ASAYİŞ - 29 Ocak 2012 Pazar 11:09

CİNAYETTEN SONRA KAÇAN AMCA İZMİR`DE YAKALANDI

A
A
A
CİNAYETTEN SONRA KAÇAN AMCA İZMİR`DE YAKALANDI

Konya’da aralarında husumet bulunan iki yeğenini vurarak birinin ölümüne neden olan şahıs, polis tarafından İzmir’de düzenlenen operasyonla yakalandı.
Olay, 20 gün önce merkez Karatay ilçesi Erenler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, gece saatlerinde yeğeni İbrahim (26) ve Hamza Özgün’le (20) sokakta karşılaşan amca Nevzat Ö, çıkan tartışmada yeğenlerinin ikisini de vurdu. İbrahim Özgün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Hamza Özgün ise tedavi altına alındı. Polis, olaydan sonra cinayet şüphelisi Nevzat Ö. ile ona yardım eden 3 oğlunu yakalamak için çalışma başlattı. Öldürülen İbrahim Özgün’ün yakınları ise, cinayet zanlısı Nevzat Ö.
ve çocuklarına ait 6 ev ve 1 arabayı yakarak mahalleyi ateşe verdi. Olaydan hemen sonra yakalanan Tugay ve Enver Ö. kardeşler adliyeye sevk edildi. Her iki şüpheli de tutuklanırken, Enver Ö. cinayeti babasının değil, kendisinin işlediğini söyleyerek suçu üstlendi. Polis, yaralı Hamza Özgün ve görgü tanıkları ile yaptığı görüşme sonrasında asıl failin Nevzat Ö. olduğunu belirledi. 20 günlük çalışma sonucu Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İzmir’de saklanan Nevzat Ö. ile oğlu Volkan
Ö.’yü yakaladı. Konya’ya getirilen 2 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra "kasten adam öldürme ve öldürmeye teşebbüs" suçlarından adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir