ÇEVRE - 01 Temmuz 2021 Perşembe 11:25

Konya’da Celaleddin Karatay Caddesi tamamlandı

A
A
A
Konya’da Celaleddin Karatay Caddesi tamamlandı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte yapımı tamamlanan Celaleddin Karatay Caddesini inceledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte yapımı tamamlanan Celaleddin Karatay Caddesini inceledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi, Ankara Yolu ile Karaman Yolu arasında bağlantı yolu oluşturacak Celaleddin Karatay Caddesindeki çalışmaları tamamladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmaları tamamlanan Celaleddin Karatay Caddesinde Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile birlikte inceleme yaptı.



"Yeni bir iç hat oluşturuyoruz"


Daha önce ilan ettikleri Sultan Abdülhamid Han, Celaleddin Karatay ve İsmail Ketenci Caddelerindeki çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Altay, “1,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki caddemizin artık son etabı olan asfaltlama işlemine geçiyoruz. Böylece şehrimizde Ahmet Özcan Caddesi ve Fethi Caddesi’nin içerisinde yeni bir iç yol oluşturuyoruz. Trafiği rahatlatacak bu önemli çalışma için 10 milyon liralık bir bütçe harcıyoruz. Hem KOSKİ, hem Fen İşleri ekiplerimiz Konya’nın altyapısı için önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde Celaleddin Karatay Caddemiz trafiğe açılarak hizmete girmiş olacak. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



"28 ilçede 400 kilometre yol çalışması yürütülüyor"


Merkezde bu çalışmaları yürütürken merkezin dışındaki 28 ilçede de şu anda yoğun şekilde yol çalışması yürüttüklerinin altını çizen Başkan Altay, “Bu yıl inşallah 400 kilometre yeni yolu şehrimize kazandırmış olacağız. Bu yollar hem Büyükşehir standardına kavuşuyor hem de sathi kaplamalarını gerçekleştirmiş oluyoruz. Mevsim şartlarının imkan verdiği ölçüde yoğun bir gayret içerisindeyiz. Konya’nın yarınlarının güzel olması için çaba sarf ediyoruz” dedi.



"Yeni bir ulaşım aksı kazanıyoruz"


Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, bölgenin yeni bir ulaşım aksı kazandığına dikkat çekerek, “Ali Ulvi Kurucu Caddesi’nden bölgemizi Meram’a bağlayan bir ulaşım aksı yoktu. Celaleddin Karatay Caddesi ve devamındaki İsmail Ketenci Caddesi ile birlikte Karatay’ı Meram’a oradan da Abdülhamid Han Caddesi üzerinden Selçuklu bölgesine bağlamış oluyoruz. İlçe belediyeleri olarak tüm ekiplerimizle birlikte merkezde ve merkeze uzak mahallelerde gerek asfalt gerekse parke çalışması yürütüyoruz. Bu dönemde Büyükşehir Belediyemizle birlikte şehrimizin altyapısını güçlendirmeye, şehrimizde yeni ulaşım aksları oluşturmaya gayret ediyoruz. Emeklerinden ve hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Karla kapanan yollar aşıldı, 2 hasta sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı Tunceli’nin Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde olumsuz kış koşullarına rağmen harekete geçen 112 Acil Sağlık ekipleri, kapanan yolları aşarak iki hastaya zamanında müdahale etti. Edinilen bilgiye göre, Mazgirt ilçesine bağlı Örenici köyünde ikamet eden 90 yaşındaki Mehmet Can’ın genel durum bozukluğu ve bacaklarda uyuşma şikâyetiyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne başvurması üzerine ekipler hızla harekete geçti. 29 Aralık’ta gerçekleşen vakada, kış şartlarının zorlaştırdığı yol koşullarına rağmen 112 Acil Sağlık ekipleri hastanın evine kadar ulaşarak ilk müdahaleyi yerinde gerçekleştirdi. Mehmet Can, yapılan müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Nazımiye ilçesine bağlı Büyükyurt köyünde rahatsızlanan 74 yaşındaki Sakine Kaymaz için de zamanla yarışıldı. Kar nedeniyle kapanan köy yolları iş makineleriyle açılırken, 6240 nolu 112 Acil Sağlık ekibi yaklaşık 3 saat süren yoğun ve koordineli bir çalışmanın ardından hastaya ulaştı. İş makinesi ve ambulans desteğiyle güvenli şekilde hastaneye nakli sağlanan Kaymaz’ın tedavisine başlandı. Yetkililer, en zorlu kış şartlarında dahi sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürüldüğünü belirterek, vatandaşların ihtiyaç duyduğu her an sahada olmaya devam edeceklerini vurguladı. Her iki hastaya da geçmiş olsun dilekleri iletildi.