SAĞLIK - 14 Mayıs 2022 Cumartesi 14:52

Beyşehir’de Hemşireler Haftası kutlandı

A
A
A
Beyşehir’de Hemşireler Haftası kutlandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve Hemşireler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.


Beyşehir Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları tarafından hazırlanan ve Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen programda kürsüye gelen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Parlakkaya, hemşirelik mesleğinin tarihçesi hakkında bilgiler verirken, “Hemşirelik mesleği sabır, özveri, fedakarlık, merhamet, hoşgörü ve ciddiyet gerektirir. Covid 19 salgınında hastalarımızın gören yüzü, yürüyen ayağı, dokunan eli, duyan kulağı olduk. Vefat eden hastalarımız için gözyaşı seli, iyileşen hastalarımız için sevinç çığlığı olduk” diye konuştu.


Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sıtkı Küçükbuzcu da, konuşmasında, hastanede başhekim olarak görev yaptığı 4,5 yıllık sürecin 2,5 yıllık döneminin Covid süreciyle geçtiğini hatırlatarak, “Bu süreçte sağlık kahramanlarımızın, sağlık ordumuzun önemi ve gücü bir kez daha ortaya çıktı” dedi.


Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise tüm hemşirelerin gün ve haftasını kutladı.


Konuşmaların ardından hastane çalışanları tarafından hazırlanan solo ve koro müzik programının ardından, yöreye ait halk oyunu gösterileri beğeniyle izlendi. Covid sürecine yönelik hazırlanan eğlenceli sunular ve skeçler de renkli görüntüler oluştururken, salonu dolduranları gülümsetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.