ASAYİŞ - 13 Eylül 2021 Pazartesi 14:35

Şehit Ömer Faruk Erdem memleketinde gözyaşlarıyla uğurlandı

A
A
A
Şehit Ömer Faruk Erdem memleketinde gözyaşlarıyla uğurlandı

Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem, memleketi olan Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem, memleketi olan Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.


Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Şehidin cenazesi dün memleketi Konya’nın Akşehir ilçesine getirildi. Şehit Ömer Faruk Erdem için Akşehir Nasreddin Hoca Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreni öncesi Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, şehidin babaannesi, kardeşleri ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Konya İl Müftüsü Ali Öge’nin kıldırdığı cenaze namazı sonrası omuzlara alınan şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem’in naaşı Akşehir Şehitliğinde defnedildi. Şehit Ömer Faruk Erdem’in cenazesinde şehidin Babaannesi Döndü Erdem, kız kardeşleri Tuğba, Navruz, Sevgi ve Fadime gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem’in babası Metin ve annesi Nesibe Erdem’in daha önce vefat ettiği öğrenildi. İlk görev yeri Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde 1 yıldır görev yapan ve 10 gün önce memleketine izne geldiği öğrenildi.


Şehidin cenazesine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mehmet Hamdi Yıldırım, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trafikte ortalığı savaş alanına çevirmişti: 4 şüpheli yakalandı Kocaeli’de bir sürücünün trafikte sinirlenerek taksiye, yolcu otobüsüne ve bir otomobile çarptığı olayın sebebinin "yol verme" meselesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, dün Derince ilçesi Çınarlı Mahallesi’nde trafikte tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen hafif ticari araç sürücüsü; taksiye, yolcu otobüsüne ve bir otomobile çarptı. Çevredeki vatandaşların korku yaşadığı olayda, sürücünün kontrolsüz manevraları nedeniyle çarptığı araçlarda hasar oluştu. Bunun üzerine taraflardan biri sopa ile hafif ticari araca saldırdı. Aracın durmasının ardından bazı kişiler sürücüye yönelik saldırıda bulundu. Olay yerine gelen trafik polisi, tarafları ayırmak ve gerginliği sona erdirmek için yoğun çaba sarf etti. Yol verme kavgasında 4 şüpheliye adli kontrol şartı Olaya ilişkin inceleme başlatan polis ekipleri, kasten yaralama ve mala zarar verme kapsamında, olaya karıştıkları belirlenen Ç.Y., E.B., C.K. ve B.B. isimli şahısları gözaltına aldı. Yapılan araştırmada şahısların trafikte yol verme nedeniyle olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 4 şüpheli, ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.