YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 15:58

MERAM`DA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

A
A
A
MERAM`DA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75. yılında Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve Meram Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından birlikte organize edilen “Akif’in Sesi” adlı programla anıldı.
Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Meram Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Furkan Yeğin, vefatının 75. yılı ve 2011 Mehmet Akif Ersoy Yılı münasebetiyle böyle bir program organize ettiklerini söyledi. Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal meşalesinin tüm Anadolu’ya yayılmasında güçlü şiiriyle, etkili hitabetiyle ve inanmış kişiliğiyle önemli bir rol oynadığını belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, “Milli Şairimiz’ olarak kayıtlara geçen Mehmet Akif Ersoy, şairliği ve mütefekkirliğiyle olduğu kadar dava adamlığıyla da gönüllerde müstesna bir yere sahiptir. Hayatı, mütevazi bir yaşam örneği olan bu büyük insanın, milletin kalbinde unutulmaz bir yer tutmasını sağlayan ve milli mücadelenin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşı onun kahraman ruhunu ve emsalsiz üslubunu anlatmaya kafidir” dedi.
Programda ünlü sunucu Serdar Tuncer de, Mehmet Akif’in şiirlerinden oluşan yeni albümünden okuduğu eserlerle katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Daha sonra, eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Akif Ersoy’un örnek hayatıyla ilgili konferans verdi. Başkan Kalaycı, Serdar Tuncer ve yazar Vakkasoğlu’na da birer tablo hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir