ASAYİŞ - 18 Nisan 2024 Perşembe 14:41

Market alev alev yanıyor

A
A
A
Market alev alev yanıyor

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir markette başlayan ve hızla büyüyen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.


Kocaeli’nin İzmit ilçesi 42 evler mahallesinde bulunan bir markette 14.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyürken, marketten yükselen dumanlar kentin her tarafından görüldü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Hızla olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İşyerinde alevler devam ederken, yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.



Market alev alev yanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İYİ Parti’de devir teslim töreni yapıldı İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, görevi Meral Akşener’den devraldı. Partisinin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, görevi devralmak için parti genel merkezine gitti. Dervişoğlu’nu kapıda İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener karşıladı. Dervişoğlu ve Akşener, daha sonra partilerin alkışları arasında devir teslim için makam katına çıktı. Dervişoğlu ve Akşener, burada karşılıklı sohbet etti. Dervişoğlu yaptığı konuşmada, “İYİ Parti’nin Türk demokrasisi için bir fidan dikmesiyle o fidan, kutlu bir çınara dönüştü. Güçlendi ve büyüdü. Mensuplarını ve yol arkadaşlarını hiçbir zaman utandırmadı. Ben bu devir teslim töreninde dikmiş olduğu fidanın aslında orman olduğunun müjdesini vermeye geldim. Şimdi ‘İyiler ormanı’ oluşturuyoruz Sivas’ta Ovacık bölgesinde. Bunun hatırası olarak 2017’de bir fidan bağışladık. Kabul buyurursanız teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. İYİ Parti’nin nasıl bir yolculuk seyrettiğini çok iyi bildiğini ifade eden Dervişoğlu, “Devletimiz için de itibar yolculuğudur çıktımız yolculuk. Bu yolculuğun her adımında genel başkanımızın teri ve fedakarlıkları var. Türk milletinin huzurunda kendisine partimizi oluşturarak insanlarımıza yeni bir umut ışığı vermesi münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum. Sadece bir koltuk devralmıyorum. Bir ülküyü, hedefi ve idealleri teslim alıyorum. Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı da arkadaşlarımla birlikte kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum” diye konuştu. Akşener ise yaptığı konuşmada, “Bu dostluk içerisindeki değişim Türkiye’ye ve gençlerimize örnek olacak. Kutuplaşan ve birbirine düşman hale getirilen ülkenin fertlerine ve milletimize rahatlama açısından örnek olacak. Ben çok mutluyum çünkü. O bayrak hepimizin emeği olan bir bayrak. Onu daha yükseğe çıkaracak” dedi. Devir teslim töreninin ardından Dervişoğlu, Akşener’i parti genel merkezi önünde uğurladı.
Eskişehir ESTÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu açıldı Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde (ESTÜ) teknolojinin geleceğini şekillendirecek ’Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’ kuruldu. Üniversitede ’Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’ açılmasında da son aşamaya gelindi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan çalışmayla ESTÜ’de 2 lisans ile 3 önlisans programı açılacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarındaki yeni program ve bölümler ile bunların hangi üniversitelerde olacağını açıkladı. İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen programa ESTÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan katıldı. Toplantıda ESTÜ’de Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri ile Bilgi Güvenliği Teknolojisi lisans; Oyun Geliştirme ve Programlama, Bulut Bilişim Operatörlüğü, Robotik ve Yapay Zeka önlisans programlarının açılması yönündeki karar Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından açıklandı. Prof. Özvar, ’Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’ kurulacak üniversitelerin Ege Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Manisa Celâl Bayar Üniversitesi ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; ’Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’ kurulacak üniversitelerin ise Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi olduğunu, ayrıca Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki ’Karasu Meslek Yüksekokulu’nun adının ’Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu’ olarak değiştirildiğini belirtti. Açıklamaya göre yukarıda belirtilen üniversitelerde 21 yeni lisans programı ve 50 önlisans programı açılacak. "Öğrencilerimizi sektörün zirvesine taşıyacak bilgi ve becerilerle donatacağız" Konu hakkında bir açıklama yapan ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, “Üniversitemizde Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulması ve Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin açılmasında son aşamaya gelinmesi ve 2 lisans ile 3 önlisans programının açılmış olmasından dolayı büyük memnuniyet duymaktayız. Bu konuda bizi destekleyen YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK Yürütme Kurulu üyelerine minnettarız. Yeni lisans programlarımız Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri ile Bilgi Güvenliği Teknolojisi Fen Fakültesi bünyesinde; önlisans programlarımız Oyun Geliştirme ve Programlama, Bulut Bilişim Teknolojileri Operatörlüğü, Robotik ve Yapay Zeka ise Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açıldı. Böylece yakın gelecekte öğrencilerimizi sektörün zirvesine taşıyacak bilgi ve becerilerle donatacağız. Geleceğin oyun geliştiricilerini yetiştirecek Oyun Geliştirme ve Programlama Programı bizzat üniversitemiz tarafından hazırlanmıştır. Burada biz öğrencilerimizin hayal güçlerini serbest bırakarak teknik becerilerini en üst düzeye çıkaracakları bir ortam sunmayı hedefliyoruz” dedi.
İzmir Aliağa’da 1 Mayıs coşkusu İzmir’in Aliağa ilçesinde, 1 Mayıs İşçi Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Aliağa 1 Mayıs tertip komitesinin düzenlediği kutlamalarda, işçiler sabahın erken saatlerinde Aliağa Petrol-İş Sendikası binası önünde toplandı. Oluşturulan kortej, İstiklal Caddesi boyunca Demokrasi Meydanı’na kadar coşkulu bir yürüyüş gerçekleştirdi. Aliağa Demokrasi Meydanı’nda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ilk konuşmayı Aliağa Petrol İş Şube Başkanı Hasan Toptan yaptı. Toptan, "İnsanca bir yaşam ve güzel bir gelecek isteyenler, eşitlikten ve adaletten yana olanlar; 1 Mayıs İşçi Bayramı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun" diyerek, tüm emekçilere seslendi. "Emekçilerin hakları tehdit altında" Toptan, sermayenin çıkarları doğrultusunda uygulanan politikaların işçi sınıfının temel haklarını tehdit ettiğine dikkat çekti. "Emekli aylıkları sefalet düzeyinde, enflasyon nedeniyle alım gücümüz azalıyor" diyerek, adaletsiz vergi sistemi ve iş cinayetleri gibi ciddi sorunlara işaret etti. "Güzel bir gelecek umuduyla bir araya geldik" Hasan Toptan, işçilerin ve sendikaların sorunlara karşı en güçlü silahının, 1 Mayıs ruhuna uygun bir şekilde mücadele etmek ve örgütlenmeyi güçlendirmek olduğunu vurguladı. "Bu talepler doğrultusunda biz emekçiler sesimizi daha çok yükseltmeli, örgütlü gücümüzü göstermeliyiz" diyerek, tüm emekçileri mücadeleye ve dayanışmaya davet etti. Aliağa Petrol İş Şube Başkanı Hasan Toptan’nın konuşmasının ardından 1 Mayıs tertip komitesinin hazırladığı basın açıklamasını Aliağa 7 Nolu Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Gök okudu. Gök, "İşçiler, memurlar, emekliler ve gençlerin, insanca bir yaşam ve güzel bir gelecek umuduyla bir araya geldiklerini belirtti. Gök, "Bugün burada, insan onuruna yakışır çalışma imkanlarını savunuyoruz" dedi. "Genişletilmiş sosyal haklar istiyoruz" Son olarak Gök, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, işçi düşmanı işverenlere karşı sendikal güvencelerin arttırılması gerektiğini vurguladı. "Örgütlenmeye karşı olan işçi düşmanı işverenlere karşı işçinin sendikal güvenceleri arttırılsın. Sendikal haklarımızı kullanmak, insanca yaşamak, alın terimizle ürettiğimiz değerlerden adil pay almak istiyoruz. Grev, örgütlenme ve toplu sözleşme hakkımızı sınırsız kullanmak istiyoruz. Dengeli ve yeterli bir ücret, genişletilmiş sosyal haklar talep ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından işçiler Demokrasi Meydanı’nda halaylar çekti. Daha sonra İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan miting için yola çıktılar.