YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 12:46

KONYA LOJİSTİK KÖYE 2013`DE KAVUŞUYOR

A
A
A
KONYA LOJİSTİK KÖYE 2013`DE KAVUŞUYOR

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Kayacık’a yapılacak Lojistik Köy için 1 ay içinde ihaleye çıkılacağını ve 2013 yılında yüklemelerin yapılmaya başlanabileceğini söyledi.
AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgiler verdi. Yeni kanunla birlikte ticari hayatta bir çok yeniliğin hayata geçeceğini ifade eden Üzülmez, "Yeni Türk Ticaret Kanunu; eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkelerini somut olarak hayata geçiren birçok yenilik getirmektedir. Söz konusu yenilikler, ticari hayatın düzenlenmesi, önündeki engellerin kaldırılması ve piyasa ekonomisinin sağlıklı bir şekilde işlemesi bakımından önemli kazanımlar sağlayacaktır. Yeni kanunla birlikte güvenli elektronik imza kullanılabilecek. Ticaret sicili kayıtları elektronik ortamda tutulabilecek. Fatura ve teyit mektupları, ihbar, itiraz ve benzeri beyanlar elektronik ortamda yapılabilecek. Genel kurul çağrıları elektronik posta ile yapılabilecek. Toplantıya katılma, öneri sunma, oy kullanma internet ortamında e-imza ile yapılabilecek" dedi.
Konya gündemine de değinen Hüseyin Üzülmez, demiryolu taşımacılığında yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi sahibi olduklarını ifade ederek, "Yüksek Hızlı Tren hattı yapımı sırasında yükleme yapılan Horozluhan’da bazı sıkıntılar yaşandı. Bununla ilgili ihaleye çıkıldı ve 2 ay içinde tekrar konteyner ve diğer yüklemeler yapılabilecek. O zamana kadar merkez istasyonumuzda konteyner hariç diğer yüklemeler yapılabilecek. Kayacık’a yapılacak Lojistik Köy için ise 1 ay içinde ihaleye çıkılacak. 2 aşamada hayata geçirilecek Lojistik Köyde 2013 yılında yükleme ve boşaltma işlemleri yapılmaya başlanacak ve 2015 yılında ise köy tamamen hizmete açılmış olacak" şeklinde konuştu.
300 KİLOMETRE HIZ YAPACAK TREN SETLERİ İHALE EDİLECEK
Konya-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren seferlerine de değinen Üzülmez, "Saatte 300 kilometre hız yapabilecek Yüksek Hızlı Tren setleri için ihaleye çıkıldı. Birkaç ay içinde alımlar yapılacak ve saatte 300 kilometre hız yapan trenler seferlere başlayacak. Sincan-Ankara arası hattın da yenilenmesiyle Konya-Ankara arası 1 saat 15 dakikaya inecek. Bu hattın yenilenmesiyle birlikte Konya-Eskişehir arası Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlaması planlanıyor. 2013 yılında Eskişehir-İstanbul hattı da hayata geçerse Konya-Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferleri başlamış olacak. Bir diğer projemiz ise Afyonkarahisar üzerinden İzmir’e gidecek Konya-İzmir ekspres tren seferleridir. Ayrıca Karaman-Silifke arası hat çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor" şeklinde ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan 24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı 24 Erzincanspor Yönetim Kurulu, kulübün içinde bulunduğu zorlu süreç nedeniyle seçimli olağanüstü genel kurul kararı aldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, kulübün bugünlere gelmesi için büyük fedakârlıklar yapıldığı vurgulanırken, mevcut yükün artık birkaç kişinin omzunda taşınamayacak kadar ağırlaştığı ifade edildi. Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu şehirde bir sevda var. Zorlukta kaçmayan, yük ağırlaştığında omuz veren, rengine kara değse de pes etmeyen bir sevda. Erzincanspor’un yaşaması için imkânlarımızı zorladık; evimizden, işimizden, zamanımızdan eksilterek bu armaya sahip çıktık. Aylar boyunca kulübümüzün geleceği için çalmadığımız kapı kalmadı. Çünkü Erzincanspor, bu şehir için yalnızca bir futbol kulübü değil; birliktir, onurdur, umuttur." Kulübün sahipsiz kalmaması ve Erzincan’ın spor geleceğinin karanlığa sürüklenmemesi için olağanüstü kongre kararı alındığı belirtilen açıklamada, bunun bir "kaçış" ya da "vazgeçiş" olmadığı özellikle vurgulandı: "Bu karar, Erzincanspor’un önünü açma ve kulübü daha güçlü yarınlara teslim etme iradesidir. Bugüne kadar makam için değil, yalnızca Erzincanspor yaşasın diye mücadele ettik. Evimizin bereketinden eksiltip kulübün bereketine kattık. Bir otobüsün mazotunda, bir futbolcunun maaşında, sahipsiz bırakılan gecelerde ‘Bu şehir bu kadar mı yalnız?’ diye içimiz sızladı. Ama biliyoruz ki Erzincanspor düşerse sadece bir takım değil, bir şehrin umudu yara alır." Yönetim, tüm Erzincanlılara çağrıda bulundu: "Bu şehrin gerçek sahipleri, bu armaya gönül verenler, ‘Ben de taşın altına elimi koyarım’ diyen herkes bu emanete sahip çıkmalıdır. Erzincanspor; bir kişinin, bir grubun değil, 7’den 70’e tüm Erzincan’ın takımıdır." Açıklama, kulübün geleceğine ilişkin umut mesajıyla son buldu: "Bu bir veda değildir. Bu, Erzincanspor’a yeni bir sayfa açma cesaretidir. Yorgunuz, kırgınız ama hâlâ umutluyuz. Bir sevda gerçekten bir şehre aitse terk edilmez; yalnız bırakılsa bile vazgeçilmez. Erzincanspor’un geleceği, Erzincan’ın geleceğidir."