ÇEVRE - 02 Ağustos 2024 Cuma 10:32

Skandal, yağmur yağınca ortaya çıktı

A
A
A
Skandal, yağmur yağınca ortaya çıktı

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları sektöründe üretim yapan Hayat Kimya, vatandaşların şikayetlerine konu olmaya devam ediyor. Hem yayılan kötü kokudan hem de her yağmur yağdığında yollarda oluşan köpüklerden rahatsız olan bir vatandaş, "Maalesef kaale alınmıyoruz. Çocuklarımız mahallede oyunlar oynuyor. Yere düştüğü zaman bunları bilmeden ellerini ağzına sokabiliyor. Çocuklarımız resmen zehirleniyor" dedi.


Sepetlipınar Mahallesi’nde bulunan Hayat Kimya, vatandaşların şikayetlerine konu oldu. Vatandaşlar, yoğun deterjan kokusundan rahatsız olduklarını, zaman zaman çocuklarının zehirlendiğini iddia etti. Yağmur sonrası Gölcük ve Başiskele bölgelerinde yolların köpükle kaplandığını, çatı oluklarından da köpük aktığını belirten vatandaşlar, soruna çözüm bulunması için defalarca şikayette bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Hayat Kimya’nın Başiskele bölgesindeki faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini savunan vatandaşlar, imza kampanyası da başlattı.



"Yağmur yağdığında her yer köpük oluyor"


Fabrikadan çok rahatsız olduklarını dile getiren mahalle sakini Sultan Akyüz, "Fabrikanın kokusundan rahatsız oluyoruz, yağmur yağdığı zaman her yer köpük oluyor. Çok rahatsız oluyoruz. Benim yaşlı annem var, öksürüyor, çok rahatsız oluyor. Çok gelen giden oldu, sesimizi duyurduk ama hiçbir cevap alamadık. Söyledik ama bir cevap, bir netice alamadık. Geceleri buhar salıyorlar, çok koku oluyor. Çok rahatsız oluyoruz" dedi.



"Resmen çocuklarımız zehirleniyor"


32 yıldır Sepetlipınar Mahallesi’nde ikamet ettiğini söyleyen Şengül Sancak ise "Fabrika buraya depremden sonra kuruldu. Sürekli şikayet ettiğimiz halde hiç kaale alınmadık. CİMER’e ve Büyükşehir’e yazı yazıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına da şikayet edildi. Ses, gürültü bunların hepsinden rahatsız oluyoruz. Maalesef kaale alınmıyoruz. Çocuklarımız mahallede oyunlar oynuyor. Yere düştüğü zaman bunları bilmeden ellerini ağzına sokabiliyor. Çocuklarımız resmen zehirleniyor.


Yağmur yağdığı zaman yollarımız köpük köpük oluyor. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Buna bir çare bulsunlar, sanayi bölgesi olduğundan dolayı ilgilenen yok. Sanayi bölgesiyse belediye bize bir çare bulsun. Bizi mahalle olarak buradan kaldırsın" diye konuştu.




Skandal, yağmur yağınca ortaya çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da apartman dairesinde korkutan yangın: Evin kedisi telef oldu Bolu’da bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Evde bulunan kedi, itfaiye ekiplerinin kalp masajına rağmen telef oldu. Yangın, Kültür Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir apartmanın 1. katındaki dairede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dairenin yatak odasında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek yatağı tutuşturdu. Yoğun dumanın tüm evi sarması üzerine çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevleri söndürdü Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, daireye girerek yangına müdahale etti. Ekiplerin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü ve evde duman tahliyesi çalışmalarına başlandı. Ekiplerin yangına müdahalesi esnasında sokağa dökülen meraklı vatandaşlar o anları izledi. Evin kedisi telef oldu Duman tahliyesi yapıldığı esnada içeride arama yapan itfaiye erleri, evde bulunan evcil bir kedinin hareketsiz yattığını fark etti. Dumandan etkilendiği belirlenen kedi, ekipler tarafından hızla dışarı çıkarıldı. Kediyi hayata döndürmek için itfaiye ekipleri, kediye dakikalarca kalp masajı yaptı. Bir yandan kalp masajı sürerken diğer yandan oksijen tüpüyle kediye hava verildi. Ekiplerin müdahalelerine rağmen kedi telef oldu. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.
İstanbul A Mili Futbol Takımı, iki günlük iznin ardından çalışmalara başladı 2026 FIFA Dünya Kupası öncesinde oynayacağı ilk özel maçta, 1 Haziran’da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Kuzey Makedonya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, iki günlük iznin ardından Riva’daki çalışmalarına yeniden başladı. Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde, basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, ilk olarak fitness salonunda ısınmanın ardından kuvvet çalışması yapan oyuncular daha sonra sahaya geldi. Burada da pas ve top kapma çalışmaları yapıldı. Son bölümde ise taktik uygulamalar üzerine çalışıldı. Altay Bayındır, Arda Güler, Merih Demiral ve Zeki Çelik antrenmanın ilk bölümünde yer aldı. Hakan Çalhanoğlu, sahada bireysel antrenman programı dâhilinde çalışırken, dizindeki sakatlığı nedeniyle idmana katılmayan Kerem Aktürkoğlu’nun tedavisine de devam edildi. Başkan Hacıosmanoğlu, teknik heyet ve futbolcularla bayramlaştı Antrenmanı, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz da tribünden takip etti. Başkan Hacıosmanoğlu ve Genel Sekreter Ayaz, idman öncesinde teknik heyet ve futbolcularla bayramlaştı. Ay-yıldızlılar, yarın saat 18.15’te TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek. Çalışmanın ilk 15 dakikalık bölümü medyaya açık olacak.
Bolu Bolu’da Kurban Bayramı dönüşü ağır vasıtalara geçit yok Bolu Valiliği, 9 günlük Kurban Bayramı tatili dönüşünde yaşanacak trafik yoğunluğunu en aza indirmek amacıyla 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında İstanbul istikametine gidecek olan ağır vasıtaların geçişine izin verilmeyecek. Kurban Bayramı tatili sebebiyle özellikle büyükşehirlerden memleketlerine ve turizm bölgelerine giden güzergahlarda taşıt trafiğinin yoğunlaşacağı öngörülerek, Bolu Valiliği tarafından alınan trafik tedbirleri duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamaya göre; Bu kapsamda 30 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’den itibaren 1 Haziran Pazartesi günü saat 01.00’e kadar, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul istikametine geçilerine izin verilmeyecek. İstanbul istikametine doğru uygulanacak olan ve arada kalan girişlerin de dahil edildiği kısıtlama güzergahları şu şekilde açıklandı: Anadolu Otoyolu Ankara il sınırından Düzce il sınırına kadar. D-100 Devlet Karayolu’ndan ise Karabük il sınırından Düzce il sınırına kadar. D-750 Devlet Karayolu Ankara il sınırından Düzce il sınırına kadar. Tedarik zinciri için istisnalar belirlendi Bolu Valiliği, vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve tedarik süreçlerinin aksamaması adına kısıtlamadan muaf tutulacak araçları da tek tek listeledi. İstisnai olarak seyirlerine izin verilecek ürün grupları şunlar: Yaş sebze/meyve, canlı hayvan, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar. Dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek. İlaç, tıbbi malzeme ve ambalajlı su ürünleri. Posta/süreli yayın, hayvan yemi ile akaryakıt. Açıklamada, bu ürünleri taşıyan kamyon, çekici ve tankerlerin öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde seyirlerine müsaade edileceği vurgulandı.