GÜNDEM - 15 Temmuz 2025 Salı 09:52

KOSKEM, 1 haftada 235 can daha kurtardı

A
A
A
KOSKEM, 1 haftada 235 can daha kurtardı

Kocaeli sahillerinde görev yapan cankurtaranlar, bir haftada boğulma tehlikesi geçiren 235 kişiyi kurtardı. En fazla kurtarma işlemi 87 kişiyle Cebeci’de gerçekleşti.


Kocaeli sahillerinde görev yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), boğulma vakalarının önüne geçmek için önlemler almayı sürdürüyor. Son olarak KOSKEM ekipleri, 7-13 Temmuz’da boğulma tehlikesi geçiren 54 vatandaşı kurtardı.


En fazla müdahalenin gerçekleştiği sahil, bu hafta da 87 kurtarma vakasıyla Cebeci oldu. Cebeci’yi Kumcağız sahili 64, Bağırganlı 23, Seyrek 14 ve Kerpe 11 vakayla takip etti. Diğer bölgelerde ise Kovanağzı’nda 7, Sarısu’da 9, Darıca’da 8, Bayramoğlu’nda 5, Ereğli’de 3 ve Miço’da 2 kurtarma olayı yaşandı. Görev sahası dışında da 2 kişiye müdahale edildi.



KOSKEM, 1 haftada 235 can daha kurtardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü. 3 isim de serbest bırakıldı il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.