SPOR - 09 Mayıs 2026 Cumartesi 23:09

Selçuk İnan: "Bu sene takım ruhuyla ligde kaldık"

A
A
A
Selçuk İnan: "Bu sene takım ruhuyla ligde kaldık"

Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan maçın ardından, "Bu sene takım ruhuyla ligde kaldık. 16 yıl aradan sonra döndük. Çok da iyi döndük" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Kocaelispor sahasında Fatih Karagümrük’e 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan maçı ve sezonu değerlendirdi. Gelecek sezona dair transferle ilgili ipuçları da veren Selçuk İnan, "Yarın anneler günü. Annelerimizin gününü kutlayarak başlamak istiyorum. Zor maç olacağını biliyorduk. Bu şekilde kısır geçmesi beklediğimiz bir şeydi. Sahada mücadele vardı ama kalite olarak iki takım da eksikti. Maç 0-0 bitecek gibiyken belki de gol atan avantajlı olacaktı. İlk geldiklerinde golü attılar ve maç böyle bitti. Sonra daha fazla ofansif oynamaya çalıştık, değişiklikler yaptık. 1-2 pozisyonumuz da vardı ama değerlendiremedik. Evimizdeki son maçı kazanarak bitirmek istiyorduk. Nasip olmadı" dedi.



"Hakemlerden yana iyi bir senemiz olmadı"


Muhabirlerin hatırlatması üzerine Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) statü gereği en yüksek ikinci puanı toplamasına rağmen küme düşen Karamürsel’e geçmiş olsun dileklerini ileten Selçuk İnan sezonu hakemler açısından değerlendirdi. İnan, "Hakemlerle ilgili bazen sert cümleler kurduğumuz oldu. Bazen de daha yumuşak geçmeye çalıştım. En nihayetinde Türk hakemler bizim hakemlerimiz ve lige onlarla devam ediyoruz. ‘Bir sezon boyunca memnun musunuz?’ diye sorarsanız açıkça değilim diyebilirim. Hakemlerle ilgili lehte bir şey istemiyoruz ama bu kadar aleyhte olması kabul edilebilir bir durum değil. Ben etmedim. O yüzden bu sene hakem açısından çok iyi bir senemiz olmadı diyebilirim" diye konuştu.



"Bu sene takım ruhuyla ligde kaldık"


Gelecek sezonla ilgili bir süredir çalışma içinde olduklarının altını çizen genç teknik adam, "Daha dinamik, belki daha genç, ofansif anlamda daha fazla katkı sağlayacak oyuncular üzerinde çalışıyoruz. Tabii ki herkesin bildiği sorunlar üzerine de kafa yoruyoruz. Bunun yanı sıra psikolojik sorunlar da tabii ki mevcut. Buraya geldiğimden beri hep dürüst olmaya çalıştım. Birkaç haftadır teknik dışında da sorunlar yaşıyoruz. Kocaelispor çok büyük kulüp, camia ve şehir. Ama finansal açıdan bayağı sıkıntı çekiyoruz. Oyuncularımız yansıtmamaya çalışıyor. Onları idare etmek yorucu olabiliyor. Önümüzdeki sezon finansal sorunları fazlasıyla yaşamayız inşallah. Sitem demeyelim de hatırlatma olsun. Ligde kalmak, bu ligde mücadele etmek çok kolay değil. Birkaç haftadır mücadele ediyoruz, kazanmak istiyoruz. Çok zor lig. Hiçbir takımın birbirinden farkı yok, güçlü ve kalite farkı yok. Biz takım ruhuyla ligde kalma başarısı gösterdik. Seneye daha iyisini yapmamız gerekiyor. Oyuncular adına bir şeyler söylemem gerekirse; büyük fedakarlık yaptılar ve bu takımı ligde tuttular. Son haftalarda yaşadığımız performans düşüklüğü de; eski futbolcu olarak düşüncem; sözleşmesi biten oyuncular, kiralık oyuncular var. Bu belirsizlikte maça konsantre olmak, takıma yardımcı olmak da çok kolay değil. Bunları da anlayabiliyorum. İyisiyle kötüsüyle anlamlı sezonu geride bırakıyoruz" yanıtını verdi.



"Kocaelispor her zaman daha iyisini hak ediyor"


Antalya maçından sonra gelecek sezonla ilgili planlamaları paylaşacaklarını belirten Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, "Kocaelispor her zaman en iyisini hak ediyor. Daha yukarılarda olması gerekiyor. Ama bende hayatım boyunca şampiyonluklar yaşadım, şampiyonluklara oynadım. İkincilik beni hiç tatmin etmedi. Hep kazanmayı istedim. Bunu oyuncularıma aşılamaya çalışıyorum ama dile getirdiğiniz eksiklikler, özellikle günümüzde çok yabana atılacak dertler değil. Tabii ki bu bahane değil. Rakip takımı nasıl yenebiliriz, sıkıntıya düşürebiliriz, nasıl maç kazanırız diye düşünüyor ve oyuncularımla paylaşıyorum. Ama bazen bu kadar yapabiliyorsunuz. Özeleştiri de yapıyoruz. Her gün sıkıntıları çözmek için çalışıyoruz. Hedef ne olursa olsun her zaman daha iyisi olmalı" şeklinde konuştu.



"Geri döndük. Çok da iyi döndük"


Sezonun manşetini veren Selçuk İnan, "Geri döndük. Bence çok da iyi döndük. 16 yıl aradan sonra böylesine zorlu bir ligde bu kadar sıkıntıların içinde; hakem derseniz, finansal derseniz, ne derseniz deyin. İçimde fırtınalar kopuyor. Her zaman dışarı yansıtılmaz ama yaptığımız iş öyle kolay bir iş değildi. Hayatım boyunca mütavazı oldum, öyle de davranmaya çalıştım. Hep insanlar benden daha fazlasını istesin istedim. Eleştirilere hep açık oldum. Ama bu sene iyi iş çıkardım" sözlerini kaydetti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamalarında Fenerbahçeliler ‘prova’ yaptı Galatasaray’ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Aydın’da sokaklar sarı-kırmızıya bürünürken, kutlamalara katılan bazı Fenerbahçeli taraftarlar da şampiyonluğun nasıl kutlandığını unuttuklarını söyleyerek, kulüp yönetimine sitem etti. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Antalyaspor’u 4-2 mağlup eden Galatasaray, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da sarı-kırmızılı taraftarlar sokaklara akın etti. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Atatürk Kent Meydanı’na gelen taraftarlar hep birlikte şampiyonluğu kutladı. Meşaleler ve tezahüratlar eşliğinde şampiyonluk sevinci yaşayan sarı-kırmızılılar, bir yandan da ellerine aldıkları bayraklar ile şehirde şampiyonluk turu attı. Emniyet ekipleri de olumsuzluklara karşı güvenlik önlemi alırken, Galatasaraylıların yanı sıra bazı Fenerbahçeliler de şampiyonluk kutlamalarına katıldı. Fenerbahçe’ye sitemde bulunan sarı-lacivertli taraftarlar ise şampiyonluğun nasıl kutlandığını unuttuklarını ifade ederek kulüp yönetimini eleştirdi. "Kızım 4 yaşında 4. şampiyonluğunu kutluyor" 4 yaşındaki kızı ile şampiyonluk kutlamalarına gelen ve kızının 4. şampiyonluğunu kutladığını ifade eden Engin Ay; "Kızım doğduğundan beri bu 4. şampiyonluğumuz. Normalde bugün doğum günüydü. Kendisi özellikle bir gün önce kutlamamızı istedi. O yüzden doğum gününü dünden kutladık. Geçen sene geldiği zaman, taraftarlar çıldırmış Osimhen’i istemişti. O günden beri bunu söylüyor" dedi. "Duygularımı anlatmaya kalbin yetmiyor" Baran Tokcesi; "Duygularımı anlatmaya kalbin yetmiyor. Bugün 9 Mayıs doğum günüm. Çok heyecanlıyım. Duygularımı tarif edeceğim bir şey yok. Sadece tek bildiğim en büyük Cimbom" dedi. "Fenerbahçe’nin başına Recep Tayyip Erdoğan gelsin" İlvan Öcal; "32 yaşına geldim. Yeter artık.Şampiyonluk göremiyoruz. Ben buraya belki önümüzdeki sezon şampiyon oluruz. Onun provasını yapıyorum. Dinliyorum, ne yapabilirim diye izliyorum. Meşale nasıl yakılır, nasıl üçlü çektirilir diye. Adamlar sürekli şampiyon. Yeter artık ya. Fenerbahçe’nin başına Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesi lazım. Yeter artık perişan olduk. Benim psikolojim bozuldu artık. Her şeyi unuttum. Fenerbahçe ile ilgili hiç bir şeyi aklım almıyor artık. Okan Buruk 4 senedir takımı şampiyon yapıyor, taraftarla hala ‘istifa’ diyor. Allah’tan korkmuyorlar. Fenerbahçe eski oyuncularından topçu getirecek bu takımın başına. Okan gidecek, Arda gelecek. Ne yapacağız o zaman. Arda gelecek şimdi. Adam Shaktar’ı şampiyon yapıyor. Üstünden uçaklar geçen takımı şampiyon yapıyor. Biz nasıl kurtulacağız bu Galatasaray’dan. Kurtulamayız. Adamlar aldı gitti. Makas çok açıldı artık" diyerek Fenerbahçe yönetimine sitemde bulundu. Ali Eren Abalı; "Galatasaray’da hiç bir hatanın affı yok. Şampiyonluğumuz bir hafta gecikti. O yüzden Okan Buruk istifa. Arda Turan’ı istiyoruz" dedi.
Çanakkale Şampiyonluğu garantileyen sarı-kırmızılılar Çanakkale sokaklarında şampiyonluk coşkusu yaşadı Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Antalyaspor’u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig’in 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantilemesiyle Çanakkale’de sarı-kırmızılı taraftarlar büyük coşku yaşadı. Galatasaray, Süper Lig’i üst üste 4, toplamda da 26. kez şampiyon olarak tamamladı. Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Antalyaspor’u 4-2’lik skorla mağlup etti ve ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluğu garantilemesinin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluğu Çanakkale’de coşkuyla kutladı. Sarı-kırmızılı takımın taraftarları, Truva Atı önü Morabin Park’ta bir araya geldi. Taraftarlar ellerinde sarı-kırmızılı bayrakları dalgalandırıp meşaleler yakarak takımlarının başarısını kutladı. Bazı Galatasaraylı taraftarlar da araçlarıyla konvoylar oluşturarak şampiyonluklarını kutladı. 1 yaşındaki Galatasaraylı bebek 2’nci şampiyonluğunu kutladı 1 yaşındaki oğulları Barlas’ın 2’nci şampiyonluğunu kutladığını belirten Ali ve Buse Buran çifti, "Oğlumuz 1 yaşında 2’nci şampiyonluğunu görüyor. Galatasaray bizi her zaman gururlandırmaya devam ediyor. Oğlumuza bırakacağımız en büyük miras Galatasaraylılık’ dedi. Şampiyonluk kutlamak Çanakkale’de nasip oldu Kütahya’dan Çanakkale’ye tur için gelen ilkokul öğrencisi İkra Zeynep Akıncı, "Çok güzel duygular içerisindeyiz. Kütahya’dan gezi için geldik bu mutlu anı Çanakkale’de yaşadığımız için çok heyecanlıyız" diye konuştu. Taraftar 5’inci şampiyonluğu hedefliyor. Beşinci şampiyonluğu beklemeye başladığını söyleyen Melih Solmaz mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: "4 sene üst üste şampiyon olduk. 5’incisi de olacak. Avrupa’da yeniden kral olacağız. Çok mutluyuz. Her sene bize şampiyonluğu yaşattığı için Galatasaray’ımıza teşekkürler" diyerek takımlarına oan güvenlerini ifade etti.