YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 13:34

AKŞEHİR`DE KUŞLAR VE SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN YEM BIRAKILIYOR

A
A
A
AKŞEHİR`DE KUŞLAR VE SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN YEM BIRAKILIYOR

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, şehir merkezindeki yoğun kar yağışının ardından ilçedeki kuşlar ve sahipsiz hayvanlar için uygun yerlere yem ve et parçaları bırakıyor.
Akşehir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki yoğun kar yağışının ardından yem bulmakta zorlanan doğal hayattaki serçe, sığırcık, güvercin gibi kuşlar ile sahipsiz kedi ve köpekler ile vahşi hayvanların beslenmesi için çeşitli çalışmalar yapıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, “Kış aylarında tüm çevremiz ve doğa karla kaplı olduğundan, doğadaki kuşların, kedilerin, köpeklerin ve yabani hayvanların yemlere ulaşması ve beslenmesi imkansız hale gelmekte. Akşehir Belediyesi olarak biz de bir nebze olsun onlara yiyecek temin etmek amacıyla Zabıta ve Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimizle birlikte, Akşehir esnaflarından topladığımız yiyecekleri, şehrimizin muhtelif noktalarına kuşların, kedilerin, köpeklerin ve yırtıcı hayvanların ulaşması için bıraktık. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Kasaplardan, mezbahadan ve tavuk kesimhanelerinden topladığımız et ve tavuk parçalarını araziye, doğaya ve dağlara bırakacağız. Amacımız doğadaki hayvanlara bir parça olsun faydalı olup, onlara yiyecek temin etmek. Bu kapsamda bize yardımcı olan Akşehir esnafımıza, Zabıta ve Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz. Akşehir Belediyesi olarak bu çalışmamız hava şartlarına göre devam edecektir” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Dede Korkut hikayeleri Türklerde kadının konumunu ortaya koyuyor Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Türk Kültüründe Dede Korkut Kitabı” adlı konferansında Dede Korkut hikayelerindeki kadının konum ve önemine değindi. Prof. Dr. Şenesen, Çukurova Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Merkezi’nde (ÇÜTAM) verdiği konferansta, Dede Korkut Hikayelerinde genel olarak Oğuzların birtakım mücadelelerinin yer aldığını ifade ederek, “Bu mücadelelerin ikisi Oğuzların kendi aralarında yaptıkları mücadelelerdir. Bunlardan birinde Dirse Han ve oğlu Boğaç Han arasında geçer. Bir başka mücadele ise İç Oğuz ve Taş Oğuz karşılaşır” dedi. Prof. Dr. Şenesen, şunları kaydetti: “Dede Korkut Hikayelerinde sağlam temellere oturtulmuş bir sosyal yapıyla karşılaşırız. Eski kültür hayatımızı ile ilgili zengin bilgiye bu hikayelerde rastlıyoruz. Hikayelerde toplumun başında hanlar hanı diye gösterilen Begil oğlu Emren Hikayesinde padişah olarak ifade edilen Bayındır Han vardır. Bayındır Han’ın hikayelerindeki rolü beylere akın izin vermek, divanı toplamak, yılda bir defa büyük bir ziyafet vermektir. Hikayelerde kahraman olarak görünmez.” Dede Korkut Hikayelerinde hemen hemen tüm hikayelerde kadının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Ç.Ü. Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refiye Şenesen, “Kadın bir güzellik sembolü olmanın yanında sosyal hayat içinde erkeğin yanında onun eşi ve ortağı olarak yer alır. Kadın sosyal hayat içinde düşüncesi alınan, eş seçiminde özgür, vefa duygusu gelişmiş, anne, iffet sahibi, saygı duyulan biridir. Bu özelliklerinin yanı sıra ata biner, kılıç kullanır, ok atar ve erkeklerle yarışır” şeklinde konuştu. Konferans sonunda Prof. Dr. Refiye Şenesen’e teşekkür belgesi verilirken hatıra fotoğrafı çekimi de gerçekleştirildi.