ASAYİŞ - 25 Şubat 2012 Cumartesi 11:06

ÇETE İNTİHARA SÜRÜKLEMİŞ

A
A
A
ÇETE İNTİHARA SÜRÜKLEMİŞ

Konya’da tutuklanarak cezaevine gönderilen 11 kişilik çetenin bir kişiyi de intihara sürüklediği ortaya çıktı.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehir merkezinde bir grubun silah zoruyla adam kaldırıp işkence yaparak tahsilat yaptığını öğrenmesi üzerine yaptığı çalışması sonucu 4 gün önce eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda gözaltına alınan örgüt lideri olduğu iddia edilen Yıldırım A., yardımcısı İhsan G. ile birlikte gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen şüpheliler Cumhuriyet Savcısı tarafından mahkemeye
sevk edildi. Mahkeme heyeti şüphelilerden 11’nin tutuklanmasını karar verirken, 4’ünü tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı.
TAHSİLAT İÇİN GELDİLER İNTİHARI GÖRÜP KAÇTILAR
Şüphelilerin şuana kadar 20’den fazla kişiyi darp ederek para tahsilatı yaptığı öğrenilirken, önemli bir olay da ortaya çıkartıldı. 3 Şubat 2012 tarihinde merkez Selçuklu İlçesi Yenişehir Mahallesi Billur Sokak’ta oto kiralama işiyle uğraşan Duran Emekli (28) girdiği bunalım sonucu iş yerinde kendini asarak intihar etmişti. İntihardan önce çetenin lideri olduğu iddia edilen ve tutuklanan Yıldırım A. ile yardımcısı İhsan G’nin olayın yaşandığı tarihte Duran Emekli’yi para tahsilatı yapacaklarını ve parayı
alamazlarla zor kullanacakları yönünde tehdit ettikleri iddia edildi.
Olay tarihinde de Yıldırım A. ile İhsan G’nin iş yerine gittiği, içeri girdiklerinde şahsın kendini astığını gördükleri ve durumu polis yerine yan komşusuna söyleyerek kaçtıkları ortaya çıktı. Borcunu ödeyemediği için yapılan baskılardan dolayı intihara sürüklendiği ortaya çıkan Duran Emekli’nin ailesinin de şüphelilerden şikayetçi olacağı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Stanimir Stoilov: “Bugün hep beraber kutlamayı hak ettiğimizi düşünüyorum" Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, ligin son maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Kazanmak için çok şey yaptık ama motivasyonumuz istediğimiz seviyede değildi diyebiliriz. Daha da iyi olup bu maçı da kazanabilirdik. Taraflarımızla beraber hep birlikte kutlamaları yapacağız ve ardından Süper Lig’i düşünüp stratejimizi oluşturmaya başlayacağız” dedi. Trendyol 1. Lig’in 34. ve son haftasında Göztepe, konuk ettiği Bodrum FK ile 1-1 berabere kaldı. Göztepe, ligi 70 puan ile 2. sırada tamamlayarak Süper Lig’e yükselirken, Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Stoilov, “Bu işi hep beraber başardığımız için gerçekten çok mutluyum. Hem oyuncuların adına, hem kulüp adına hem de taraftarlarımız adına çok mutluyum. Bir hoca olarak her zaman başkanımızın, aynı zamanda yöneticilerimizin, tüm kulübün ve oyuncularımın desteğini yanımda hissettim ve hep beraber biz bu işi başardık. Oyuncularım her zaman onlardan ne istediğimi çok iyi bir şekilde dinlediler ve uyguladılar. Bugün hep beraber kutlamayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Belki bugün istediğimiz oyunu tam olarak sahaya yansıtamadık. Kazanmak için çok şey yaptık ama motivasyonumuz istediğimiz seviyede değildi diyebiliriz. Daha da iyi olup bu maçı da kazanabilirdik. Taraflarımızla beraber hep birlikte kutlamaları yapacağız ve ardından Süper Lig’i düşünüp stratejimizi oluşturmaya başlayacağız” dedi.