YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 15:20

BAŞKAN AKYÜREK İSTANBUL`DAKİ KONYALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

A
A
A
BAŞKAN AKYÜREK İSTANBUL`DAKİ KONYALI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İstanbul’daki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören Konyalı öğrencilerle bir araya geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Atilla Şirin, Konya Yüksek Öğrenim Yaptırma Derneği Başkanı Vehbi Ecevit, Konya Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Murat Koru ile İstanbul’daki farklı üniversitelerde okuyan yaklaşık 400 Konyalı öğrenci katıldı. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’yı geçmişi kadar büyük ve görkemli bir geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını belirterek, şehir olarak son dönemde tarihi bir süreç yaşadıklarını söyledi. Konya’nın uluslararası boyut kazanmasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun önemli katkıları olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, “Konya, geçmişin tarım kentiyken şimdi artık eğitim, kültür, sanayi ve sağlık şehri. Konya gelecekte daha birçok sıfatlarla anılacak. Bizden sonra görevi devralacak arkadaşların kendilerini buna hazırlamaları gerekiyor. Çünkü gençliğin önü her zamankinden daha fazla açık konumda” dedi.
ŞEHİRLE BAĞINIZ KOPMASIN
Şehrin kazançlı çıkması için öğrencilerle işbirliği ve diyalog halinde olduklarını kaydeden Başkan Ayürek, “Nerede, ne zaman, hangi imkanlarla bulunduğunuzun önemi yok. Önemli olan bulunduğunuz konumda görevinizi yapmış olmanız. Hayatımız boyunca nerede bulunursak bulunalım millete hizmet ve iyi insan olma yolunda bulunduğumuz yerde hizmetlerimizi yapmaya çalışalım. Konya’nın yeni çalışmalara, yeni yüzlere ve yeni insanlara ihtiyacı var. Şehirle bağınız kopmasın. Yoksa köksüzleşirsiniz. Konya sıradan bir şehir değildir. Medeniyetimizin merkezlerinden biridir” şeklinde konuştu.
Başkan Akyürek konuşmasının ardından öğrencilerle bir süre sohbet etti. Toplantıya katılan öğrencilere Hazreti Mevlana ve Konya ile ilgili kitaplar hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir