ASAYİŞ - 18 Şubat 2026 Çarşamba 14:46

Yeğenini öldüren amcayı savunması kurtaramadı

A
A
A
Yeğenini öldüren amcayı savunması kurtaramadı

Kocaeli’de yeğenini pompalı tüfekle vurarak öldüren amca son kez mahkeme karşısına çıktı. Sanık, yeğeninin kendisini defalarca darp ettiğini, ’Senin yatak odanda, gözünün önünde kızınla karını sinkaf edeceğim’ diyerek ağır küfürler ettiğini söyleyerek korkuyla ateş ettiğini, pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti sanığa ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.


Olay, 2 Mayıs 2025 tarihinde Kartepe ilçesi Acısu Mahallesi Ender Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aralarında miras meselesi sebebiyle husumet bulunan amca Kenan Aylas (43) ile yeğeni Muhammet Aylas arasında tartışma çıktı. Aralarında çıkan tartışma sonrasında taraflar araçlarına bindi. Takip sonrasında taraflar kaza yaptı. Kenan Aylas pompalı tüfekle yeğenine ateş açtı. Muhammet Aylas hayatını kaybederken, amca ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.



"2024 yılında beni arabayla ezdi ardından darp etti, öldüm sanıp bıraktı"


Olaya ilişkin davanın son celsesi Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Kenan Aylas ve taraf avukatları katıldı. Konuya ilişkin savunma yapan sanık, "Annemi dövdüğüm ve aramızda bu sebeple husumet başladığı olayı yalandır. Annemi dövmedim. 2021 yılından beri aramız bozuktu, hatta gece bana pusu bile kurdu. 2024 yılında hiçbir şey yokken beni arabayla ezdi ardından darp etti. Benim öldüğümü sanıp bırakıp gitti. Bu olaylar sonrasında eşim ve çocuklarımla dışarı çıkamaz hale geldik. Birkaç defa şantiyeme gelip bana sinkaflı küfürler etti, saldırdı" diye konuştu.



"’Senin yatak odanda gözünün önünde kızınla karını sinkaf edeceğim’ dedi"


Olay günü maktulü bulunduğum çay ocağı çevresinde gördüğünü söyleyen Kenan Aylas, "2 kez arabasıyla tur attı. Ardından arabasını benim aracımın önüne park etti. Aracıma binerek saklanmak istedim. Ancak gittiğim yerde gelip beni yine buldu. Arabamın kapısını açarak, ’Seni sinkaf edeceğim, bir daha kahveye gidemeyeceksin. Senin yatak odanda gözünün önünde kızınla karını sinkaf edeceğim’ dedi ve gitti. Ardından bana taş attı. Polisler geldi, arabaya bindim, arkamdan gelmeye devam etti ve bana çarptı. Beni öldüreceğinden korktum. Korku ve can havli ile rastgele ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu. Çok pişmanım, keşke ellerim kırılsaydı yapmasaydım. Çok pişmanım, yüce adaletinize sığınıyorum" diye konuştu.


Mahkeme heyeti, sanığa ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.



İddianameden


İddianamede, amca Kenan Aylas ile maktul yeğenin aralarında önceye dayalı husumet olduğu, olay günü şüphelinin maktulün evinin önüne gelerek beklediği, bunu gören Muhammet Aylas’ın eşinin ise kocasını arayarak "Amcan burada, polise haber ver. Gerekirse eve polis refakatinde gel" dediği belirtildi. İddianamede Muhammet Aylas’ın eve yalnız geldiği ve ardından şüpheli ile aralarında tartışma çıktığı aktarıldı. Bunun üzerine maktulün eşinin 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istediği ve kolluk görevlilerinin olay yerine geldiği ifade edildi. Ekiplerin şüphelinin elinde uzun namlulu tüfek gördüğü, kendisine "silahı bırakıp teslim ol" çağrısı yaptığı ancak sanığın bu çağrıya uymadığı kaydedildi. Ayrıca iddianamede, kolluk görevlilerinin Muhammet Aylas’a güvenli alana gelmesi yönünde çağrı yaptığı ancak maktulün bu çağrıya uymayarak tartışmayı sürdürdüğü belirtildi. Muhammet Aylas’ın yerden aldığı kaldırım taşını şüphelinin içinde bulunduğu 41 EB 668 plakalı araca attığı, bunun üzerine şüphelinin elinde uzun namlulu av tüfeği ile araçtan indiği ve polis tarafından uyarı atışı yapıldığı ifade edildi. Uyarı ateşinin ardından şüphelinin Seferihisar Caddesi istikametine doğru hareket ettiği, maktulün de aynı sokakta park halindeki 41 AVF 228 plakalı aracına binerek şüphelinin peşinden gittiği anlatıldı. İkilinin Ender Sokak’ta araçlarıyla birbirlerini sıkıştırdığı, daha sonra bir el silah sesi duyulduğu ve şüphelinin aracından indiği kaydedildi. Muhammet Aylas’ın ise kendi aracında ölü olarak bulunduğu bilgisi iddianamede yer aldı.



Yeğenini öldüren amcayı savunması kurtaramadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Ereğli’de 23 Nisan iki ayrı törenle kutlandı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen iki ayrı programla kutlandı. Kutlamalar, sabah saat 10.30’da Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, yapılan protokol düzeninin ardından sona erdi. Programın ikinci bölümü ise saat 11.00’de Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlkokulu tarafından hazırlanan program, Ereğli İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beytullah Özkan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İlkokul Müdürü İlker Kıbrıs, 23 Nisan’ın milli iradenin simgesi olduğunu belirterek, "Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği bu anlamlı günün 106’ncı yıl dönümünü kutluyoruz" dedi. Konuşmasında son dönemde yaşanan üzücü olaylara da değinen Kıbrıs, çocukların güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Ülkemizin farklı bölgelerinde yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen hadiseler, çocuklarımızın huzur ve güvenliğinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı. 23 Nisan’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda özgürlük ve milli iradenin simgesi olduğunu ifade eden Kıbrıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesinin büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Program, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi. Törenlere, ilçe protokolü, eğitim camiası, öğrenciler ve veliler katıldı.
İstanbul Maltepe’de 23 Nisan coşkusu Maltepe’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandı. Maltepe Belediyesi’nin organize ettiği çocuk şenliğinde çocuklar, gönüllerince eğlendi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106’ncı yıl dönümünde Maltepe, tarihinin en renkli çocuk şenliklerinden birine ev sahipliği yaptı. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sloganıyla sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen’in de katıldığı resmi törenin ardından, kutlamalar Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan dev şenlik alanında devam etti. Öğle saatlerinde başlayan şenlikte çocuklar için oyun parkı kuruldu. Meydana kurulan Survivor parkuru, tırmanma duvarı, basketbol sahası ve langırt çocukların en çok ilgi gösterdiği noktalar oldu. Ayrıca gün boyu süren bando gösterileri, karaoke, yüz boyama etkinlikleri, palyaço ve illüzyon şovları meydandaki coşkuyu zirveye taşıdı. Şenlik kapsamında hazırlanan sahne programı ise çocuklara eğlenceli anlar yaşattı. Çocuk zumbası, danslar, jonglör gösterileriyle Eski Moda Çocuk konseri alandaki coşkuyu taçlandırdı. Maltepe Belediyesi’nin "Maltepe’de Yaşam Var" vizyonuyla düzenlediği ücretsiz etkinlik, hem çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı hem de 23 Nisan ruhunu tüm ilçeye yaydı. "Atatürk’ün dediği gibi geleceğimiz sizlersiniz, yarınlarımız sizlersiniz" Şenlik alanında çocuklarla bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, yaptığı konuşmada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına vurgu yaparak, "Atatürk’ün dediği gibi; geleceğimiz sizlersiniz, yarınlarımız sizlersiniz. Sizlere söyleyebileceğim tek şey; umutlarınızı diri tutun. Lütfen gülün, eğlenin ve yaptığınız her işin çok iyisini yapın. Pırıl pırıl çocuklar yetiştirdikleri için ailelerinize de çok teşekkür ediyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun, sizleri çok seviyorum" dedi.