GENEL - 21 Mayıs 2020 Perşembe 19:34

Çerkesler, sürgünün 156. yılında atalarını andı

A
A
A
Çerkesler, sürgünün 156. yılında atalarını andı

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 156 yıl önce Kafkaslardan sürgün edilen Çerkesleri andı.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 156 yıl önce Kafkaslardan sürgün edilen Çerkesleri andı.



Rusya Çarlığı tarafından 156 yıl önce Kafkasya’dan toplanılarak Türkiye’ye sürgün edilen ve sürgün sırasında binlercesinin hayatını kaybettiği Abhaz ve Çerkesleri anmak için Kocaeli’de Çerkes toplulukları tarafından oluşturulan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye’ye ilk ayak bastıkları yer olan Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç köyü ve Babalı Sahili’nde anma töreni düzenledi. Korona virüs nedeni ile her yıl binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen anma töreni bu yıl, korona virüs nedeni ile sadece Kocaeli Kafkas Derneği, Uzuntarla Adığe Kültür Derneği ve Ketenciler Çerkes Derneği temsilcilerinin katılımı ile düzenlendi.



10 kişi anma kapsamında Kandıra ilçesi Karaağaç köyünde bulunan Çerkes Mezarlığı’nda bir araya geldi. Burada sürgünde hayatını kaybedenler için dua edildi. Daha sonra tören Babalı Sahili’nde denize çelenk bırakılması ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.