GENEL - 25 Kasım 2017 Cumartesi 11:03

Yabancı Uyruklu Öğrenciler Derbent’te

A
A
A
Yabancı Uyruklu Öğrenciler Derbent’te

İslam ülkelerinden Konya’ya eğitimlerini tamamlamak için gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile görüştü.

İslam ülkelerinden Konya’ya eğitimlerini tamamlamak için gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile görüştü.


Derbent, Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencileri ağırladı. Fildişi Sahili, Tanzanya, Irak, Moğolistan, Yemen, Etiyopya, Endonezya ve Arnavutluk gibi ülkelerden eğitimlerini tamamlamak ve kendilerini İslam dinine hizmet amaçlı geliştirmek için Konya’ya gelen öğrenciler, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar’ı ziyaret etti. Konya’yı daha yakından tanımak ve uyum sorununu aşmak isteyen öğrenciler, kentin tarihi, kültürel ve sosyal yapısına hayran kaldıklarını ifade etti.


İslam’a gönül vermiş ve dini Dünya’ya doğru anlatacak olan öğrencileri Derbent’te ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hamdi Acar, Türkiye’nin uluslararası düzeyde yabancı uyruklu öğrencilere de eğitim verebilecek bir ülke konumuna ulaştığını ifade etti. Acar, “Dünya’nın dört bir tarafında yaşayan öğrencilerin, binlerce kilometre yolu kat ederek Türkiye’ye gelmesi, ülkemizin insana ve insanlığa ne derece değer verdiğini gösterir. Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim öğretim gören öğrenciler, İslam dinini öğreneceği gibi, aynı zamanda Türkiye’nin de gönül elçileri konumuna ulaşacaklar. Öğrenecekleri Türkçe ile dilimizin Dünya’nın dört bir tarafına yayılmasına katkı sağlayacaklar. Aynı zamanda Türkiye’nin ne kadar kucaklayıcı ve barışçıl bir ülke olduğunu bütün dünyaya gösterecekler” dedi.


Ziyaretin ardından öğrenciler, Derbent ilçesinin doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı yakaladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de Hıdırellez coşkuyla kutlandı Şişli’de Hıdırellez Şenliği kapsamında birbirinden renkli etkinlikler ve konserler düzenlendi. Şişli Belediyesi tarafından Hıdırellez Şenliği düzenlendi. Etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik alanı, renkli ışıklarla aydınlatıldı ve süslendi. Konser, yarışma, karaoke, dans gösterileri, kına yakma, taç yapım ve çiçek yapım atölyesi, yüz boyama, saksıda toprağa gül fidesi dikimi ve kontrollü ateş yakma alanı yapıldı. “Şişli için çalışacağım” Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Hepinizin Hıdırellez’i, baharı, bahara merhabası kutlu olsun. Hıdırellez bize birliğimizi beraberliğimizi, hoşgörüyü, kardeşliği ve barışı hatırlatır. Hepimizin bahara yakışır bir şekilde kardeşçe, hoşgörü ile birlikte nice güzel günler yaşarız. Ben Şişli’de her günü bahar gibi yaşayacağımız bir Şişli için çalışacağım. Bunun için söz verdim. Hepinizin dilekleri kabul olsun” ifadelerini kullandı. Hıdırellezde huzur ve mutluluk dileyen Lerna Aker isimli vatandaş, "Toplum olarak hepimize mutluluk ve huzur diliyorum. Mutlu olmadıkça huzurlu olamıyoruz. Hepimize huzur diliyorum. Geleceğe güzel baka bilelim ki hayatlarımız aydınlansın” diye konuştu. Hıdırellez etkinliklerine katılan Ayşen Korhan isimli vatandaş, “Hıdırellez güzel bir vesile. İnanç olarak inanmanın ötesinde herkesin güzel şeyler dilediği, güzel bir gün. Baharın gelişi herkese kutlu olsun” dedi.