GÜNDEM - 03 Ağustos 2024 Cumartesi 10:09

Kocaeli Bilim Merkezi’nde bilim dolu yaz

A
A
A
Kocaeli Bilim Merkezi’nde bilim dolu yaz

Kocaeli Bilim Merkezi, yaz tatili boyunca birçok atölye, eğitim kursları ve benzeri eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.


Kocaeli Bilim Merkezi, her dönem olduğu gibi yaz döneminde de faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi’nde Yaz Akademisi Ağustos programı yayınlandı. Yaz aylarında çocukları ve gençleri bilimle buluşturan yaz akademisi programı, temmuz ayının ilk haftasında başlamıştı. Ağustosun son haftasına kadar sürecek program, 6 yaş ve üzeri tüm katılımcıları bekliyor. Katılımcılar, yaz akademisinde çeşitli etkinlik ve atölyelerle bilim ve teknolojiye dair keyifli deneyimler yaşarken, optik maceralar, elektriğin serüveni, nörokeşif ve genler, üretken kimyagerler atölyelerine de katılma imanı yakalayacak.


Mucit teknolojisi atölyesinde ise katılımcılar kodlamaya giriş, Mbot robotik kodlama, mikrobit ile robotik kodlama ve arduino kodlama eğitimlerine katılarak yazılım dünyasına ilk adımlarını atacak. Birbirinden faydalı ve öğretici bu etkinlikler çocuk ve gençlere bilimi sevdirirken, eğlenerek öğrenmeye de teşvik edecek. Kocaeli Bilim Merkezi’nin düzenlediği yaz akademisi, bilim ve teknolojiye ilgi duyan çocukları destekleyerek onların keşfetme ve öğrenme süreçlerine katkıda bulunacak. Yaz Akademisi programına katılmak isteyenler detaylı bilgi ve kayıt işlemleri için Kocaeli Bilim Merkezi’nin resmi web sitesi ve sosyal medya üzerinden ulaşabilir.



Kocaeli Bilim Merkezi’nde bilim dolu yaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.