YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 16:42

13 Bilgievi Körfez’de Hizmete Girdi

A
A
A
13 Bilgievi Körfez’de Hizmete Girdi

BAKAN FİKRİ IŞIK:
“ÜLKELERİN GELECEĞİ BİLİM VE EĞİTİMDEDİR”
BAŞKAN KARAOSMANOĞLU:
“ BİLGİ HER DEVİRDE HER ASIRDA EN ÖNEMLİ KIYMETİMİZDİR”
(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : GÜRCAN YILMAZ - KAAN ÜLKER
KAMERA : GÜRCAN YILMAZ - KAAN ÜLKER
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il genelindeki 13. Bilgievi olan Fatih Sultan Mehmet Bilgievi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla Körfez ilçesinde hizmete girdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı eğitimde fırsat eşitliği ilkesine bağlı olarak her çocuğun ücretsiz eğitimden yararlanabildiği bilgievi ağını giderek genişletiyor. Tüm ilçelere bilgievi projesini uygulamaya koyan ve 12 bilgievini eğitim hayatına armağan eden Büyükşehir, Körfez’e de bir bilgievi kazandırdı. İlçenin ilk bilgievinin hizmete girişinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilgi evlerinde geleceğin bilişim mühendisleri yetişecek” dedi. Törende aynı binada yer alan Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı da gerçekleştirildi.
Körfez ilçe sakinlerini ve törene katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Bakan Işık, ‘’Hemşeri derneklerinin eğitime ağırlık vermesi gerekiyor. Ülkelerin en önemli varlığı yetişmiş insan kaynağıdır. Bu nedenle en büyük harcamayı eğitime yapıyoruz. Ülkelerin geleceği bilim ve eğitimdedir. Çocuklarımızı bilimi seven, okumayı seven, kitap dostu olarak yetiştirmeliyiz’’ dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Bilgi her devirde her asırda en önemli kıymetimizdir. Bu bilgievlerinden yetişen yavrularımız yarının bilişim mühendisi olacak. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızı iyi yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur. Bundan dolayı bu bilgievimiz hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Fatih Sulan Mehmet Bilgievi ve Posoflular Derneği, protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle hizmete girdi. Bakan Işık ile protokol üyeleri, açılışın ardından binada inceleme yaptı ve bilgievindeki çocuklarla bir araya geldi. 800 metrekare kullanım alanı olan üç katlı binada hizmet verecek bilgievi içerisinde beş derslik, satranç, konferans, kulüp, bilgisayar ve kütüphane olmak üzere beş sınıf, bir öğretmenler odası, bir adet bilgi işlem odası bulunuyor. Geleceğin şimdiki adresleri olan bilgievlerinde öğrencilere güvenli internet, İngilizce, matematik, fen bilimleri ve değerler eğitimi ile veli eğitim seminerleri, kütüphane, tiyatro, sinema, gezi, kulüp faaliyetleri ve sosyo-kültürel etkinlikler ücretsiz olarak sunuluyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.