GÜNDEM - 27 Şubat 2026 Cuma 10:01

Baba oğul bowling turnuvası renkli anlara sahne oldu

A
A
A
Baba oğul bowling turnuvası renkli anlara sahne oldu

Kocaeli’de düzenlenen baba-oğul bowling turnuvası renkli görüntülere sahne oldu. 288 yarışmacının katıldığı turnuvada kazanan centilmenlik ve dostluk oldu.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kılavuz Gençlik’ çatısı altında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz eğitim hizmeti sunduğu bilgievleri, yıllardır sergilediği eğitim kalitesi ile çocukların öncelikli tercihi oluyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Gençlik Eğitimi Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren bilgievleri, çocukların enerjilerini doğru yönde kullanmalarına ve yeteneklerini keşfetmelerine de düzenlediği etkinliklerle imkan tanıyor.



Renkli anlara sahne oldu


Bilgievleri tarafından düzenlenen aile etkinlikleri, çocuklar ve ebeveynler açısından sağlıklı aile ortamının sürdürülebilirliği için önemli faydalar sağlıyor. Bu kapsamda bilgievlerinde eğitim gören öğrencilerin babaları ile birlikte vakit geçirebilmeleri için baba-oğul bowling turnuvası düzenlendi. Ailelerin psikolojik ve eğitsel açıdan farkındalıklarının artırılması için düzenlenen bowling turnuvası renkli anlara sahne oldu.



Turnuvada kazanan dostluk oldu


Bilgievi öğrencilerinin babalarıyla hoşça vakit geçirebilmeleri ve farklı bilgievlerinden gelen baba-oğullar ile tanışıp sohbet etme ve yarışma fırsatı sağlamak adına düzenlenen bowling turnuvası üç ayrı grup olarak planlandı. Her güne dört bilgievinden baba-oğul için kontenjan ayarlanırken, yarışmalar 3 farklı günde gerçekleştirilerek tamamlandı.


Toplam 288 yarışmacının katıldığı turnuva renkli görüntülere sahne olurken, turnuvanın finalinde kazanan centilmenlik ve dostluk oldu.



Baba oğul bowling turnuvası renkli anlara sahne oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da erkek berberlerine eğitim Diyarbakır’da erkek berberlerine yönelik uzun saç kesim eğitimi düzenlendi. Diyarbakır Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Cemil Değirmenci’nin kendi salonunda, meslektaşlarının talebi üzerine organize edilen eğitimde, uzun saçta kat teknikleri, makas kullanımının incelikleri, yüz tipine göre model belirleme, modern kesim trendleri ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik uygulamalar anlatıldı. Eğitimde teorik bilgilerin yanı sıra canlı model üzerinde uygulamalı kesim gösterimi yapıldı. Katılımcılara, saçın doğal düşüş yönüne göre kesim teknikleri, yüz şekline uygun model planlaması ve güncel trendlerin uygulanışı hakkında detaylı bilgi verildi. Programda konuşan Oda Başkanı Cemil Değirmenci, kuaförlük ve berberlik mesleğinde dünyadaki trendleri takip etmenin önemine değindi. Değirmenci, ’’Sektörde güncel olmak ancak eğitimle mümkün. Berberlik mesleğinin gerekli bilgi ve donanıma sahip usta ellerde, hijyenik koşullarda ve belirli kalite standartlarında icra edilmesi çok önemli" dedi. Meslektaşlarımızın bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Bu tür eğitimlerle hem hizmet kalitesi artacak hem de esnafımız ekonomik olarak daha güçlü hale gelecektir. Meslektaşlarımızdan talep geldikçe bu tür programlara devam edeceğiz" dedi. Yaklaşık 30 yıllık erkek kuaförü Veli Kaplan ise düzenlenen eğitimin verimli geçtiğini belirterek, "Tecrübelerden faydalandık. Uygulamalı kesim bizler için çok faydalı oldu. Karşılıklı soru-cevaplarla önemli bilgiler edindik" diye konuştu.
Konya Konya Büyükşehir, Suriye’de iftar sofraları kuruyor Konya Büyükşehir Belediyesi, Suriye’nin Şam, Humus ve Hama şehirlerinde iftar sofraları kuruyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Amacımız yalnızca bir öğün yemek ikram etmek değil; kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, dayanışma ruhunu canlı tutmak ve Ramazan’ın bereketini hep birlikte paylaşmak" dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının ilk sekiz gününde, Hama’nın kuzeyinde bulunan beş ayrı noktada binlerce Suriyeliye iftar yemeği ikram edildiğini belirterek, çalışmaların Ramazan boyunca planlı bir şekilde devam edeceğini söyledi. Suriye gibi tarihten gelen bağların olduğu coğrafyada insanlarla iftarlarda bir araya gelmenin mutluluğu içinde olduklarını vurgulayan Başkan Altay, "Ramazan’ın rahmet ve bereketini Suriye’deki kardeşlerimizle paylaşarak iftar sofralarında bir araya geliyoruz. Suriye’de iftar sofraları kurarak zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizle buluşmanın huzurunu yaşıyoruz. İlk etapta Hama’da başlayan ve 10 gün şehrin farklı mekanlarında devam edecek iftar organizasyonlarımız; 10 gün Humus’ta, 10 gün de Şam’da gerçekleştirilecek. Böylece Ramazan ayı süresince üç farklı şehirde ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak sıcak iftar yemeği ulaştırılacak" diye konuştu. "Amacımız kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek" Başkan Altay, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Amacımız yalnızca bir öğün yemek ikram etmek değil; kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, dayanışma ruhunu canlı tutmak ve Ramazan’ın bereketini hep birlikte paylaşmak. Gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Altay’a teşekkür Uzun yıllar Türkiye’de yaşayan Suriyeli bir vatandaş da kurulan gönül sofrasının çok kıymetli olduğuna dikkati çekerek, "Biz Türk kardeşlerimizi burada görmekten gurur duyuyoruz. Türkiye hep kalbimizde, bizim ikinci vatanımız. Hatta iki millet, bir vatan olduk. Başkan Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum" dedi.