GENEL - 19 Ocak 2018 Cuma 11:01

Angı’dan Beyşehir Belediyesi’ne ziyaret

A
A
A
Angı’dan Beyşehir Belediyesi’ne ziyaret

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve beraberindeki partililer, ilçe gezileri kapsamında Beyşehir Belediyesini ziyaret etti.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve beraberindeki partililer, ilçe gezileri kapsamında Beyşehir Belediyesini ziyaret etti.


Konya’nın ilçelerindeki 6. Olağan Kongrelerin tamamlanmasının ardından beraberindeki başkan yardımcıları, bölge ve ilçe koordinatörleri, yönetim kurulu üyelerinden oluşan partililer ile beraber yeni seçilen AK Parti İlçe Başkanlarına “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunan İl Başkanı Hasan Angı’nın son ziyaret durağı Beyşehir ilçesi oldu. Angı ve beraberindeki partililer, Beyşehir Belediye Başkanlığı hizmet binası önünde, belediyenin mehter takımının gösterileri eşliğinde karşılandı. Kendisine çiçek uzatılan Angı ve beraberindeki partilileri Belediye Başkanı Murat Özaltun makamında misafir etti. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol’un da eşlik ettiği ziyarette, Özaltun Angı’ya ilçede yürütülen belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özaltun, ziyaretinin sonunda Angı’ya günün anısına ilçenin doğal ve tarihi güzelliklerini yansıtan bir porselen tabak hediye etti.



“Beyşehir, beklenen hizmetlerin pek çoğuna kavuştu”


AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Beyşehir ziyaretinde AK Parti İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret etti. İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve ilçe teşkilatı mensuplarıyla bir araya gelen Angı, bir süre önce Beyşehir’de gerçekleştirilen kongrenin ardından hem tebrik ziyareti, hem de yeni dönemin istişaresini yapmak üzere ilçeleri ziyaret ettiklerini vurguladı. Angı, “İşin açığı Beyşehir’de rahatız, tecrübeli bir kardeşimiz nöbete devam ediyor. Yönetiminde yenilenmeler oldu. Beyşehirimiz, beklenen hizmetlerin pek çoğuna kavuştu. Yeter mi, hayır; yeterli olsa bize gerek yoktu. Yeni bir dönemi daha birlikte yürütmek zorundayız. Onun için nöbet tekrar döndü bize geldi” diye konuştu.



CHP’ye, İstanbul il başkanı eleştirisi


Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelere de yer verirken, sözü İstanbul İl Başkanlığı’na seçildikten sonra kamuoyunda gelen tepkiler üzerine hakkında savcılıkça soruşturma başlatılan Canan Kaftancıoğlu sebebiyle ana muhalefet partisi CHP’yi eleştirdi. Kaftancıoğlu’nun Gezi sürecinden bugüne kadar yaptığı işler ve yazdığı twitlere dikkat çeken Angı, “İşler acısı durumda. CHP, kendilerine sorduğunuz zaman, ‘Cumhuriyetle yaşıtız’ derler. Yeri gelir, ‘Atatürk’ün partisiyiz’ derler. Ama yaptıkları da; en aşırı uç bir örgütün çok net bir militanı tavrından başka bir şey değil. İstanbul gibi bir şehir, iktidara talip olduklarını zannettikleri bir partinin il başkanı böyle olursa, bu ülkede siyaset bu kadar seviyesi düşürülmez veya ihanet noktasına götürülmez, hiç kimse kusura bakmasın. Bizler, vatan ve millet yolunda, ilk çıktığımız günden itibaren bu çizgide yürümeye çalışan, anlayışını, tarzını, tavrını bu süre içerisinde de net göstermiş bir hareketiz. Bu kutlu yürüyüş, yoluna onun için devam ediyor. Milletin sesiyiz, nefesiyiz, millet adına yapıyoruz. Zaten onların içindeki insanlarız” diye konuştu.


Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, ziyaretlerinden dolayı İl Başkanı Angı ve beraberindeki partili yöneticilere teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul’da düzenlenen “Mahzen-34” operasyonunda elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek operasyonda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 9 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek" diyen Bakan Yerlikaya şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu elebaşılığını Sezai Gülmez’in yaptığı organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, iş yerlerine yönelik çok sayıda molotofkokteyli ve silahlı saldırı, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, 6136 sayılı kanuna muhalefet, tehdit ve mala zarar verme suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyon sonucu 3 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda şarjör ve fişeğe el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.