GENEL - 09 Ocak 2021 Cumartesi 14:24

Başkan Kavuş: “Doğru haber ve bilgiyi rehber edinen tüm gazetecilerin yollarındaki engeller kaldırıldı"

A
A
A
Başkan Kavuş: “Doğru haber ve bilgiyi rehber edinen tüm gazetecilerin yollarındaki engeller kaldırıldı"

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, gazetecinin, insanların gören gözü, dinleyen kulağı, anlatan gür sesi ve hisseden vicdanı olduğuna vurgulayarak, “Vatanı, milleti, hak ve haklı için doğru haber ve doğru bilgiyi rehber edinen tüm gazetecilerin yollarındaki engeller kaldırıldı" dedi.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, gazetecinin, insanların gören gözü, dinleyen kulağı, anlatan gür sesi ve hisseden vicdanı olduğuna vurgulayarak, “Vatanı, milleti, hak ve haklı için doğru haber ve doğru bilgiyi rehber edinen tüm gazetecilerin yollarındaki engeller kaldırıldı" dedi.


Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Gazetecilik, tarihe tanıklık etmek ve insanlığında bu tanıklığa ortak olmasını sağlamaktır. Gazetecilik, daha güzel bir dünyaya atılan adım, değişim ve dönüşüm için ilk basamaktır. Gazetecilik, iyiliğe, güzelliğe ve özlemi duyulan geleceğe inanmaktır. Kamuoyunun kendisini tanımasında, farklı seslerin kendini ifade etmesinde çok önemli bir görev üstlenen gazeteciler, bu görevi binbir güçlük içinde ve büyük fedakarlıklarla yerine getirmektedirler. Tüm bunlara karşın çoğu zaman en önemli talepleri ise mesleklerinin ve kalemlerinin onurunu koruyabilmek olmuştur. Ancak, zalimlere karşı mazlumların, emperyalizme karşı ülkesinin, darbecilere karşı milletinin çığlığı olan cesur gazetecilerin sesi her darbe sonrası biraz daha kısılmıştır. Gazeteciler Bayramı’nın 1971 darbesinin ardından alınan haklar sebebiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak değiştirilmesi de bu kısıtlamaların bir sonucu ve belki de bir sembolüdür. Ancak Türkiye o günleri artık çok geride bıraktı. Son 18 yılda ülkemiz hak, hukuk, özgürlükler ve demokratikleşme alanında önemli adımlar attı. Bu adımlardan gazetecilerimiz de nasibini fazlasıyla aldı. Vatanı, milleti, hak ve haklı için doğru haber ve doğru bilgiyi rehber edinen tüm gazetecilerin yollarındaki engeller kaldırıldı. Atılan her adım insanımıza haber alma özgürlüğünde yeni ufuklar açtı. Gelinen nokta demokrasi ve özgürlükler adına gurur vericidir. Tüm bu duygularla, gazeteci arkadaşlarımın emeklerinin karşılığını fazlasıyla alabildiği ve rahat çalışma koşullarına sahip bir ortamda çalışabilmeleri en büyük dileğimizdir. Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, vefat eden gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.