YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2017 Cuma 16:00

Başkan Altay, "Komşuluğu geliştirmeliyiz"

A
A
A
Başkan Altay, "Komşuluğu geliştirmeliyiz"

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Horozluhan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Horozluhan Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.


Selçuklu’da Cuma Buluşmaları’nın bu haftaki adresi Horozluhan Mahallesi oldu. Başkan Altay, Cuma Namazı sonrası vatandaşlarla görüştü. Yürütülen belediyecilik hizmetleri hakkında vatandaşlara bilgi veren Altay, gelen istek ve önerileri de dinledi. Programa, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.


Bereketin, muhabbetin, sabrın, birlik ve beraberliğin zamanı Ramazan’a kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ramazan’ın gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizi, mazlum coğrafyaları ve tüm insanlığı kuşatmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.Bu özel ay bizler için af ve mağfiret geceleri olmakla beraber akraba, komşu ve dostlarla olan ilişkilerin geliştirilmesi, küskünlüklerin unutulması için önemli bir fırsattır” dedi.


Özellikle büyük sitelerin olduğu mahallelerde komşuluk ilişkilerinin zayıfladığını ve bunun bizim gelenek-göreneklerimize ters olduğunun altını çizen Altay, "Hemşehrilerimizden özel bir ricam var. Ramazan Ayı komşuluk ilişkilerimizi geliştirmek için bir milat olsun. Komşularımızı ziyaret edelim, iftarlarımızı paylaşalım ve karşılıklı dualar alalım. Birlik ve beraberliğin temelinde aileden sonra komşuluk gelir. Hemşehrilerimize bu konuda önemli görevler düşüyor" diye konuştu.



Teravih Buluşmaları Başlıyor


Selçuklu’da Ramazan ayında gelenek haline gelen “Teravih Buluşmaları”nın bu yılda devam edeceğini ifade eden Başkan Altay,"Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Ramazan ayının güzelliklerini Selçuklu’da tüm hemşehrilerimizle birlikte yaşamak istiyoruz. Ramazan’ın hemşehrilerimiz ve tüm İslam coğrafyasında hidayet, barış ve huzura vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kahramankazan’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, Çelenk Sunma Töreni ve Doğu Demirkol’un stand-up gösterisi eşliğinde coşkuyla kutlandı. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, şölen havasında kutlandı. Milli Egemenlik Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni’yle başlayan kutlama, saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasının ardından, Akıncı Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin hazırladığı folklor, tiyatro, geleneksel gösteriler, bando gösterileriyle devam etti. Ayrıca, komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol da kutlamalar çerçevesinde bir gösteride bulundu. Kahramankazan Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla düzenlenen Demirkol’un ’Mizah Dozu’ adlı stand-up gösterisi, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Çırpanoğlu yaptığı konuşmada, "Kahramankazan’ın gençliği her şeyin en iyisine layık. Bunu da göstermek istiyoruz. Türkiye’nin mizah açısından bana göre en kaliteli üç isminden biri olan Doğu Demirkol’u Kahramankazan’ımızda ağırlamakla, bu güzel 19 Mayıs akşamında kendisini gençliğimizle, Kahramankazan’la buluşturmakla güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz’’ dedi. Gençlere verdiği önemi de konuşmalarına yansıtan Başkan Çırpanoğlu, "Göreceksiniz, beş yıl boyunca gençlerimize karşı yapacaklarımız hiçbir zaman bitmeyecek. Her zaman, 30 Ağustoslarda, 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, 15 Temmuzlarda, devletimizin milli bayramlarında gençlerimizle beraber her zaman bir program yapmak için elimizden geleni yapacağız’’ diyerek gençlere söz verdi. Doğu Demirkol ise, gençlerin yoğun katılımına karşı, "Burada büyük bir özveri var. Selim Başkan’a teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Gösteri sonunda Başkan Çırpanoğlu, Doğu Demirkol’a çiçek ile beraber Atatürk’ün Nutuk kitabını ve köstekli saat hediye etti. Kutlamalara Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım ve ilçe protokolü katılım sağladı.