GENEL - 10 Eylül 2019 Salı 12:04

Başkan Altay: “Metro taşıt alımının bakanlığa devredilmesi Konya’ya 1 milyarlık katkı sağlayacak”

A
A
A
Başkan Altay: “Metro taşıt alımının bakanlığa devredilmesi Konya’ya 1 milyarlık katkı sağlayacak”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Konya için verdiği müjdeler ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Karma Endüstri Bölgesi kurulması konusunda açıklamalarını değerlendirerek, “Tüm bu işler Konyamızın çok güzel bir geleceğe hazırlanması için” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Konya için verdiği müjdeler ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Karma Endüstri Bölgesi kurulması konusunda açıklamalarını değerlendirerek, “Tüm bu işler Konyamızın çok güzel bir geleceğe hazırlanması için” dedi.


Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayında düzenlenen ilk toplantısında konuşan Başkan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya ziyaretinde müjdesini verdiği Konya Metrosu’nun ilk etabının bu ay içinde ihale edilmesi, 2021 İslam Dayanışma Oyunlarının Konya’da yapılması ve pancar fiyatları konusunda açıklamalarda bulundu.



“Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz”


Metro taşıtlarının alımının Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmasıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile bir protokol yapılmış olduğunu kaydeden Başkan Altay, “Bu, 1 milyar liralık bir rakam. Cumhurbaşkanımızın, Ulaştırma Bakanımızın, Genel Başkan Yardımcımızın, bakanlarımızın, teşkilatımızın desteğiyle bu taşıt alımları Konya Büyükşehir Belediyesi uhdesinden alınarak bütün yükümlülük Ulaştırma Bakanlığı’na verildi. İhalenin içine de bunlar dahil edildi. Hem metro müjdesi için hem de metro taşıtları alımının Büyükşehir’den alınıp Ulaştırma Bakanlığı’na verilmesinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ulaştırma Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, Genel Başkan Yardımcımıza, İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu Konya Büyükşehir Belediyesi için bir dönüm noktasıdır” dedi.



“Karma Endüstri Bölgesi kuruluyor”


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın hafta sonu gerçekleştirdiği Konya programına da değinen Başkan Altay, “ASELSAN Konya’ya çok önemli bir yatırım gerçekleştiriyor. 300 bin metrekarelik alanda temeli atıldı, imalatlar devam ediyor. Bunun etrafında mülkiyeti Büyükşehir Beledimize ait 1,5 milyon metrekarelik alanı Milli Emlak’a devrediyoruz. Burada Karma Endüstri Sanayi Bölgesi kurulması için bakanımızdan söz aldık. Böylece Konya’da özellikle silah ve savunma sanayinde yeni bir atılım başlayacak, yeni yatırımlar gelecektir. Tüm bu işler Konyamızın çok güzel bir geleceğe hazırlanması için. Şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



“Hizmet çıtasını çok daha yukarılara çıkaracağız”


Meclis toplantısına katılarak bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da 31 Mart Yerel Seçimlerinde hizmet çıtasını daha üst noktaya taşımak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına ve ilçe belediye başkanlarına yetki verildiğini söyledi. Konya milletvekilleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçelerle birlikte Konya’ya ve Konya’daki her bir ferde daha nitelikli, daha kaliteli ve daha rekabetçi hizmet edebilmek için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceklerini belirten Altunyaldız, bugüne kadar Konya’nın eriştiği hizmet çıtasını çok daha yukarılara çıkarma gayretinde olan belediye başkanlarına destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.



“Üreten insanların yanında olmayı sürdürmeliyiz”


Üretmenin önemine değinerek konuşmasına devam eden Altunyaldız, “Üretmek çok ulvi, çok değerli bir şeydir. Üretmek var olmaktır. Üretmek geleceği güvence altına almaktır. O yüzden üretmemiz zorunlu. Üretmek adına ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz, tüm ilçelerimiz ve milletvekillerimizle birlikte şöyle bir güzelliği yakalamış durumdayız. Tecrübeli bir Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçe belediye başkanlarımızın çoğu büyükşehirden ya da ilçelerden tecrübeli. Bizler Konya milletvekilleri olarak sizlerin her zaman yanında olmaya destek vermeye devam edeceğiz. Sizlerden bir istirhamım var; üretimi önceleyen hizmet anlayışını devam ettirmek zorundayız, üreten insanların yanında olmayı sürdürmeliyiz. Üretiyorsak topluma, insanlığa ve ülkemize katkı veriyoruz demektir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor. Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor. Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor. Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor. Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.
Kayseri ERÜ, THE 2024 Asya Üniversiteleri sıralamasında ilk 500’de Dünyanın en itibarlı üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE) 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Açıklanan sıralamaya göre Erciyes Üniversitesi (ERÜ) en iyi 401-500 üniversite aralığında sıralanarak önemli bir başarı elde etti. THE 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. 2023 yılına ait kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen THE Asya 2024 sıralamasında Türkiye’den 75 üniversite sıralamaya girdi. Açıklanan sonuçlara göre, ERÜ en iyi 401-500 üniversite aralığında sıralanarak önemli bir başarı göstererek, devlet üniversiteleri arasında ise 13. sırada yer aldı. THE Sıralama Sistemi Asya üniversitelerini, dünya üniversiteleri sıralamasında kullandığı Öğretim, Araştırma Ortamı, Araştırma Kalitesi, Endüstri ve Uluslararası Görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta 18 göstergeye göre derecelendirmekte olup, toplam puan belirlenirken Araştırma Kalitesi yüzde 30, Araştırma Ortamı yüzde 28, Öğretim yüzde 24.5, Endüstri yüzde 10 ve Uluslararası Görünürlük ise yüzde 7.5 oranında ağırlığa sahip bulunmaktadır. Erciyes Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren her zaman kendinden söz ettiren ve her zaman üst derecelerde yer alan bir Üniversite olduğuna dikkat çeken ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, bu önemli başarıya katkı sağlayan tüm ERÜ mensuplarına teşekkür etti.
Amasya Türkiye şampiyonu güreşçi Kaan Buğra Yüksel ve arkadaşları şehir turu attı Okullar Arası Küçükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olan güreşçi 13 yaşındaki Kaan Buğra Yüksel ve madalyalar kazanan arkadaşları Berat Öztürk ile Emirhan Kadir Şehri, döndükleri memleketleri Amasya’nın Taşova ilçesinde araçlarla şehir turu attı. Taşova Belediyesi Spor Kulübü ve Atatürk Ortaokulu güreşçileri Türkiye şampiyonu Kaan Buğra Yüksel, Türkiye üçüncüsü Berat Öztürk ve Türkiye beşincisi Emirhan Kadir Şehri, Edirne’deki şampiyona sonrası döndükleri memleketlerinde okul arkadaşlarının alkışları eşliğinde belediye başkanının makam aracına binerek konvoyla şehit turu atıp başarılarını kutladılar. Pikapla halkı selamlayarak belediye binasına geçen güreşçilere altın hediye eden Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp, “Sporcularımızı bu başarılarından dolayı kendileri başta olmak üzere hocalarımı, ailelerini kutluyorum. Evlatlarımızdan inşallah dünya birinciliği bekliyoruz. Sonuna kadar yanlarında olacağız” dedi. 6. sınıf öğrencisi Türkiye şampiyonu Kaan Buğra Yüksel, “Birinci olmak çok güzel bir duygu. İnşallah daha da çalışıp, daha büyük dereceler yapmayı düşünüyorum” diye konuştu. Berat Öztürk ve Emirhan Kadir Şehri de daha çok çalışacaklarının sözünü verdiler. Antrenör Abdulkadir Duyum, “Sporcularımın böyle bir başarı elde etmesi bizleri çok mutlu etti. İnşallah daha iyi başarılarla, daha iyi yerlerde bu çocuklarımızı göreceğiz. Bundan sonraki hedefimiz büyük yaş gruplarında sporcularımızı şampiyon olup milli takıma katmak. Sonrasında Avrupa, dünya şampiyonalarına kadar başarı elde etmek ve madalya kazanmak” şeklinde konuştu. Beden Eğitimi Öğretmeni Okan Aydın ile Taşova Gençlik Merkezi Müdürü Sercan Şenel ise sporcularıyla gurur duyduklarını söyledi.