GÜNDEM - 30 Mayıs 2025 Cuma 11:12

Doktora "Bana dik dik baktı" saldırı gerekçesine HEKİMSEN’den sert tepki

A
A
A
Doktora "Bana dik dik baktı" saldırı gerekçesine HEKİMSEN’den sert tepki

HEKİMSEN Genel Başkanı Adil Kurban, Ankara’da görev yapan intörn doktora yönelik fiziksel saldırıyı kınadı. Saldırının gerekçesi olarak, hasta yakınının "Bana dik dik baktı" iddiasında bulunduğunu belirten Kurban, olayın ciddiyetine ve güvenlik eksikliğine dikkat çekti.


HEKİMSEN Genel Başkanı Adil Kurban, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Acil Servisi’nde görev yapan intörn doktora yönelik fiziksel saldırıyı kınadı. Saldırının gerekçesi olarak, hasta yakınının "Bana dik dik baktı" iddiasında bulunduğunu belirten Kurban, olayın ciddiyetine ve güvenlik eksikliğine dikkat çekti. Adil Kurban, "Gerekçe, "Bana dik dik baktı." Komediye bakar mısınız? Sadece dik dik bakmış. Hekim neden dik dik baksın? Bu tür yorumlar, sağlıklı düşünme yetisi olmayan kişilerden geliyor olabilir ama asıl sorun şu, bu tür yanlış anlamalara karşı güvenlik neden hala yetersiz kalıyor? Bu arkadaşımızın darp edilmesine gerçekten göz mü yumuldu? Böyle problem çıkaran biri o ortamda bulunmaya devam edebilir mi? Orada hizmet almaya devam edebilir mi? Polis neden çağrılmaz?" ifadeleriyle yetkililere tepki gösterdi.



"Hala sağlık çalışanlarının güvenliğini tartışıyoruz"


Sağlık kurumlarında güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını vurgulayan Kurban, özellikle aile sağlığı merkezlerinde görev yapan hekimler için uzun süredir güvenlik talebinde bulunduklarını hatırlattı. Kurban, "Bazı aile sağlığı merkezlerinde dışarıdan eleman çalıştırılıyor ama içlerinden birini bile güvenlik görevlisi olarak istihdam etmeye bakanlık izin vermiyor." dedi.


Yaşanan saldırının münferit olmadığını ve sağlık çalışanlarının sıklıkla benzer tehditlerle karşı karşıya kaldığını belirten HEKİMSEN Başkanı Kurban, "Bu ülkede bir aile sağlığı merkezinde görev yapan hemşirenin kapının önünde öldürüldüğü gerçeğini unutamayız. Hala sağlık çalışanlarının güvenliğini tartışıyoruz" diyerek duruma tepki gösterdi.


Kurban, saldırıya uğrayan intörn doktora hukuki destek sağlanacağını ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Ayrıca, hazırladıkları ""ekimlik Yasası" tasarısının Meclis’te kabul edilmesi halinde yalnızca hekimler için değil, toplumun tüm kesimleri için sağlık alanında bir rahatlama yaşanacağını belirtti. HEKİMSEN, sağlık çalışanlarının güvenliği için yasal düzenlemelerin ivedilikle hayata geçirilmesini talep etti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de trafik kurallarına uymayan bin 238 sürücüye ceza yazıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, trafik kurallarını uymayan bin 238 sürücüye cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde abartı egzoz, drift, makas atma, yüksek ses müzik gibi kamu huzurunu bozan araçlara yönelik 16-22 Nisan tarihleri arasında çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda, 28 sürücüye ‘modifiyeli araç’ suçundan 140 bin TL para cezası yazılarak, araç uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edildi. 9 sürücüye ‘abartı egzoz araç kullanmak’ suçundan 144 bin TL, 140 sürücüye ‘sürücü belgesiz araç kullanmak’ suçundan 5 milyon 600 bin TL, 58 sürücüye ‘sürücü belgesi geri alındığı halde araç kullanmak’ suçundan 11 milyon 600 bin TL, 10 sürücüye ‘makas atma’ suçundan 900 bin TL, 2 sürücüye ‘drift atmak’ suçundan 280 bin TL idari para cezası yazıldı. Öte yandan, 226 sürücüye ‘kırmızı ışık ihlali’, 80 sürücüye ‘alkollü araç kullanmak’, 4 sürücüye ‘alkolmetreye üflememek’, 91 sürücüye ‘ışık donanımı’, 155 sürücüye ‘yüksek sesle müzik dinlemek’, 435 sürücüye ‘araç kullanırken cep telefonuyla konuşma’ suçlarından para cezası uygulandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Halkımızın huzurunu bozacak şekilde saygısızca araç kullanarak trafiği tehlikeye düşüren, drift atan, çevreye rahatsızlık veren araç ve sürücülerle mücadelemiz devam etmektedir" denildi.
Kırıkkale Yılların hasreti sona erdi, hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Kırıkkale’de 164 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Aileleriyle vedalaşırken duygulanan hacı adayları, yıllardır bekledikleri hac yolculuğuna çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde hac uğurlama programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Hacı adayları, aileleri ve yakınlarıyla vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, hacı adaylarına seslenerek, "Siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi" sözleriyle kutsal yolculuğun önemini anlattı. Kotan, "Şunu iyi bilin, siz Rahman’ın misafirlerisiniz. Allah’a misafir olarak gidiyorsunuz. Misafirliğinizi iyi bilin. Gittiğiniz yer Beytullah, Allah’ın evi. Sizin evinize bir misafir gelirse nasıl davranmasını isterseniz, siz de orada sözlerinizle ve eylemlerinizle öyle olun. Şimdi siz de Allah’ın evine misafir gidiyorsunuz. Samimiyetinize ve gayretinize karşılık şunu bilin; Allah da size ikramda bulunacak. Ama gayret edeceksiniz" dedi. Yıllardır hac ibadetini bekleyen vatandaşlar, kutsal topraklara gitmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Hacı adayı Gürci Gündoğdu (68), "Allah herkese nasip etsin inşallah. Allah’a emanet olun. 16 yıldır bekliyordum" dedi. 15’ yıldır hacca gitmeyi beklediğini anlatan Aydın Deniz (61) ise, "Allah herkesten razı olsun. Güle güle gidelim, güle güle gelelim. Allah’a emanet olun cümleten. 15 yıldır bekliyorduk. 15’inci kurada çıktı. Allah bu sene nasip etti. Allah utandırmasın. Hayırla gidelim, hayırla gelelim inşallah" ifadelerini kullandı. Çok mutlu olduğunu ifade eden Fatma Özüak (77), yıllardır beklediği hac yolculuğuna çıkmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özüak, "Allah’ım, 16 senedir bekliyordum. Çok şükür kapıları açtı. Yollarına gideceğim, dualarımı edeceğim Rabbime. Sizlere de nasip etsin yavrum. Çok mutluyum. Gelinimle birlikte gidiyoruz" diye konuştu. Hacı adayı Zeycan Özüak (50) da, "Kayınvalidemle birlikte gidiyoruz. Eşim, kayınvalidem ve ben, üçümüz gidiyoruz. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Çok güzel bir duygu. Herkes yaşasın inşallah" dedi.