EĞİTİM - 16 Mart 2026 Pazartesi 15:33

Çanakkale destanı sanat ve tasarımla gelecek nesillere aktarılıyor

A
A
A
Çanakkale destanı sanat ve tasarımla gelecek nesillere aktarılıyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü tarafından "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" temalı sergi düzenlendi. Merkez Kampüste açılan sergide, öğrencilerin hazırladığı ve Çanakkale ruhunu, fedakarlık, vatan sevgisi kavramlarını anlatan tasarımlar ile görsel çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü tarafından Çanakkale’de verilen destansı mücadelenin tarihi ve toplumsal önemine dikkat çekmek amacıyla "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" temalı sergi düzenlendi.



"Tüm gücümüzü vatanımızdan alıyoruz"


Açılış töreninde konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, "İletişim ve Tasarımı Bölümümüzün 18 Mart Çanakkale Zaferi’ne özel hazırladığı sergiyi büyük bir gururla açıyoruz. Vatan, sadece bir kara parçasından ibaret değildir. Tüm gücümüzü, şehit kanıyla sulanan, ecdadımızın canını feda ettiği vatanımızdan alıyoruz. 30 Ağustos ve 18 Mart gibi önemli günlerimizi büyük bir coşkuyla anıyoruz. Öğrencilerimizin de bu anlayışı devam ettirdiğini görmek bizim için büyük bir gurur kaynağıdır" dedi.


İletişim ve Tasarımı Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Cihad Kayaduman da, Çanakkale Zaferi ile ilgili öğrencilerle birlikte bir sergi hazırladıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz de bu zaferi tasarım yoluyla anlatmaya çalıştılar" şeklinde konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi ve toplu fotoğraf çekimiyle kapılarını açan sergide, öğrencilerin hazırladığı ve Çanakkale ruhunu, fedakarlık, vatan sevgisi kavramlarını anlatan tasarımlar yer alıyor. Sergi, KTO Karatay Üniversitesi C Blok Fuaye Alanı’nda 18 Mart 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.


Serginin açılış törenine KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Birol Büyükdoğan, Doç. Dr. Huri Deniz Karcı, Doç. Dr. Eda Sezerer Albayrak ile Dr. Öğr. Üyesi Abdurrahman Cihad Kayaduman’ın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



Çanakkale destanı sanat ve tasarımla gelecek nesillere aktarılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Sarıgöl’de kartpostallık manzara Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi’nde bodur badem ağaçlarının çiçek açmasıyla ortaya çıkan beyaz örtü, yeşil otlar ve papatyalarla birleşerek kartpostalları aratmayan görüntüler oluşturdu. Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Dadağlı Mahallesi’nde bodur badem bahçelerinde ağaçların çiçek açmasıyla birlikte doğa adeta beyaza büründü. Baharın gelişiyle birlikte badem ağaçlarının bembeyaz çiçekleri, yeşeren otlar ve açan papatyalarla birleşerek kartpostallık manzaralar oluşturdu. Dadağlı Mahallesi’nde bulunan bodur badem bahçelerinde tüm ağaçların çiçek açmasıyla ortaya çıkan renk cümbüşü, görenleri adeta büyülüyor. Bahçeye gelen vatandaşlar bu eşsiz manzara eşliğinde fotoğraflar çekerek doğanın sunduğu güzelliğin keyfini çıkarıyor. Mahalle sakinlerinden Halil Uygun, yıllar önce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bodur badem fidanlarının bölgeye dikildiğini belirterek, "Yıllar önce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından elle kırılabilen bodur badem fidanları dağıtılmıştı. Tarla komşumuz da 5-6 dekarlık tarlasına bu fidanlardan dikmişti. Şimdi tüm badem ağaçları çiçek açtı. Toprak yeşerdi, papatyalar açtı. Ortaya çıkan manzara bizleri dinlendiriyor. Buraya ailece gelip fotoğraflar çekiliyoruz." dedi. Bodur badem ağaçlarının özellikle kırsal alanlarda fazla sulama istemeden yetiştirilebildiği, üçüncü yılda verime başladığı ve yedi yaşına geldiğinde ağaç başına 20 ile 50 kilogram arasında ürün verdiği belirtildi. Elle kırılabilen özelliği sayesinde bodur bademin piyasada da yoğun ilgi gördüğü ifade edildi.
Balıkesir Bandırmaspor-Iğdır FK maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 31. haftasında oynanan Bandırmaspor-Iğdır Futbol Kulübü maçı sonrası her iki takımın teknik direktörleri müsabakayı değerlendirdi. Trendyol 1. Ligin 31.haftasında Bandırmaspor, evinde Iğdır Futbol Kulübü ile golsüz berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, kendileri için önemli bir maçı kazanmak için çıktıklarını söyledi. Dengeli bir oyun oynandığını ifade eden Gürsel, "Buradan 3 puanla ayrılabilirdik. Ayrılmayı da çok isterdik ama bugün ikinci yarı ofansif anlamda da gerekenleri oyuncuları bir sahaya koydular, golü bulamadık. İkinci yarıda çok dengeli bir maç oldu. Artık önümüzdeki bu yarış ligin sonuna kadar devam edecek. Önümüzdeki hafta Bolu maçına da en iyi şekilde hazırlanacağız. Bu yarışın içinde başarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Rakibimize de başarılar diliyoruz. Gösterdikleri mücadeleden ötürü oyuncularıma da teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Hikmet Karaman: "Oyunun içinde disiplinli oynamaları çok önemli" Iğdır FK Teknik Direktörü Hikmet Karaman da ligdeki play-off sıralamasının önemine vurgu yaptı. İlk devre duran toplarda etkili olduklarını vurgulayan Karaman, şunları söyledi: "İkinci yarı oynadığımız oyunu ilk yarıdaki oyunumuzun üstüne çekmemiz gerekiyor. Skordan bağımsız oyuncularımın istekleri, oyunun içinde disiplinli oynamaları çok önemli. Bir takım saha içinde şartlar ne olursa olsun birlikte hareket etmeli. Önümüzde çok kritik 7 maç kaldı. Son iki haftada kaybettiğimiz 6 puan var. Onların birinde bir 3 puan alabilseydik bugün daha farklı olabilirdi ama bütün bunlara rağmen ligi play-off’ta bitirmek istiyoruz. Onun içinde umutluyum. Bandırmaspor’a ve hakemlere de teşekkür ediyorum, güzel bir maç oldu" dedi.