YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 17:11

VALİ TOPACA, DERİNCE`DE İNCELEMELERDE BULUNDU

A
A
A
VALİ TOPACA, DERİNCE`DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Derince ilçesine giderek bir dizi incelemelerde bulundu.
Vali Topaca, ilk olarak, 1870 yılında Almanlar tarafından yaptırılan ve uzun yıllar DDY tarafından Derince Tren Garı olarak kullanılan, 1999 depreminde hasar görmesi nedeniyle koruma esaslarına uygun olarak güçlendirme işlemleri devam eden ve aslına uygun olarak da restorasyonu yapılacak olan tarihi binalarda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Topaca, restorasyondan sonra bu binalardan birinin kültür merkezi, diğerinin ise toplantı salonu olarak hizmete sunulacağını belirtti.
Vali Topaca daha sonra, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezine dönüştürülen Kusachi Kültür Merkezi’ni gezdi. Yapımı devam eden merkez hakkında bilgi aktaran İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Aydınlık, Türkiye’de ilk olarak hastaların musiki iyileştirme yöntemi kullanılarak tedavilerinin yapılacağını ifade etti. Kusachi Kültür Merkezinin yan tarafında hizmet veren Necati Bey İlköğretim Okulunun Anasınıflarını dolaşan Vali Topaca, burada eğitim gören çocuklarla yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.
Derince Fatih ve Çınarlı mahallelerinde okul yapımı için alternatif arsaları dolaşarak, yetkililerden bilgi alan Vali Topaca; son olarak da, Çınarlı mahallesinde yapımı devam eden Çınarlı Aile Sağlık Merkezi ile Çınarlı İlköğretim Okulu kapalı spor salonunda incelemelerde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.