarafından evlat edinilen Dizdar, depremin 23. yıl dönümünde ailesinin fotoğraflarını paylaşarak onları andı.



“Hayat bir daha hiç aynı olmadı”


Dizdar fotoğrafın altına, “17 rakamını sevmem. Ağustos kelimesini de. Böyle gün olmaz bence mesela. Kalbim her sene bir vuruş aksar. Ailenin kaybının bir doğal afet dolayısıyla oluşu, bu günün toplumun belleğinin bir parçası oluşu ilginç bir şey. Her sene bu paylaşımı yapmak önce anlamsızlaşır, dersin ki ben kime anlatıyorum bunu, neden anlatıyorum. Sonra da dersin ki bu gizli bir kulüp, depremde bir parçasını kaybedenlerin kabul edildiği bir kulüp. Bir ses et sen yine de. Yüzüm güler benim bilirsiniz, sadece bugün söylerim. Yavaş yavaş yaşıtlarımın ebeveynleri hastalanıyor, ölümler başlıyor, beni yeni anlamaya başlayanlar oldu bu yıllarda. 23 yıl önce bugün ailemi depremde kaybettim. Hayat bir daha hiç aynı olmadı. Ama bu bazen eskisinden daha güzel olduğu gerçeğini de değiştirmez. Kulübün bütün üyelerine tek tek sarılırım” notunu düştü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Milletvekili Arslan Tatar Kasrik’teki sel bölgesinde incelemelerde bulundu AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, sel felaketinin yaşandığı Kasrik beldesinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde takip etti. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı. Şırnak merkeze bağlı Kasrik beldesinde etkili olan sel felaketinin ardından bölgedeki çalışmalar hız kesmeden sürerken, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Milletvekili Tatar, sahada yürütülen müdahale ve koordinasyon çalışmalarını yerinde takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Selin yol açtığı hasarın ardından ilgili kurumların hızlı şekilde harekete geçtiğini belirten Tatar, vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti. Bölgede sürdürülen çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Tatar, sürecin yakından takip edildiğini dile getirdi. Ziyaret sırasında AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan’ı görüntülü arayan Milletvekili Tatar, sahadaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapılan görüşmede, arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının yanı sıra, bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik adımlar ele alındı. Kasrik beldesinde devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu belirten Tatar, "Sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gerekli tüm çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Kasrik beldemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.