ÇEVRE - 16 Eylül 2025 Salı 16:26

Başiskele sahilinde üstyapı çalışmaları başladı

A
A
A
Başiskele sahilinde üstyapı çalışmaları başladı

Başiskele sahilinde trafik akışını düzenlemek, yaya güvenliğini artırmak ve otopark sorununa çözüm bulmak amacıyla kapsamlı bir üstyapı projesi başlatıldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında trafik akışını rahatlatmak amacıyla sahil yolu olan Liman Caddesi, İzmit’ten Gölcük istikametine tek yön olarak düzenlenecek. Eski Bağdat Caddesi ve Cevher Dudayev Caddesi de Gölcük’ten İzmit istikametine doğru tek yön olacak şekilde planlandı.



Yaya ve bisiklet yolları ayrılıyor


Çalışmalar kapsamında, sahil boyunca yetersiz kalan yaya yolu genişletilecek. Mevcut bisiklet yolu, araç trafiği yönünde 1,7 kilometre uzunluğunda ve 2,5 metre genişliğinde yeniden inşa edilecek. Böylece boşalan alan yaya yoluna dahil edilerek yayalar için daha güvenli ve konforlu bir alan oluşturulacak.



Yeni otopark alanları oluşturuluyor


Otopark kapasitesini artırmak için de düzenlemeler yapılacak. Bu doğrultuda, Kamber Sokak ile Cevher Dudayev Caddesi kesişiminde 20, Özden Sokak ile Eski Bağdat Caddesi kesişiminde ise 15 araçlık iki yeni otopark alanı oluşturulacak. Mevcut parklanma alanlarında da çapraz park modeline geçilerek kapasite artışı sağlanacak.


Proje kapsamında ayrıca sahil hattındaki tüm kaldırımlar baskı beton olarak yenilenecek, yol çizgileri ile yönlendirme işaretleri güncellenecek ve bozulan zeminler onarılacak.



Başiskele sahilinde üstyapı çalışmaları başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Bayram dönüşü zincirleme kaza: Anne ve iki çocuğu yaralandı Kırıkkale’de Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde dönüşe geçen vatandaşlar, şehirler arası kara yollarında trafik yoğunluğu oluşturdu. Peş peşe yapılan ani frenler sonucu 6 aracın karıştığı zincirleme kazada, anne ile iki çocuğu yaralandı. Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde dönüş yoluna çıkan vatandaşlar, 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’de trafik yoğunluğuna neden oldu. Trafikte zaman zaman yaşanan ani yavaşlamalar ise kazalara davetiye çıkardı. Kırıkkale-Ankara D200 kara yolunda ilerleyen araçların peş peşe fren yapması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. S.K. idaresindeki 06 AS 3126 plakalı aracın yavaşlamasının ardından aynı yönde seyreden H.D. yönetimindeki 06 HD 029 plakalı araç da fren yaptı. Arkadan gelen O.B.D. idaresindeki 06 FUT 188 plakalı otomobil ise duramayarak öndeki araca çarptı. Kazanın etkisiyle araçlar birbirine girerken, sağ şeritten sol şeride geçiş yapan E.K. idaresindeki 06 BL 208 plakalı araç ile Y.H.C. yönetimindeki 06 FRH 765 plakalı araç da kazaya karıştı. Son olarak B.O. idaresindeki 06 DGP 225 plakalı aracın da çarpmasıyla kaza büyüdü. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada anne A.K. (41) ile çocukları B.K. (17) ve B.C.K. (18) yaralandı. Araçta sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Trafik ekiplerince yapılan incelemenin ardından, maddi hasarlı araçlar otoparka çekildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.