YEREL HABERLER - 13 Ocak 2012 Cuma 16:25

BEYŞEHİR POLİS BÖLGESİNDE BİR YILDA BİN 155 OLAY OLDU

A
A
A
BEYŞEHİR POLİS BÖLGESİNDE BİR YILDA BİN 155 OLAY OLDU

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 2011 yılında polis sorumluluk alanında bin 155 asayişe konu olay meydana geldiği bildirildi.
Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, geride kalan 2011 yılında kent merkezinde bin 155 olay yaşandı. Polis bölgesinde anılan dönemde, kasten adam yaralama olayları artış gösterdi. 201 kasten adam yaralama olayı meydana gelirken, 118 ayrı hırsızlık olayı yaşandı. Beyşehir’de geride kalan 12 aylık dönem, aile içinde kadına karşı şiddet ve kötü muamele olaylarının da artış gösterdiği bir yıl oldu. 60 ayrı kadına karşı şiddet ve kötü muamele olayının meydana geldiği 2011’de, 66 intihara teşebbüs vakası yaşandı. 3 kişi ise intihar ederek hayatını kaybetti. Beyşehir’de 2011 yılında cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar da artış gösterdi. Anılan dönemde sadece polis bölgesinde bu nitelikte 16 ayrı olay meydana geldi. Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde 2011 yılında yaşanan diğer olaylar ise şöyle: “Yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası 94, çeşitli yaralama vakaları 85, kayıp şahıs 38 (hepsi bulundu), mala zarar verme 50, vize sahteciliği 7.”
Öte yandan, geride kalan 2011 yılında polis sorumluluk alanında sigara kaçakçılığına yönelik operasyonlar sonucunda ele geçirilen gümrük kaçağı sigara sayısı 20 bin 635’e ulaşırken, 2 bin 807 kilogram on numara yağ ele geçirildi. Aynı dönemde, polis ilçe merkezinde uyuşturucu operasyonları kapsamında 4 bin 515 gram Afyon sakızı ve 56 kök hint keneviri ele geçirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Turuş Kaya Mezarlarında kazı ve temizleme çalışmaları başladı Adıyaman’da Roma ve Bizanslılar tarafından kullanılan binlerce yıllık Turuş Kaya Mezarlarının turizme kazandırılması için kazı ve temizleme çalışmaları başladı. Adıyaman-Şanlıurfa Karayolu üzerinde Kuyulu köyü sınırlarında bulunan Turuş Kaya Mezarları’da son üç yılda yapılan temizleme ve kazı çalışmalarında 60 mezar ortaya çıkartıldı. Bu yıl Nisan ayında başlayan kazı çalışmalarında şuana kadar 2 kaya mezar ortaya çıkartılırken, mezarlar yeniden temizleniyor. İlk kazıların 1999 yılında yapıldığı Turuş Kaya Mezarlarının temizleme ve kazı çalışmaları 2021 yılına kadar ara verilmişti. Kommagene Canlandırma Projesi ile 2021 yılında yeniden başlayan çalışmalarda şuana kadar 10 dönümlük alan temizlendi. Mezarlarının içerisindeki taş ve toprak yığınları temizleniyor. Yağmur sularının mezarlara girmesini engellemek için üstte drenaj sistemi yapılıyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının Eylül ayına kadar sürmesi bekleniyor. Adıyaman’ın önemli tarihi yapılarından birisi olan Turuş Kaya mezarlarının her birisinde değişik mimari ve farklı kabartmalar, bezemeler, bukranyumlar bulunuyor. Yaklaşık 2 yıllık kaya mezarların Roma ve Bizans döneminde kullanıldığı biliniyor. Kazı ve temizleme çalışmalarının başladığını söyleyen Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Turuş Kaya Mezarlarında bu yıl kazıya başladık. 1999 yılında başlayan ve ara verilen kazılar 2021 yılında başladı. 3 yıl aralıksız devam eden kazılarda yaklaşık 10 dönüm bir alan temizliği yapıldı. Temizliğin yanında mezar odalarını ortaya çıkartıyoruz. Önceki dönemde 60 adet kaya mezarı çıkartmıştık, bu yıl ise şuana kadar 2 adet kaya mezarını ortaya çıkarttık” diye konuştu.