POLİTİKA - 04 Aralık 2018 Salı 18:06

Konya Milletvekili Sorgun’dan Şeb-i Arus’a davet

A
A
A
Konya Milletvekili Sorgun’dan Şeb-i Arus’a davet

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, TBMM’de bir konuşma yaparak herkesi Hazreti Mevlana’nın 745.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, TBMM’de bir konuşma yaparak herkesi Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü anma törenleri dolayısıyla Konya’ya davet etti.


Milletvekili Sorgun, Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) söz aldı. Sorgun, konuşmasında Anadolu topraklarının her zaman garip gurebaya, mazlumlara, mağdurlara, çaresizlere sığınak olduğunu ifade ederek, “Tarihimizde; doğudan Moğol, batıdan Haçlı istilaları sebebiyle bu coğrafyaya birçok göçler olmuştur. Bugün de, çağdaş Moğol ve Haçlıların ülkeleri istila, işgal ve talanları dolayısıyla yine milyonlar bu topraklara göç etmiş ve halen de etmektedir. Bu ve benzeri sebeplerle Anadolu’nun insan mirası çok çeşitli ve zengindir. Nice gönül erleri, Hakk ve halk dostu değerlerle dolup taşmıştır. Hiç şüphesiz bu yıldızlardan bir tanesi de yedi asırdır dünyaya ışık sunan Hazreti Mevlana’dır. Zulüm, talan, işgal ve istilanın hüküm sürdüğü, ayrılık ve gayrılıkların kol gezdiği dünyamızda ne kadar da muhtacız onun barış, birlik ve esenlik iklimine. Ölümü vuslat, yani sevgiliyle buluşma bilip, ölüm gecesini Şeb-i Arus, yani ‘Düğün Gecesi’ ilan etmek, her kişinin değil; olsa olsa er kişinin harcı olsa gerek. Hazreti Mevlana’yı Anma ve Anlama törenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-17 Aralık tarihleri arasında Konya’da icra edilecek. Törenlerin her yıl bir teması var. 2016 yılı teması ‘Birlik Vakti’, 2017 teması ‘Kardeşlik Vakti.’ Bu yıl ki teması ise ‘Selam Vakti.’ Hepinizi Konya’ya, selam ikliminde buluşmaya davet ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.