GÜNDEM - 07 Mart 2026 Cumartesi 10:01

Çerkes kültürüne destek veren isimlere "dostluk" vefası

A
A
A
Çerkes kültürüne destek veren isimlere "dostluk" vefası

Kocaeli Dostluk Kulübü’nün Kartepe’de düzenlediği geleneksel iftar programında birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Çerkes kültürüne destek veren isimlere "dostluk" vefası gösterilerek plaket takdim edildi.


Yaklaşık 200 davetlinin katıldığı programda; Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Ali Yeşildal, Gebze Cumhuriyet Savcısı Savaş Hartoka, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk, Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Uygun, Uzuntarla Adige Kültür Derneği Başkanı Sedat Yenişen, Uzuntarla Trabzonlular Derneği Başkanı Yüksel Yeşildal, Ketenciler Çerkes Kültür Derneği Başkanı Birgül Özkanlı ve Tütünçiftlik Kafkas Kültür Derneği Başkanı Musa Tavan da yer aldı.


Programda konuşan Kocaeli Dostluk Kulübü Başkanı Gürbüz Yalçınkaya, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini belirterek, kulübün kültürel değerleri yaşatmak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Çerkes toplumunun tarihine ve kültürüne gösterdiği hassasiyete dikkati çeken Yalçınkaya, Kefken Babalı Kültür Alanı ve Çerkes Sürgünü Anıtı’nın tarihi hafızayı yaşatan çok anlamlı bir eser olduğunu kaydetti.


Yalçınkaya ayrıca, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın Çerkes kültürüne yönelik yakın ilgisine değinerek, Ketenciler’deki kültür merkezinin yapılması ve Çerkes derneğine tahsisi ile Uzuntarla’da inşaa edilen ve 9 Mayıs’ta açılışı yapılacak Kartepe Özel Çerkes Müzesi’nin kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından büyük değer taşıdığını vurguladı.


Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ise kültürel mirasın korunmasının ortak bir sorumluluk olduğunu dile getirerek, Çerkes toplumunun kültürel hafızasını canlı tutmaya yönelik desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti.


Programın sonunda, Çerkes kültürünün korunması ve geliştirilmesine katkı sunan protokol üyelerine ve bütükşehir belediyesi daire başkanlarına Çerkes kültürünü yansıtan otantik plaketler takdim edildi.



Çerkes kültürüne destek veren isimlere "dostluk" vefası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya AK Parti Teşkilatı Sakarya’da iftar sofrasında bir araya geldi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Sakarya’da gerçekleştirilen 3 Kademe İl Yönetimi ve 3 Kademe İlçe Başkanları Toplantısı’nın ardından parti üyeleri ile iftar programına katıldı. Sakarya’nın Serdivan ilçesinde AK Parti Sakarya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, programda parti üyeleri ile bir araya geldi. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ilçe belediye başkanları katılırken parti üyeleri yoğun katılım gösterdi. "25 yıldır Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte zincirleri kırıyoruz" Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Siyaset, millet ve memleket için çalışmak demek. Siyaset, engelleri kaldırmak demek. CHP bu işi nasıl görüyor bilmem ama biz bu işi 25 yıldır Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte zincirleri kırıyoruz, prangaları yok edip atıyoruz. İşte siyaset budur ve bu doğrultuda siz değerli mensuplarımızı bir kez daha saygıyla selamlıyorum" dedi. "Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, "Allah’a hamdediyoruz ki mücadelemizde, yol yürüyüşümüzde Sakarya hep bizimle beraber. Recep Tayyip Erdoğan ne zaman bir desteğe ihtiyaç duyduysa en güzel ve en anlamlı neticeleri hep Sakarya’dan elde etti. Geçmişten günümüze bu kutlu davaya, mücadeleye hizmet eden, sorumluluk üstlenen herkesten Allah razı olsun. Sorumluluğumuz büyük, üzerimize aldığımız vazife tarihi önemde işte bu sofralarda bir araya geldiğimiz her toplantımızda sahada her siyasi çalışmamızda o işin kendisiyle uğraşmıyoruz. Her eli sıkarken, her haneye konuk olurken her gönüle ve zihne ulaşmaya çalışırken büyük ve güçlü Türkiye istikametinde yol yürüyüşümüz için dua ediyoruz. Her bir çalışmamızda elde ettiğimiz güçlü bereketli, samimiyetten aldığımız güç ve kararlılıkla çalışmalarımızı çok daha yüksek bir irtifada ortaya koyacağız. İnşallah 2028 yılında yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Gayemiz, millete hizmet. Onun için durmadan, yorulmadan liderimizin her zaman söylediği gibi ‘Aşk ile koşan yorulmaz’ diyerek davamıza, mücadelemize dört elle sarılma vaktindeyiz" diye konuştu.
Ankara AK Parti Sözcüsü Çelik: "En büyük gücümüz, en büyük kuvvetimiz birliğimiz ve beraberliğimizdir" AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Dünyanın çok zor zamanlarından bir tanesindeyiz. Ülkemizi kötülüklerden korumak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En büyük gücümüz, en büyük kuvvetimiz birliğimiz ve beraberliğimizdir" dedi. AK Parti Sözcüsü Çelik, Ankara Üniversitesi Güneş Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katılarak, üniversite öğrencileriyle beraber iftarını yaptı. Burada konuşan Çelik, Türkiye’nin dört bir yanından eğitim almak için Ankara Üniversitesine gelen öğrencilerin birlik ve beraberlik içerisinde aynı sofranın etrafında buluşmasının çok kıymetli olduğunu söyleyerek, "Dünyanın çok zor zamanlarından bir tanesindeyiz. Savaşlar, depremler, kıtlıklar, yoksulluklar dünyanın her tarafını sarmış durumda. Bunun içerisinde ülkemizin, memleketimizin geleceğine daha güzel imzalar atmak için bu birlikteliği daha güçlü bir şekilde korumamız gerekiyor. Gazze’deki soykırımdan en son İran’a saldırıya kadar bir sürü kötülük etrafımızda kol geziyor. Hem bu kötülükle mücadele ediyoruz hem de ülkemizi bu kötülüklerden korumak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En büyük gücümüz, en büyük kuvvetimiz birliğimiz ve beraberliğimizdir" dedi. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise Türkiye’nin etrafının ateş çemberi halinde olduğunu dile getirerek, "Bizi bu ateş çemberinin dışında tutan güç birlik ve beraberliğimizdir. Tıpkı bu iftar sofrasında beraber olduğumuz gibi aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu duygularımızı geliştirmemiz lazım" diye konuştu.