EĞİTİM - 22 Ocak 2020 Çarşamba 12:49

Öğrenciler tatili bilim kampında geçiriyor

A
A
A
Öğrenciler tatili bilim kampında geçiriyor

Konya Bilim Merkezi, 5-18 yaş grubu arasındaki öğrencilerin 2 haftalık yarıyıl tatilini bilimle iç içe geçirmesi amacıyla “Kış Bilim Kampları” düzenleniyor.

Konya Bilim Merkezi, 5-18 yaş grubu arasındaki öğrencilerin 2 haftalık yarıyıl tatilini bilimle iç içe geçirmesi amacıyla “Kış Bilim Kampları” düzenleniyor. Öğrenciler bu yıl Türkiye’de ilk kez uygulanan STEM+C (Bilgisayarca Düşünme) programına da katılıyor.


Konya Bilim Merkezinde düzenlenen “Kış Bilim Kampları” ile öğrenciler ara tatilini bilimle geçiriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezinin yarıyıl tatil döneminde düzenlediği “Kış Bilim Kampları” ile öğrenciler hem bilimle tanışıyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor. 5-18 yaş grubu öğrencilere yönelik gerçekleştirilen Kış Bilim Kamplarına bu yıl 300’e yakın öğrenci katılıyor. Çocuklarının bilimle içe içe olmasını isteyen ailelerin ilgi gösterdiği bilim kamplarında öğrenciler gün boyu katıldıkları farklı atölyelerde deneysel etkinliklerle bilimin eğlenceli yüzünü öğreniyor. Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Tasarım ve Bilişim alanlarında yaklaşık 150 farklı atölye programına katılan öğrenciler ayrıca yapay zeka, nesnelerin interneti, akıllı şehirler, geleceğin teknolojileri, tasarım ve prototipleme gibi onlarca farklı alanda düzenlenen atölyelerde kendi tasarladıkları materyalleri uygulayarak bilim öğreniyor.


“Kış Bilim Kampları” kapsamında bu yıl Türkiye’de ilk kez STEM+C (Bilgisayarca Düşünme) programı da uygulanıyor. Konya Bilim Merkezi Kış Bilim Kampına katıldıkları için çok mutlu olduklarını söyleyen öğrenciler, yaptıkları bilimsel faaliyetlerle yarıyıl tatillerini daha verimli geçirdiklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de 1 Mayıs’a başkanlar damga vurdu Balıkesir’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlandı. Meydana inen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, işçilerin bayramını kutladı. Yıllarca sendikacılık yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ise sendika yeleğini giyerek işçilerin arasına karıştı. Balıkesir’de 1 Mayıs, İstanbul’un aksine olaysız kutlandı. Altıeylül ilçesinde bulunan Çarşamba Pazarı mevkisinde toplanan sendikalar, Kuvayi Milliye Meydanı’na yürüdü. Polis denetiminde üst araması yapılarak meydana alınan işçiler ve göstericiler şarkılar söyledi. Gösteriler sürerken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, meydana geldi. Yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu alanda halkın yoğun ilgisini gören Başkan Akın, bol bol fotoğraf çektirdi. İHA’ya özel konuşan Akın, "Bugün 1 Mayıs, Balıkesir’de emekçilerle birlikteyiz. Emekli emekçilerimizle de birlikteyiz. Ben tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs gününü kutluyorum" dedi. Öte yandan, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ise yıllarca sendikacılık yapmasından dolayı meydanda üzerinde ’Hak, güvence, demokrasi’ yazan sendika yeleği giydi, işçilerle beraber 1 Mayıs’ı kutladı. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da meydanda partisi ile birlikteydi. Sarı, "CHP Balıkesir Milletvekili olarak her zaman meydanlardayız. Bugün Belediye Başkanlarımızla, emekçilerimizle meydanlardayız. Hakça bir düzen için meydanlardayız" dedi. 1 Mayıs gösterileri olaysız sona erdi.
Mersin Mersin’de lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları konuşuldu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi başarılı projelere imza atmayı sürdürüyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi ile üniversiteli gençlerle profesyonel yöneticileri ve kurumsal markaları bir araya getiren Kariyer Merkezi, Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve bir lojistik firmasının insan kaynakları müdür yardımcısı Birce Gökmen’i konuk etti. Kariyer Merkezi, Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nde Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi ile işbirliği yaparken, projeye konu olan sektöre göre de ilgili oda, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının bileşenlerini de projeye dahil ediyor. Yeni Nesil Mentorluk Projesi’nin 3. ana teması ‘Lojistik Sektöründe Kariyer’ oldu. MBB Nikah ve Etkinlik Salonunda gerçekleştirilen programın konukları Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır ve bir lojistik firmasının insan kaynakları müdür yardımcısı Birce Gökmen oldu. Gerçekleştirilen programa üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi. Pandemi sonrası lojistik sektöründe yaşanan gelişmeler, dijitalleşmenin lojistik sektörüne etkisi, lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları, önümüzdeki süreçte sektörde beklenen gelişmeler konuşuldu. Lojistik sektöründe iş ve kariyer fırsatları konuşuldu Açılış konuşmalarından sonra Toros Üniversitesi İİBSF Öğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Hazır moderatörlüğünde, lojistik sektöründeki gelişmeler, iş ve kariyer fırsatları konuşuldu. Sektörde yabancı dil bilgisinin önemi, kariyer basamakları, sektörün beklediği nitelikler, özgeçmişte dikkat edilmesi gereken hususlar, mülakata hazırlık gibi bir çok konuda üniversitelilere bilgi sunulurken, öğrencilerin sektöre yönelik merak ettiği sorular da cevaplandırıldı. “Her program farklı bir konuyu ele alacağız” Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, programın açılış konuşmasında, Mersin’de bulunan üniversitelerle güçlü bir iş birliği ağı kurduklarının ve iş birliğine dayalı birçok projeye imza attıklarının altını çizdi. Yeni Nesil Mentorlük Projesi’nin oldukça yeni bir proje olduğunu ifade eden Özada, bu yıl başlayan proje kapsamında yapılacak her programda farklı bir konuyu ele alacaklarını belirtti. Özada, “Bu tür faaliyetlerimizi sürdürmeye çalışacağız. Başvuruları alırken; önümüzdeki süreçte belediyemize ait sahillerdeki kafelerimizde part-time çalışmak isteyen adaylarımız, öğrencilerimiz olursa onların özgeçmişlerini de bu vesileyle almış olacağız" dedi.
Denizli Mahallemde Maç Var projesinde çeyrek final heyecanı başlıyor Denizli’de başlatılan mahalleler arası futbol turnuvası, çeyrek final müsabakalarıyla devam ediyor. Turnuvanın çeyrek final karşılaşmaları 2 Mayıs Perşembe günü Saraçoğlu ve Başkarcı statlarında yapılacak. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün öncülüğünde birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun desteklediği "Mahallemde Maç Var" projesi, mahalleler arasında dostluk ve rekabeti pekiştirmek amacıyla düzenleniyor. Ekim 2023’te başlayan hazırlıklar sonucu, Ocak 2024’te başlayan müsabakalarda 50 mahalle takımı ve 970 genç sporcu kıyasıya mücadele ediyor. Projenin başında belirtilen amaçlarından biri de gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve sosyal çevrelerini iyileştirmelerine yardımcı olmaktı. Ayrıca, mahalle kültürünün güçlenmesine de önemli katkılarda bulunuyor. Turnuvanın çeyrek final müsabakaları, 2 Mayıs 2024 Perşembe günü Denizli’deki Saraçoğlu ve Başkarcı stadlarında gerçekleştirilecek. İlk maç 11.00’de, ikinci maç ise 13.00’te başlayacak. Çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından 16 Mayıs tarihinde Atatürk Stadyumu’nda büyük final karşılaşması yapılacak. Turnuvanın çeyrek final karşılaşma programı şu şekilde; Saraçoğlu Stadı Saat 11.00 Cumhuriyet - Akköy/Yukarışamlı Saat 13.00 Tekkeköy/Gökpınar - Goncalı/Karakova Başkarcı Stadı Saat 11.00 Akhan - Yenişehir Saat 13.00 Sümer - 1200 Evler