POLİTİKA - 06 Ekim 2021 Çarşamba 13:59

Başkan Kavuş, trafik eğitiminde çocuklara eşlik etti

A
A
A
Başkan Kavuş, trafik eğitiminde çocuklara eşlik etti

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Gelişim Akademisi (MEGA) projesi kapsamında Berlika Parkı Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim gören 4.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram Gelişim Akademisi (MEGA) projesi kapsamında Berlika Parkı Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim gören 4. sınıf öğrencilerinin konuğu oldu.


Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca ile birlikte MEGA projesi kapsamında, Berlika Parkı’nda trafik eğitimi alan çocukları ziyaret etti. Meram genelinde eğitim gören, tüm 4. sınıf öğrencilerine polis ekipleri tarafından eğitimler veriliyor.


Çocuklarla sohbet ederek onlara trafik konusunda tavsiyelerde bulunan Başkan Kavuş, burada aldıkları derslerin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Sizlerin sağlığı aileleriniz ve bizler için her şeyden değerli. Ayağınıza taş değmesi bile bizleri çok üzer. Bu sebeple burada öğrendikleriniz en az okulda öğrendikleriniz kadar hatta onlardan da önemli. Trafik polisi ağabey ve ablalarınız tarafından verilen dersleri çok iyi dinleyin ve öğrendiklerinizi sokakta, caddede en güzel şekilde uygulayın” dedi.



“Sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz”


Proje hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yaklaşık iki hafta önce hayata geçirdikleri MEGA’nın 4. sınıfları ilgilendiren bölümünde çocuklarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. MEGA Projesi çerçevesinde geçtiğimiz hafta birinci ve ikinci sınıflar için hazırlanan ‘Bizim Çocuk Dergisi’nin dağıtılmaya başlandığını ve ahlaki karakter eğitimi programına start verildiğini kaydeden Başkan Kavuş, Meram’da bulunan 61 devlet ve 10 özel okulun ilköğretim 4. sınıfında okuyan toplam 6 bin 500 öğrenci için de Berlika Trafik Parkı’nda eğitimlere başlandığını ifade etti. Öğrencilerin başlarında öğretmenleri ve eğitmen trafik polisleri eşliğinde önce parkın içinde bulunan sınıflarda ve salonlarda teorik eğitime tabi tutulduklarını söyleyen Başkan Mustafa Kavuş, bu eğitimin hemen akabinde minyatür akülü araçlarla verilen eğitim ile de pratiğini hayata geçirdiklerini belirtti. Çocukların burada hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini kaydeden Başkan Kavuş, “Trafikte araç sayısının her geçen gün daha da arttığına şahit oluyoruz. Böyle bir süreçte trafik eğitimini küçük yaşta almış, sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, bu noktada hassasiyet gösteren tüm anne babalara da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.



“Eğitime katkılarından dolayı başkanımıza minnettarız”


MEGA çalışmaları kapsamında Meram’da okuyan tüm 4. sınıf öğrencilerinin Berlika Trafik Eğitim Parkı’nda yıl boyunca trafik eğitimi alacaklarını söyleyen Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, “Burada hazırlanan sınıflarda trafik polislerinin verdiği teorik eğitimler ve daha sonra trafik pistinde verilen uygulamalı dersler Meram, Konya ve Türkiye adına trafik bilincine sahip bireylerin yetiştirilmesi açısından önemlidir. Diğer tüm çalışmalarda olduğu gibi bu çalışmada da bizlere ve çocuklarımıza katkılarını ve desteklerini esirgemeyen Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a çocuklarımız, tüm eğitim camiası ve ailelerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale 3 yıl sonra böbrek nakliyle sağlığına kavuştu Çanakkale’de, 3 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanan 41 yaşındaki Turan Cinislioğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde gerçekleştirilen böbrek nakliyle tekrar sağlığına kavuştu. Çanakkale’de yaşayan Turan Cinislioğlu (41) 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Diyalize girmeye başlayan Cinislioğlu, nakil için sıra bekledi. Cinislioğlu’na, Bursa’da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bir kadının ailesi tarafından bağışlanan böbreği başarılı bir şekilde nakledildi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Cinislioğlu’nun diyalize girme ihtiyacı kalmadı. ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, Turan Cinislioğlu’nun 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği tablosuyla hastanelerine başvurduğunu ve diyalize alındığını belirterek, "Ülkemiz şartlarında böbrek yetmezliğinin en önemli nedeni hipertansiyon ve diyabettir. Turan Beyde böbrek yetmezliği gelişince hem diyalize başladı hem organ nakli için sıraya girdi. 3 yıl önce merkezimize kayıt oldu. Bu süre zarfında biz kendisini 3 kere çağırdık ama uygun böbrek bulunmadı. 10 gün önce Bursa’da motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınları organlarını bağışlama kararı aldı. Organlardan bir tanesi de merkezimize uygun görüldü. Sağlık Bakanlığından gelen listede de Turan Bey ikinci sıradaydı. İlk hasta uygun olmadığı için. Turan Bey’in uygunluk testi de pozitif gelince kendisine böbreği naklettik. Ameliyatın onuncu günü idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Böbrek fonksiyon değerleri de normale yaklaştı. Şu an itibarıyla Turan Bey’in artık diyalize girme ihtiyacı kalmadı. Günlük hayatını, iş hayatını eskisi gibi normal yoldan devam edebilecek" dedi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Turan Cinislioğlu, "Rahatsızlanarak ambulansla hastaneye geldiğim bir gün böbreğim alınmıştı. Cabir Hoca’yı tavsiye etmeleri üzerine Organ Nakli Merkezine başvurumu yaptım, bekliyordum. Ameliyattan korkuyordum ama ağrı sızı hissetmiyorum. Sağlığıma kavuştum Cabir Hoca’ya her gün dua ediyorum. Herkesi organ bağışçısı olmaya davet ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine, ÇOMÜ Hastanesine, Prof. Dr. Cabir Alan’a, hemşirelere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.