YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 16:18

Başkan Altay’dan Akıncılar Emekli Lokaline Ziyaret

A
A
A
Başkan Altay’dan Akıncılar Emekli Lokaline Ziyaret

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akıncılar Emekli Lokalini ziyaret etti.
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin farklı yerlerine emeklilerin sosyal hayatlarını canlandırmak ve birlikte vakit geçirebilmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan emekli konakları yoğun ilgi görüyor. Emekli konaklarından faydalanan vatandaşlarla bir araya gelmek için Akıncılar Emekli Lokalini ziyaret eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, emeklilerden gelen istek ve önerileri dinledi. AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinin de bulunduğu ziyarete emekliler lokali sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
Selçukluda yaşayan her bireyin ihtiyacına cevap verebilecek hizmetler yapmaya gayret ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Günlerinin büyük bir bölümünü bu lokallerde geçiren emekliler, gerçekleştirilen etkinliklerle zamanlarını iyi bir şekilde değerlendiriyor ve birlikte vakit geçiriyorlar. Sakarya, Özalan, Akıncılar, Dumlupınar, Aydınlıkevler, Gazalya Hatun ve Selçuki Hatun Emekli Lokallerinde, emeklilerimize, kütüphane, gazete, televizyon ve kantin hizmeti sunuluyor. Emekli lokallerinde bir araya gelen emekliler kitap, dergi, gazete okuyor ve çeşitli etkinlikler düzenliyorlar. Ayrıca, emekliler için çeşitli kültürel etkinlikler ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerden bir tanesi de emeklilerden oluşan ilahi korosu. Ayrıca Konya Müftülüğü ile işbirliği çerçevesinde Kur’an-ı Kerim eğitimi başlarken, talepte bulunan emekliler için tiyatro ve tasavvuf musikisi eğitimleri de gerçekleşecek” dedi.
Akıncılar ve Esenler Mahallerinde gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin üzerinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Altay, “Şuanda Selçuklu’da büyük bir dönüşüm var. Bu dönüşüm çalışmaları bir program dahilinde yapılıyor ve şuan Hacıkaymak ve Şeker Mahallelerinde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesiyle de bir kentsel dönüşüm master planı oluşturmaya çalışıyoruz. Şuan elimizdeki en acil işimiz Akıncılar ve Esenler Mahalleleri. Buralarda bir uygulama yapacağız ama bu uygulamayı nasıl yapacağız kendi içimizde tartışıyoruz. Burada sizinde memnun olacağınız, bizimde şehre güzel bir şey yaptık diyeceğimiz bir model üzerinde çalışıyoruz. Bunun planları yavaş yavaş çıkmaya başladı. İçerisinde büyük parkların, sosyal alanların, okulların, sağlık ocaklarının olduğu, kısacası insanın mutlu bir şekilde yaşayabileceği bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Buranın şehrin en güzel yeri olması için bir plan çalışması yapıyoruz. Burada hemşehrilerimiz bize destek olursa çok güzel bir şehir oluşturabiliriz. Burada hepimiz yaşıyoruz, bundan sonrada çocuklarımız ve torunlarımız yaşayacak. İçinden çıkılamayacak sorunlar bırakırsak bu şehir yaşanmaz hale gelir. Onun için sizlerden de destek bekliyoruz” diye konuştu.
Emekliler lokaline sürekli gelen ve yaşları 50 ile 85 arasında değişen vatandaşlar, her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ve son derece iyi vakit geçirdiklerini söyledi. Lokalin müdavimi emekliler, insanların bir araya gelmesinde sosyal mekanların büyük önemi olduğuna dikkat çekerek, bu tür sosyal yapıların sayısının artmasını arzu ettiklerini ifade ettiler ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğun İbrahim Altay’a teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kartal’da satranç turnuvasında hamleler yarıştı Kartal Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası başladı. Turnuvaya yaklaşık 300 öğrenci katılırken, hamleler kıyasıya yarıştı. Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Sanat Akademisi, Türkiye Satranç Federasyonu, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği ve Türkiye Satranç Federasyonu Kartal İlçe Temsilciliği iş birliği ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvası kıyasıya bir rekabete sahne oldu. Ailelerin ve çocuk sporcuların büyük ilgi gösterdiği turnuvanın açılışını Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar yaptı. “Milli bayramlar onurumuzdur” Satranç turnuvasının açılışında konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, “Milli bayramlar onurumuzdur. Kartal Belediyesi olarak bütün milli bayramlarımızda birçok aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikler arasında olmazsa olmazlardan biri olan da satranç turnuvalarımız. Bugün de 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız adına gençlerimizle bir araya geldik. Geleneksel olarak rutini devam ettiriyoruz. İnşallah bunu daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Bu turnuvada bizim en büyük paydaşımız Satranç Federasyonu. Ben onlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.