YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 12:53

BAŞKAN KALAYCI`DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DERS

A
A
A
BAŞKAN KALAYCI`DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DERS

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde üniversite öğrencilerine belediyecilikle ilgili ders verdi.
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’ndaki dersten önce konuşan fakültenin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’yı misafir ettiklerini söyledi. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül de, şehrin ileri gelenlerini öğrencilerle buluşturmaya devam ettiklerini belirtti.
Belediye hizmetlerini anlatan tanıtım filminden sonra konuşmasına başlayan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, “Göreve geldiğimizde öncelikli olarak ele aldığımız konuların başında mali disiplini sağlamak yer aldı. Gelirleri artırmak ve giderleri azaltmak için neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Belediyenin önemli gelirleri arasında yer alan emlak vergisindeki kaçakları önlemek için hazırlanan program ile çok olumlu neticeler aldık. İlçemizdeki 87 mahallenin 8’inin bu programla taranması sonucu 4 milyon TL’lik kaçak tespit edildi. Belediyemize ait farklı semtlerdeki mülklerin kira gelirlerinde de çok büyük oranlarda artış sağladık. Örneğin aylık 200 TL kira geliri olan bir büfenin gelirini yeni ihaleyle 13 bin 500 TL’ye yükselterek belediyemize 70 kat daha fazla gelir sağladık. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde belediyemizin bütçesinin çok daha iyi bir seviyeye geldiğini görüyoruz. 2012 bütçemizi 145 milyon TL’ye çıkararak yüzde 53’lük bir artış sağladık” şeklinde konuştu. Başkan Kalaycı, 22 yıl sonra kendi hizmet binalarına kavuşmaları, sosyal belediyecilik faaliyetleri, sağlık hizmetleri, kentsel dönüşüm çalışmaları, konut hamleleri ve diğer önemli yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık 1,5 saat süren dersten sonra Dekan Prof. Dr. Ali Murat Sünbül ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya teşekkür belgesi ve çiçek verdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.