SPOR - 17 Mart 2026 Salı 10:30

Kağıtspor’dan 3 farklı branşta başarı

A
A
A
Kağıtspor’dan 3 farklı branşta başarı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü, geçtiğimiz hafta takım ve bireysel sporlarda ulusal ve uluslararası arenada dereceler elde etti.


Erkekler Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden mavi-beyazlı ekip haftayı çifte galibiyetle tamamladı. Sahasında Niksar Belediyespor’u 3-0 mağlup ederek sezonun 16. galibiyetini alan Kocaeli temsilcisi, deplasmanda karşılaştığı Bursa ekibi Osmangazi Belediyespor’u ise zorlu geçen mücadelenin ardından 3-2’lik skorla geçti.


Muğla’nın Dalaman ilçesinde düzenlenen Türkiye Kupası 2. Etap Puanlı Yol Yarışları’nda mücadele eden Kağıtsporlu Medine Kar, U-17 kategorisinde gösterdiği performansla bronz madalya kazanarak kürsüde yer aldı.


Kulübün bir diğer başarısı ise İtalya’dan geldi. Roma kentinde 12-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Karate1 Premier League organizasyonunda tatamiye çıkan milli sporcu Mert Halıcı, erkekler kumite 60 kilo kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya kazandı.



Kağıtspor’dan 3 farklı branşta başarı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Merkezefendi’de 2 gün süren Ramazan şenliği çocuklara unutulmaz anlar yaşattı Merkezefendi Belediyesi tarafından Ramazan ayının manevi atmosferini çocuklarla buluşturmak amacıyla düzenlenen Ramazan Şenliği, yoğun katılımla gerçekleştirildi. İki gün süren etkinliklerde çocuklar hem eğlendi hem de geleneksel Ramazan kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Merkezefendi Belediyesi kültür ve sanat alanında faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Düzenlenen programda minikler için birbirinden renkli ve öğretici etkinlikler hazırlandı. Şenlikte sahnelenen "Şaban Dede Ramazanı Anlatıyor" kukla gösterisi ile çocuklara Ramazan ayının anlamı eğlenceli bir dille aktarılırken, "Meddah Efendi" gösterisi ile geleneksel meddah kültürü sahneye taşındı. Etkinlikler sayesinde çocuklar hem eğlenerek öğrendi hem de kültürel değerlerle buluştu. Program kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da Bayram Tebrik Kartı Atölyesi’nde çocuklarla birlikte bayram kartları hazırladı. Şenlik alanında ayrıca yüz boyama etkinlikleri, sosis balon dağıtımı, Osmanlı macunu ve şerbet ikramları ile minikler keyifli anlar yaşadı. Gün boyunca süren etkinliklerde çocuklara çeşitli sürpriz hediyeler de takdim edildi. "Çocuklarımızın mutluluğuna ortak olduk" Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu çocuklara aktarmayı önemsediklerini belirten Başkan Doğan, "İki gün süren, çocuklarımıza özel olarak büyük bir özenle hazırladığımız Ramazan Şenliği’mizi tamamladık. Şenliğimiz boyunca çocuklarımızın neşesine, heyecanına ve mutluluğuna hep birlikte tanıklık ettik. Ailelerimizle birlikte dolu dolu geçen bu güzel organizasyonda, geleneksel değerlerimizi yaşatmanın ve çocuklarımıza aktarmanın mutluluğunu yaşadık. Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltı bizler için en büyük motivasyon kaynağıdır. Onların daha mutlu, daha umut dolu bir geleceğe sahip olmaları için çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, başka etkinliklerimizde yeniden bir araya gelmeyi diliyoruz" dedi.
Denizli Kadir Gecesinde 271 çocukla anlamlı buluşma Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Adalet Mahallesi Mevlana Camii’nde Kadir Gecesi, çocuklara yönelik anlamlı bir etkinlikle idrak edildi. Dernek Başkanı Şendoğan Şahin, Ramazan’ın manevi iklimini çocuklara sevdirmek amacıyla düzenlenen programın her yıl büyüyerek devam ettiğini söyledi. Denizli’de mübarek Kadir Gecesi, bu yıl da çocukların yoğun katılımıyla anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Merkezefendi ilçesine bağlı Adalet Mahallesi’nde bulunan Mevlana Camii’nde düzenlenen programda 271 çocuk, aileleriyle birlikte camide buluşarak hem ibadet etti hem de unutulmaz bir gece yaşadı. Adalet Mahallesi Mevlana Camii Dernek Başkanı Şendoğan Şahin, din görevlileri ve hayırseverler öncülüğünde yaklaşık 5 yıldır sürdürülen etkinlik, Ramazan ayını çocuklara sevdirmeyi ve cami alışkanlığını küçük yaşlarda kazandırmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl 220 çocuğun katıldığı programa bu yıl 271 çocuğun iştirak etmesi, etkinliğin her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ortaya koydu. Program kapsamında çocuklar, teravih namazına katılarak manevi atmosferi deneyimledi. Namazın ardından gerçekleştirilen çekilişle çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Büyük bir heyecanla yapılan çekilişte; 50 adet top, 15 adet dijital akıllı saat, 10 adet kulaklık, 2 adet büyük boy bisiklet, 1 adet küçük bisiklet, 4 adet scooter, 2 adet ateş ölçer, 2 adet tansiyon aleti ve 125 adet harçlık zarfı çocuklara hediye edildi. Etkinliğin yalnızca Kadir Gecesi ile sınırlı kalmadığını belirten Şahin, Ramazan ayı boyunca da çocuklara yönelik çeşitli sürprizler hazırladıklarını ifade etti. Bu kapsamda her akşam ortalama 100 çocuğun katıldığı programlarda 35 çocuğa düzenli olarak hediyeler verildiğini, ayrıca ay boyunca toplam 30 adet ateş ölçer ve tansiyon aletinin de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. "Kardeş Cami Projesi" kapsamında dayanışmayı farklı mahallelere de taşıdıklarını belirten Şendoğan Şahin, Şirinköy Camii’nde de 80 çocuğa oyuncak dağıtımı gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bu tür çalışmalarla hem çocukları sevindirdiklerini hem de toplumda paylaşma ve yardımlaşma bilincini güçlendirdiklerini vurguladı. Şahin, "Ramazan ayını çocuklarımız için daha anlamlı hale getirmek istiyoruz. Camiler sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda çocukların sevgiyle bağ kurduğu, hatıralar biriktirdiği mekânlar olmalı. Bu nedenle her yıl etkinliklerimizi geliştirerek sürdürüyoruz" dedi. Yoğun katılımın olduğu programda çocukların heyecanı ve mutluluğu geceye damga vururken, aileler de bu tür etkinliklerin çocukların dini ve sosyal gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. Mevlana Camii’nde gerçekleştirilen bu anlamlı buluşma, Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini çocukların neşesiyle birleştirerek Denizli’de örnek bir etkinlik olarak hafızalara kazındı.