ASAYİŞ - 13 Temmuz 2023 Perşembe 10:57

Dil düşürme yöntemi ile hırsızlık yapan 4 şüpheli tutuklandı

A
A
A
Dil düşürme yöntemi ile hırsızlık yapan 4 şüpheli tutuklandı

Konya’da dil düşürme yöntemiyle girdikleri evlerden binlerce liralık para ve ziynet eşya çalan 4 hırsızlık şüphelisi, polis ekipleri tarafından yakalandı. Toplamda 38 ayrı suç kaydı olduğu belirlenen 4 şüpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.


Olay, geçtiğimiz günlerde merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi Tezcan Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kilitli olmayan kapıları aparat kullanıp dil düşürme yöntemiyle açarak eve giren hırsızlık şüphelileri, evden 250 bin lira değerinde para ve ziynet eşyası çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık şüphelilerini yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 170 saatlik kamera görüntüsünü izleyerek şüphelilerin kullandığı aracı belirledi. Polis ekipleri merkez Selçuklu ilçesi Aliya İzzet Begoviç Caddesinde şüphelilerin bulunduğu aracı tespit etti. 3’ü kadın 4 şüpheli kısa süreli kovalamaca sonrası ekiplerce kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.D. (53), S.D. (25), G.M. (26) ve G.M. (26) isimli şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Toplamda 38 ayrı suç kaydının olduğu öğrenilen şüphelilerin, il dışından geldikleri ve Konya’daki hırsızlığın ardından başka illere yöneldikleri belirlendi.



Emniyet yetkilileri uyarıyor


Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri dil düşürme yöntemiyle hırsızlıkların önüne geçilmesi için vatandaşları dışarı çıkacakları zaman ev ve iş yerlerinin kapılarını kilitleyip çıkmaları için uyarmaya devam ediyor. Kapıların kilitlenmemesi hırsızların işini çok daha kolay hale getiriyor diye de vurgulandı.


Dil düşürme yöntemi ile hırsızlık yapan 4 şüpheli tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da "Şikayetçi olmayalım" buluşması, silahlı kavgaya dönüştü Bolu’da iki grup arasında ’alacak-verecek’ meselesi yüzünden başlayan husumet, barışma buluşmasında silahlı kavgaya dönüştü. Mahallelinin de karıştığı kavgayı polis ekipleri biber gazı sıkarak ayırırken, olayda şans eseri vurulan olmadı. 3 kişi gazdan etkilendi. Olay, gece saatlerinde Çıkınlar Mahallesi Çıkınlar Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında ’alacak-verecek’ meselesi nedeniyle husumet bulunan iki grup, dün gece saatlerinde kavga etti. Olayın ardından bugün gece saatlerinde telefonla görüşen taraflar, birbirlerinden şikayetçi olmamak üzere anlaşıp yüz yüze konuşmak için Çıkınlar Caddesi’ndeki bir apartmanın önünde sözleşti. Silahlı kavgaya dönüştü Araçla buluşma noktasına gelen grup ile apartman önünde bekleyenler arasında başlayan konuşma, kısa sürede alevlenerek yeniden tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine araçla gelen gruptaki şüpheliler, yanlarında getirdikleri tabancayla ateş açtı. Silahlı kavgada şans eseri kurşunların isabet ettiği kimse olmazken, şüpheliler geldikleri araçla olay yerinden hızla kaçtı. Komşular kavgaya karıştı Silah seslerinin ardından ortalık karışırken, karşı apartmanda bulunan kişiler de henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı olaya dahil oldu. Sokak ortasında büyüyen kavgayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kalabalığı dağıtmak ve kavgayı sonlandırmak için biber gazı ile müdahale etti. Ekiplerin müdahalesiyle taraflar güçlükle ayrılırken, sıkılan biber gazından etkilenen 3 kişiye olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis ekipleri, olay yerinde boş kovan incelemesi yaparken, silahlı kavgaya karışıp araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.